Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do starého chrámu vysoko v horách se vpotácí dva těžce ranění samurajové. Když se jeden z nich probudí, zjistí, že jeho přítel někam zmizel a zůstala tu po něm jen hromádka oblečení. Podivný správce ho zve k pokynutím k sobě a vše z povzdálí sleduje mlčenlivá služka… (cubajz)

Recenze (28)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Z toho snímku mám pocit, že chtěl být něčím jiným než jsem v něm viděl. Snad na podruhé bych se do něj mohl dostat, tak jak si zaslouží nebo naopak se přesvědčit o jeho "kvalitě". ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo něco strašného! Dokonce ani krátká stopáž 70 minut mě nedokázala zachránit! Příběh o dvou chlapech, kteří 50 minut filosofují,popíjejí a pak si to rozdají hezky po Japonsku.. Lítali tam jako opice,zkratka tradiční japonská šílenost, jen pro zaryté fandy. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Keby mi niekto povedal po tom čo som videl Azumi a Versus, že Kitamura natočil konverzačný film, tak sa mu vysmejem. Kitamuru som mal totiž zafixovaného ako majstra vizuality a dynamiky, nie ako niekoho kto dokáže natočiť 70 minútový film z ktorého 90% tvoria dialógy. A aké dialógy. Aragami je príkladom filmu v ktorom každá minúta rozhovoru posúva dej ďalej. A dej sa odohráva práve v konverzácii. Napätie sa dá krájať . A potom tu máme tých 10 % ktoré tvoria súboje. Súboje, ktoré sú reálnejšie než tie v SW-E3 ktorú som mal tú česť vidieť tesne pred týmto filmom. O vizuálnej stránke a jej genialite je u Kitamuru zbytočné hovoriť. Jeho akcie s kamerou sú pre mňa už pomaly povinnosťou a len čakám, čím novým ma v ďalšom filme prekvapí. Takisto ako pri Versus alebo Azumi musím ešte pripojiť prívlastok štýlový. Každý Kitamurov film je úžasne štýlový, po pár minútach proste viete, že to natočil on. Tento film je ale experiment a ako taký ho nemôžem odporučiť všetkým. Každopádne, ak máte radi konverzačky, svišťanie katán a Kitamurovu štylizáciu, prídete si na svoje. A ten záverečný odkaz na Versus ma poriadne pobavil. 9/10 ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Dvaja režiséri - Ryuhei Kitamura a Yukihiko Tsutsumi sa raz na Filmovom festivale v Berlíne (počas nejakej nočnej pijatiky) vzájomne vyzvali na súboj. Na súboj v natočení filimu. Podmienky sú takéto: 1. Film musí byť o vzájomnom dueli dvoch postáv. 2. Odohrávať sa môže len v jednom prostredí. 3. Natáčacia doba - maximálne 7 dní. O tom, ktorý film je lepší, rozhodnú diváci na festivale. Režisér Tsutsumi vytvoril film 2LDK a Kitamura zas Aragami. Pozrime sa teda naň. Príbeh je jednoduchý. Do starého chrámu niekde v horách prichádza z bitky samuraj so svojim ťažko raneným spolubojovníkom. Tu ich privíta tajomný správca, tvrdiaci o sebe, že je nesmrteľný a požadujúci, aby ho samuraj zabil... Celý film teda vidíme, ako tieto dve postavy vedú medzi sebou rozhovor, popíjajú vína z rôznych kútov sveta, pričom sa príbeh plny nečakaných zvratov pomaly odvíja ďalej. Dej je v druhej polovici spestrený ozaj efektnými súbojmi, po ktorých si postavy opäť sadnú a opäť vedú ďalšie a ďalšie rozhovory. To všetko v jednej miestnosti, za jedného osvetlenia a počas jedného dňa. Je to iste zaujímavý experiment, na ktorom je úžasné sledovať, čo sa i za tak obmedzujúcich podmienok dá vytvoriť. Pre mňa bol film ale občas nudný, pretože som predsalen viac zaťažený na tie akčnejšie scény, než na siahodlhé diálogy. I tak vám ho musím odporučiť. Už len za tú nepopierateľnú originalitu. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Hodnotím s přehlédnutím k tomu, že jde v podstatě o experiment. Bavil jsem se od začátku do konce ať už u filozofování o bestiích s andělskou tváří či u samotného duelu. Filozofování je okořeněno skvělými hláškami (to se už ví celá staletí že ženy jsou příšery...to jsem fakt padl do kolen). Souboj je choreograficky výborně zvládnutý a z obou hlavních hrdinů srší charisma plným proudem. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi to celé jako televizní výroba, ale což. Důležitý byl obsah. A ten byl opravdu zajímavý až hutný. Výborní herci se naprosto přirozeně kloužou po vlně konverzace za popíjení vína a vodky a jako správní "chlapi" zakončí konverzaci soubojem. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Měla jsem pocit, že sleduju trailer na ukecaný klon něčeho typu Tekken, což tedy není na škodu, audiovisuální stránka potěšila - od interiéru, přes střih, kameru, celkové barevné ladění scén, hudbu i zvuk si nemám nač stěžovat. Nicméně, ono asifilosofické povídání obsahovalo na můj vkus trochu moc zbytečných floskulí, pár prohlášení se sice povedlo, ale něco jsem doslova odzívala. Souboje zase mohly být víc cool a ten mladý samuraj trpěl, na rozdíl od svého protihráče, žalostnou absencí charismatu. Výsledný pokrm tak sice není špatný, leč byl by o dost chutnější po obměně některých přísad. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad a nečekaný závěr, je vidět, že lze dělat výborný film s minimálními prostředky, aniž by bylo třeba vymýšlet něco extra složitého. Výborná hlavní dvojice, zajímavé a zábavné dialogy a skvělé souboje. No a potěší i ending Paula Gilberta:) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Možná bylo velké štěstí, že jsem tento film viděl z Kitamury sbírky hororových kousků skoro až jako poslední. Protože zatímco ty ostatní se pyšnili především pořádným krvavým masakrem a přehlídkou gore, tak tento si ponechal jen akční souboje, pěknou bojovou choreografii a především obrovské množství zajímavých dialogů. Ne vážně, tentokrát mě to neustálé kecání vůbec nevadilo, protože právě onen vypravovaný příběh a následné samurajovy reakce jsou tím nejlepším na celém filmu. Pokud samozřejmě nebudu počítat ty tři vzájemné souboje o přežití. Doslova jsem si užíval ono poodhalování správcovy pravé identity a všechny ty řeči o přízracích, Aragami, nesmrtelnosti a touze konečně snít a zemřít. Mělo to potřebné kouzlo zajímavosti, stejně jako postupná proměna samuraje, který se zdráhal přijmout svůj osud. No já bych se asi taky pěkně nasral, kdyby mi vyzvonili, co že jsem to právě jedl. Zas na druhou stranu taková ochutnávka francouzských vín či ruské vodky, inu proč ne. Navíc tajemná žena ve mně pořád vyvolávala řadu otazníků, jakou že úlohu tu vlastně hraje. Kitamura viditelně dokáže zaujmout i minimalistickým kouskem, který nemá zbytečně přemrštěnou délku, bohatě si vystačí s jedním místem i malým počtem herců a nepotřebuje k tomu ani hromadu vypálených nábojnic nebo gore. Co však nezměnil je jeho styl natáčení a i tentokrát si pro nás akční kamera připravila hotové hody. Společně s bojovými kreacemi a hereckými výkony obou hlavních protagonistů mi připravila nezapomenutelný zážitek. Jen ten konec mě trošku zklamal, ale co už.60% ()

Hogun 

všechny recenze uživatele

Pekné akčné scény, určite zaujímavá myšlienka, ale nejako som sa týmto filmom prehrýzal len dosť ťažko. Problém bol v dialógoch, na ktorých je to všetko postavené a ktoré som nie vždy správne pochopil. Asi si to budem musieť pozrieť ešte raz, vzhľadom na rozporuplné verzie titulkov, čo som mal k dispozícii (a japonsky zatiaľ viem len veľmi málo :-). ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No rozhodně to není žádná kůlervoucí pecka, ale díky rozumné minutáži a tomu funkčnímu kontrastu mezi skoro až divadelním prostorem a jakoby komiksovou stylizací - je to po většinu času zábavné. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Táto minimalistická pecka s vinikajúcimi súbojmi a atmosférou na krájanie ťaží najmä zo svojej krátkej stopáže a mixu novej dinamyckej dravej filmárčiny a klasického stvárnenia starších japonských filmov. Ani neviete prečo, len jednoducho pozerate pozeráte na dialóg dvoch "ľudí" prerušovaný občas súbojmi a ani po vyše hodine vás to neprestane baviť. Ešte poopravím, že o horor sa tu vôbec nejedná, jednoducho sa pekne posadíte zhasnete svetlá, vytnete zvuku a oddychujete. Najmä posledný súboj a koniec u mňa vydvyhli hodnotenie do týchto výšin. 3,5* ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Původně jsem čekala jakýsi historicky laděný japonský horor, dostalo se mi konverzačního dramatu s nějakým tím soubojem. Ale ačkoliv jsem očekávala něco zcela jiného, zklamána jsem nebyla. Poněvadž jsem člověk, kterej je co se týče filmů hodně vysazenej na vizuální stránku, tento krátký filmeček po této stránce plně saturoval mou potřebu. A nejen to, dialogy jsou dobře napsané a bojové scény, kterými je dialog sem tam proložen, jsou velmi střídmé a přichází ve vhodný okamžik. Rozhodně doporučuju ke shlédnutí. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

supr experiment odehrávající ve starém chrámu, kde dvě charismatické postavy vedou filosofické řečičky, popíjejí nápoje z celého světa a mezitím se snaží jedna druhou zabít. A zjištění, že aragami je samuraj nejsamurajovitější, Musashi Miyamoto, bylo opravdu kulervoucí!:) ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Může být film se třemi lidmi odehrávajcí se v jedné místnosti o něčem ? V Kitamurově filmu ano, kromě třech soubojů a povídaní se prakticky nic neděje, jenže rozhovor je zajímavej a akční scény oproti Azumi sakra povedený ! Pokud mě zrak nešálí tak dvě hlavní zbraně, upgradovaný meče už sme měli možnost zž někde vidět..ano ve Versus, film který Aragami aspon podle mě propůjčil hlavní pointu. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet, len mu chýbalo trochu viac energie a fantázie. To čo sme tam videli by sa v kľude zmestilo aj do o polovicu kratšieho filmu. Záver pobavil. ()

Ploutev 

všechny recenze uživatele

Strašně se mi to líbilo, a vůbec mi nevadilo, že tam vlastně je děje co by se pod nehet vešlo. Super atmosféra. ()

Reklama

Reklama