Rudá voda (TV film)
Krvavá voda
Thriller / Akční / Drama / Horor
USA, 2003, 92 min
Charles Robert CarnerObsah
Sanders (Lou Diamond Philips) pracoval na ropnej plošine, ale keď mu pri nehode umreli dvaja chlapi, za čo si dával vinu, rozišiel sa s priateľkou Kelli (Kristy Swansonová) a odsťahoval sa na vidiek. Teraz v zaspatej Louisiane prevádzkuje s kamarátom stratový kšeft s rybárčením. Po čase ho tu vyhľadá Kelli a zástupca významnej ropnej organizácie, a žiada ho, by im pomohol s nelegálnym obchodom na miestnej mini-plošine. Práve v tej chvíli však miestne pokojné kalné vody rozčerí ľudožravý žralok, ktorého pravdepodobne probudila práve ziskuchtivá ropná firma. Do deja radikálne zasiahnu aj gangsteri z Panenských ostrovov, ktorí tu hľadajú potopený poklad. (tron)
tron
„Je to ako vo Vyslobodení.“ – „Ale tu aspoň nemusíš kvičať ako prasa.“ Slabé hororové béčko KRVAVÁ VODA ma nezaujalo už na prvý raz a pri reprízach sa na tom nič nezmenilo. Atmosféra čajová, výprava nezaujímavá, na vraždiace scény si po záverečných titulkoch nespomeniete a tak ostáva jedným z mála aspoň ako-takých plusov chlapák v parádnych žltých topánkach, Lou Diamond Phillips (ktorý sa stáva synonymom pre podpriemerné zvieracie horory, viď. NETOPIERE). Vyloženým záporom, ktorý divákovi znechucuje sledovanie beztak úbohého televízneho filmu, je od prvej do poslednej chvíle neznesiteľný „herec“, nechutný raper Coolio v trápnej variácii na tému "podráždený neger z Panenských ostrovoch v žltom tričku, skáčuci meter dvadsať, len čo si prdnete“.(11.4.2005)
Dever
Soundtrack Louis Febre:(14.5.2011)
akisha
Gumovej žralok v řece, ropný vrty, blbě plácající černoch nápadně se podobající papouškovi (odtud jeho jméno???), hledání potopený truhly s penězi, různý typy Phillipsovejch skoků do vody, tenhle film má všechno. Proč ne, jako komedie se na to dalo koukat.(8.5.2008)
d-corso
odpad!L' Eau Rouge, moje nejoblíbenější od Young Gods, hlavně Charlotte se mi líbí, jo jo....ale k věci. Jedete si takhle na řeku chytit toho největšího sumce a domů se vrátíte s brekem, protože vám dědečka slupl žralok bělavý i s udicí. To už jednoho řádně vytočí. Chudák vnouček, chudák babička, ale chudák i Lou Diamond Phillips, který si v tomto opusu střihl hlavní roli. A nevypadal z toho zrovna nadšeně. Dokonce se většinu filmu snažil tvářit, že v něm vůbec nehraje, ale nevyšlo to. Poznal jsem ho! A říkám si, Lou, ne, že bys někdy patřil k mým velkým oblíbencům, ale když vzpomenu kupříkladu na Big Hit...to bylo Iné Kafe. Ty labutě tehdy zpívaly, co jim hrdla stačily.(7.5.2008)
klerik
Scenáristická sprostosť na ktorej a dá občas zasmiať. Nie moc uveriteľné, ale ako dobrý "naozaj zlý film" dokáže potešiť aj napriek nudnému žralokovi...(2.12.2008)
Pepinec
Vtipné. Doopravdy - vtipné. Aby bylo jasno; ta hvězda je pro sexy Kristu Swanson.(16.9.2010)
korbitch22
další pohaslá hvězdička lou diamond,v brakovém filmu.ve kterém snad jen potěší zajimavé téma,kdy žralok loví v řece....jinak co se týče husťáckého rapera,v žlutých teplákách... :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD!(5.1.2011)
maverick10
odpad!Prilis moc klisovite. Uf brrrrr. Me mrazilo v zadech, ovsem ne ze zraloka z formely, avsak z obavy pred dalsim zaberem pana rezisera. Co zaber to marna snaha udelat cool film. Mozna proto Coolio, ale to vam cool film neudela :-D(7.5.2008)
Scratt
Film nejen o žralokovi v řece. Je to sice blbina, ale objektivně musím uznat, že jsou i daleko horší. 20%(8.6.2009)
Fallen_One
Aspoň ty holky že jsou tam občas hezký...(31.5.2009)
gumli
Slabé,veľmi slabé.Filmy o žralokoch ktoré napádajú ľudí je stále viac a viac,žiaľbohu len jeden je naozaj dobrý,a sú to známe Čeluste od Spielberga.A dokonca žralok v tomto filme žil v sladkej vode,neviem či je to vôbec možné.Tvorcom tohoto filmu už nestačia asi ani šíre moria a oceány.Neuveriteľné hlúpe postavy,dej,takmer všetko.A možnože nestojí ani za tu jedničku čo som mu dal.(17.3.2010)
prizdisrac
Námět, vývoj filmu, dramaturgie, scénář, hudba, zvuky to všechno jakoby okopírovali. Připočteme luxusní dialogy a na světě je další sračka jako řemen.(16.9.2010)
lennyd
Bylo nebylo, na jedné řece bydlel mírumilovný žralok. Jednou si tak snídal, když mu do domku vyvrtali nějací lidé díru. No nenaštvalo by vás to ? Našeho žraloka to tak naštvalo, že se rozhodl snídaní kapku přichutit. Lidí je přece dost ... Ach, jak hluboko se dá klesnout. Pamatuju, že Lou Diamond Phillips hrával v lepších filmech. Ale poslední dobou to jde od 10 k 5. Navíc hrátky se žraloky lépe zvládal Steven Spielberg před 30 lety... Ke konci jsem už neskrývaně fandil žralokovi, aby je všechny sežral, nejlépe včetně reřiséra i scénaristy, kteří natočili takovouhle hovadinu....(4.7.2004)
Haymar
Rudá voda přináší 3 důležité poznatky: 1) Kdo lže, ten krade - a kdo krade, blbě skončí... 2) Gangsta-rapeři by se měli držet svýho kopyta a nesrat se do filmu!... 3) Lou Diamond Phillips je sice mizerný herec, zato vynikající plavec a vítěz v kraulu se žralokem na 100metrů!... Takže ANO! Film mě vlastně svým způsobem "obohatil"! Vše ostatní dokonale vystihuje hláška postavy Lou Diamonda k postavě Coolia: "Podívejte se na něj, vždyť tu bouchačku drží jak v nějakým mizerným béčkovým filmu!..."(1.6.2009)
venom14
Dobře,přiznám se,že jsem asi po polovině usnul.Ale usnul jsem proto,že se tam vůbec nic nedělo,byl tam nějakej příběh(navíc špatně zahraný)už ani pořádně nevím o čem a někdy za čas byla scéna,že žralok někoho sežral.Ale neviděl jsem do konce,tak tu jednu dám,možná tam mohlo být něco zajímavýho,to už ale radši zjišťovat nebudu :-)(4.11.2010)
corpsy
Je už fakt XY snímkov so zabijáckym žralokom(kmi), a všetky opisujú jeden od druhého. Nieje to totálna katastrofa, ale až tak ďaleko to zase nebolo.(24.2.2011)
Cement73
odpad!Skúšal som to pozerať, ale sa mi to nepodarilo... Úplná zbytočnosť s hlúpou zapletkou. A tak vlastne ani neviem ako sa to skočilo... Potreboval som ale marniť čas? Nie! Aj tak viem ako sa to skončilo. Zlý, slabý film.(30.11.2008)
SOLOM.
Tento kousek se snažil co to jen šlo, aby diváka zaujal svým všestranným scénářem, ale jak vidno moc se mu to nepodařilo. S pánem režisérem Carnerem jsem měl vždycky problém, protože tento chlapík je prostě obyčejný packal. Už poněkolikáté pohřbil potenciál svého filmu překombinovaným dějem, do kterého se snažil vecpat něco navíc. Přitom měl několik es přímo v rukávu. To by však musel umět lépe blafovat.(5.8.2011)
pend
odpad!Mám rád filmy se žraloky, ale tento jsem neskousl. Lidožravý žralok v řece, která má sotva 2 metry hloubku. Navíc příšerné efekty.(21.4.2007)
chaturga
odpad!Dělá si ze mě někdo prdel? To že je o žralokovi? Jdu radši na pivo!(14.1.2007)