Reklama

Reklama

Osmnáctiletá Anna je dcerou amerického prezidenta Jamese Fostera a všechna privilegia by vyměnila za trochu soukromí, za jediný večer bez ochranky za zády. Když zásah tajných agentů překazí její první rande, dojde jí trpělivost a vynutí si na otci určitou míru svobody. Prezident jí slíbí, že na koncert, na který se chystá během návštěvy Prahy, s ní pošle jen dva nenápadné agenty. Během akce však dívka zjistí, že je sál agentů plný, unikne a venku narazí na sympatického Bena Caldera, kterého přesvědčí, aby ji odvezl na své motorce. Stráví s ním příjemný večer, aniž tuší, že i on patří k ochrance. Ben samozřejmě informuje Bílý dům a prezident mu nařídí, aby s jeho dcerou zůstal a neříkal jí, kdo je. Jeho úkolem bude dopřát jí iluzi svobody. Dívka se po Benově boku pustí do nejztřeštěnějšího dobrodružství svého života. Druhý den sice zavolá otci, smířená s návratem, naštve ji však jeho rozzlobený tón a z trucu se rozhodne ve svém dobrodružství pokračovat. Vypraví se do Berlína na velký festival. Nasedne však do špatného vlaku a v doprovodu Bena a svérázného Scottyho McGruffa, který se k nim cestou přidá, dorazí do Benátek. Situace se zkomplikuje, když je Scotty okrade o všechny peníze. Díky Benovi a laskavému gondoliérovi Eugeniovi mohou strávit noc v domě jeho matky. Zamilovaná Anna se pokusí Bena svést, ten ji však odmítne a naštvaná dívka uteče. Mladík spěchá za ní a rozhodně nejen proto, aby splnil své povinnosti. (TV Nova)

(více)

Recenze (149)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tahle romantická komedie nemá v sobě vůbec nic zajímavého. Vlastně je to úplně normální film, ale tvůrcům musím složit poklonu za to, jak nádherně Prahu ve filmu prvních skoro 40 minut představovali. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $23miliónovTržby USA $12,195,626Tržby Celosvetovo $12,313,323║ Ďalšia pásová presladčená tuctovka. /25%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christian Henson: 1. American Girl ,2. Life Will Go On ,3. If I'm Not in Love ,4. Stop the Rock ,5. To Be With You ,6. Vivi Davvero ,7. Stay Away ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Slyším šeptat hlasy v mé hlavě: "Dej tomu filmu tři hvězdičky. Hraje tam přeci Matthew Goode a v těch converskách mu to přeci tááák sluší!" Dá se to léčit?? ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Hůů, zrovna na to kouká ženská část domácnosti, to je prča, ty český reálie. Kdyby aspoň jednou řekli něco míň klišovitýho než "tys mi lhal". A že by Manda byla ňáká kočka se taky říct nedá. Update: Po zralé úvaze to vytahuju z hlubin odpadu a jednu přece jen dám, zas taková katastrofa to nebyla. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ale no tak. Zase taková hrůza to nebyla. Konečně reálně zobrazená Praha (ti, stěžující si na hlášku s Dunajem, nechť si scénu pustí znovu a tentokráte pozorně), přidány nádherné lokace a obrázky z evropských kulturních metropolí, na nic si nehrající osazenstvo a jeden z nejklíšovitějších romantických příběhů. Žádné veledílo to opravdu není, ale na ty necelé dvě hodinky mě to zabavilo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Podobných vylouhovaných čajů jsme už viděli nespočet, tady sázíme na netradiční námět (dcera amerického prezidenta nechce mít permanentně za zády ochranku). Navíc ty mizerné momenty, u kterých se divák zastihne, že si sám před sebou obhajuje, proč na to vlastně kouká, tu a tam nahradí poměrně svěží nápady. A za Prahu mají tvůrci pochopitelně další bodíky nahoru. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Mírně podprůměrná komedie, která místy dokáže zaujmout, stejně jako dokáže být místy hluchá, nudná a bez šťávy. Střídají se zde dobré momenty s těmi nevydařenými. Děj je vpravdě tak trochu originální, ale jen v tom, že hlavní hrdinka je dcerou prezidenta USA a její přítel ji vlastně má jen hlídat. Ale jinak je to zcela normální romantická komedie, jakých je mnoho. Napřed se dají dohromady, pak se rozejdou, pak se zase dají dohromady, on jí řekne krutou pravdu že ji tahal za nos, ona už ho nechce vidět, pak se jí po něm stýská, tak ho vyhledá a zase si padnou do náruče. Klasika, kterou jsme měli možnost vidět už mnohokrát. Zajímavé je však, že se v tomto filmu objevuje i město Praha, hlavní nádraží a dokonce vlak Českých drah. Ale to je opravdu jen nepodstatná zvláštnost. Celkem to vidím na dvě hvězdičky, jednu jsem udělil alespoň za snahu o originální děj a druhou za to, že se film částečně odehrává v Česku a za to ostatní, co zde bylo ke koukání. A chlapi, přiznejme si to, Mandy Moore není ošklivá děva a dalo se na ní koukat. Takže dvě hvězdičky a sbohem a šáteček... ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

HUDBA: Christian Henson; Vzhledem k tomu, že nejsem -náctiletá, nezadaná, chlapachtivá, po romantice toužící dívka, tak jediné, co se mi na tomto snímku líbilo byla okouzlující, neokoukatelná a stále přitažlivá Praha. Ale věřím, že si tato červená knihovna své příznivce (ehm, spíše příznivkyně najde). Je to vlastně úplně stejné jako stovky jiných romantických filmů, akorát se podívate na chvíli do Prahy (sál Lucerna, Karlův most, Staré město, Letenská pláň, Hradčany...), do Benátek, do Berlína a Londýna. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mandy je kočka, o tom žádná. S tím natáčením v metropolích jak tady kdosi napsal bych to moc nepřeháněl. Ona ta Love parade také nebyla celá o Berlíně. Dokonce vrtulník co přiletí pro Mandy má na sobě znaky OK - ... Scéna s Warťasem a letní silnicí s třešňovou alejí coby Austria to samé... O scénáři mluvit nebudu to je out of mísu pro náctileté dívenky hltající časopis Dívky a jiné tiskoviny, každopádně za nápad točit u nás a za velmi pěkné záběry Benátek s velmi pěknou Mandy Moore tomu ty dvě zamilované hvězdičky dám * * . ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Není to úplný shit, ale prkennost hlavních představitelů a stupidní scénář ho srážejí ke dnu s velkým úspěchem. Nicméně Praha je tady znázorněna docela pěkně. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// Konečně film, který mě pohladil po duši. Určitě tedy budu patřit mezi tu menší část, kterým se tenhle film líbil. Je pravdou, že ústřední dvojice není to pravé ořechové, ale jsou zabaleni do krásného příběhu odehrávajícího se v krásném prostředí. Když z počátku zavítali do Prahy, která je dle mého celkem věrná, tak mě hned potěšili. Navíc skvělý byl Mark Hormon v roli prezidenta a především otce. Jediné co mě začíná už docela štvát na takových filmech je to, jak každý Čech (Němec, Francouz) rozumí bezvadně anglicky. Docela by mě i zajímalo jak film vyzní v původním znění. Jinak film je spíše romantický než komedie a otázkou je nakolik je věrný skutečnosti, zda-li by tihle dva skutečně na svých cestách dostali tolik porozumění od lidí jako tady. Třebas jo a nebo je to možná jen film. Někdy si určitě udělám výlet po Evropě :-)/// Celkem 77%/// ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

No jo, aby to tady zase nemělo tak malý hodnocení, protože to má předvídatelnou zápletku a je to normální romantická komedie. Není to převratné, ale je to prostě určeno k odpočinku a nevidím důvod proč tomu nedat míň než 3* ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

No tak tohle už opravdu ne! Nejzajímavější na celém tomhle imbecilním filmu by mohlo asi tak být písmo v titulcích. Zřejmě byl použit nějaký tuctový font, ale titulky byly to jediné, co mě na téhle super slátanině neuráželo. Už jsem zepár retardovaných filmů viděla, ale tenhle hraje prim. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Prezidentova dcera o prázdninách na tajno po Evropě. Mandy Moore je sympatická herečka a tento film staví především na ní. Je to celkem ucházející podívaná pro zcela nenáročné diváky. 60% ()

Reklama

Reklama