Reklama

Reklama

Osmnáctiletá Anna je dcerou amerického prezidenta Jamese Fostera a všechna privilegia by vyměnila za trochu soukromí, za jediný večer bez ochranky za zády. Když zásah tajných agentů překazí její první rande, dojde jí trpělivost a vynutí si na otci určitou míru svobody. Prezident jí slíbí, že na koncert, na který se chystá během návštěvy Prahy, s ní pošle jen dva nenápadné agenty. Během akce však dívka zjistí, že je sál agentů plný, unikne a venku narazí na sympatického Bena Caldera, kterého přesvědčí, aby ji odvezl na své motorce. Stráví s ním příjemný večer, aniž tuší, že i on patří k ochrance. Ben samozřejmě informuje Bílý dům a prezident mu nařídí, aby s jeho dcerou zůstal a neříkal jí, kdo je. Jeho úkolem bude dopřát jí iluzi svobody. Dívka se po Benově boku pustí do nejztřeštěnějšího dobrodružství svého života. Druhý den sice zavolá otci, smířená s návratem, naštve ji však jeho rozzlobený tón a z trucu se rozhodne ve svém dobrodružství pokračovat. Vypraví se do Berlína na velký festival. Nasedne však do špatného vlaku a v doprovodu Bena a svérázného Scottyho McGruffa, který se k nim cestou přidá, dorazí do Benátek. Situace se zkomplikuje, když je Scotty okrade o všechny peníze. Díky Benovi a laskavému gondoliérovi Eugeniovi mohou strávit noc v domě jeho matky. Zamilovaná Anna se pokusí Bena svést, ten ji však odmítne a naštvaná dívka uteče. Mladík spěchá za ní a rozhodně nejen proto, aby splnil své povinnosti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Teddy11 

všechny recenze uživatele

Příjemný film pro sobotní večer s přítelkyní. Podíváte se na to, romantika, sranda, někdy opravdu dobré vtipy, nemusíte u toho přemýšlet, všechno je pzitivní, s dobrým koncem, podíváte se po celé Evropě, včetně Prahy, což za to přece stojí:o) Celkově milý film, který je ale jen typcký romantický film s dokonalým koncem, jen zvednutá nožička při závěrečném políbení tam chybí:o):D ()

HelenaHanke 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie, která neurazí, nenadchne, z dob, kdy filmová kariéra Mandy Moore dosahovala vrcholu, zatímco Matthew Goode byl v Hollywoodu ještě neznámým jménem. Pro mě osobně představují typově i herecky dosti nesourodou dvojici, které toho na věrohodnosti ani vlastní dějová linka mnoho nepřidala (mnohem přirozenější tandem vytvořil Matthew Goode například s Amy Adams v "Leap Year", Mandy Moore pak se Shanem Westem v "A Walk to Remember"). Hvězda navíc za výborné exteriéry, včetně Prahy. (40 %) ()

Reklama

shantim 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně půl na půl, scénář bez překvapení, ale jakous takous pozornost při sledování udržuje. Jde přeci jen o naprosto oddychový film. Líbilo se mi také, že reálie byly skutečné, tedy že například nestáli před Rudolfinem a nebavili se o tom, že "tady v Berlíně je skvěle" apod. (např. Eurotrip). No a Mandy je totální kočka, takže asi i za ní o stupínek vyšší hodnocení. 55% hvězdiček ()

DjsVorel 

všechny recenze uživatele

Jako každá ženská mám ráda romantické komedie, ale už jsem doslova zhnusená z těchhle americkejch béčkáren! Mě by zajímalo, jestli mají jednoho univerzálního scénáristu, který má na svědomí všechny tyhle filmy, protože jsou jak přes kopírák. Jednu hvězdičku dávám aspoň za to, že umí vybrat celkem pohledného herce do hlavní role. Tím to pro mě končí. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ale no tak. Zase taková hrůza to nebyla. Konečně reálně zobrazená Praha (ti, stěžující si na hlášku s Dunajem, nechť si scénu pustí znovu a tentokráte pozorně), přidány nádherné lokace a obrázky z evropských kulturních metropolí, na nic si nehrající osazenstvo a jeden z nejklíšovitějších romantických příběhů. Žádné veledílo to opravdu není, ale na ty necelé dvě hodinky mě to zabavilo. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Přímý vlakový spoj mezi pražským Hlavním nádražím a italskými Benátkami tak, jak jej můžeme ve filmu vidět, neexistuje. Naopak z Berlína se do Prahy přímým spojem dostat můžete. (KillHurt)
  • Scéna, když se Anna (Mandy Moore) a Ben (Matthew Goode) dostanou do Německa a jsou na mostě, kde se provozuje bungee jumping, byla natočena v Česku, na Zvíkovském mostě, kde se doopravdy běžně provozuje bungee jumping. Také si můžete všimnout vysokých hor v pozadí - ty jsou počítačově dosazené. (MissSimm)
  • Poslední scéna obsahuje zkoušku Pucciniho opery "Nessun Dorma", ta zde však není odehrána celá, protože její závěr byl použit na konci koncertu The Roots. (HappySmile)

Reklama

Reklama