Reklama

Reklama

Wonderfalls

(seriál)
Kanada / USA, 2004, 9 h 6 min (Minutáž: 42 min)

Kamera:

Victor Hammer

Hrají:

Caroline Dhavernas, Katie Finneran, Tyron Leitso, William Sadler, Diana Scarwid, Lee Pace, Tracie Thoms, Jewel Staite, Adam Scott, Neil Grayston (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Jaye Tyler (Caroline Dhavernas) je profesionální flákačka. Má sice vysokoškolský diplom z filozofie, ale přesto prodává ve Wonderfalls, což je obchod se suvenýry u Niagarských vodopádů. Bydlí v přívěsu (hlavně proto, aby se mohla vyhnout rodině) a většinou si od ostatních lidí drží odstup. To se ale jednou provždy změní, když na ni začnou mluvit hračky (resp. všechny věci, které mají tvář a to včetně výšivky na zástěře) - tohle totiž opravdu dokáže zkomplikovat život... (Angua)

(více)

Recenze (25)

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Wonderfalls je velice zajímavým počinem, který se bohužel dočkal pouhých 13 dílů (kvůli nízké sledovanosti byl zrušen). Zápletky jsou zajímavé a neotřelé, díly velice svižně odsýpají a postavy jsou opravdu dobře napsané. Ovšem to, na čem stojí tento seriál, je typický cynický, sarkastický humor a plno suchých hlášek. A to jak hlavní hrdinky, tak její celé povedené rodiny a dalších postav. Doporučuji všem, co není ulítlost a humor cizí. ()

andalin 

všechny recenze uživatele

Scénáře Bryana Fullera prostě miluju. Píše zajímavé, neokoukané postavy a do šedavého každodenního života přidává špetku kouzla, vtipu a dalších zvláštností. Bohužel se jeho seriály nedožívají příliš dlouhého vysílání - to platí i pro Wonderfalls. Hrozně mi sedla hlavní postava flákačky jak osobnostně, tak herecky. Některé epizody byly sice slabší, ale to na celkovém pocitu neubírá. A Lee Pace jako Aaron byl opět zkrátka wonder wonderf-u-u-ul. Btw, na tenhle seriál jsem koukala pár týdnů před tím, než jsem odjela do Kanady prodávat suvenýry. Velmi se tedy s hlavní postavou ztotožňuji a jen čekám, kdy ke mě začnou promlouvat klíčenky. ()

Reklama

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Podhodnotený a málo známy seriál, plný sarkazmu, irónie a cynizmu. Také to mám rád: hovoriace neživé predmety, ktoré radia, čo robiť...sestra lesbička, šéf Vám chodí na "high school", rodina plná samozvaných psychológov-ktorí sa Vám snažia pomôcť, a okolo padá Niagara...c´est la vie :) upgrade:Nakoniec, všetko skončilo tak ako má. Princ a princezná sú spolu. Nice.... ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Vybroušený humor, nápadů na rozdávání, originalita, romantika, absolutní nepředvídatelnost, kam jednotlivý díl povede.....no a k tomu všemu skvělá hlavní představitelka s naprosto jediněčným přístupem k životu a k rodině a samozřejmě k nové, naprosto vadné psycho situaci, ve které se ocitla. Sice všechny díly nebyly na 5 hvězd, ale ten pocit po skončení celé té první a bohužel i poslední řady je tak strašně vzácně nostalgický, že si nemůžu pomoct. Už je to dlouho, co jsem se u seriálu takhle moc pobavila, těšila se na každý další díl a zároveň jsem na konci mocně litovala, že už další díly nejsou a nebudou. Škoda, že to za velkou louží neuspělo, protože tahle záležitost zavání kultem a svěží originalitou. A nenechte se zmáct, tak jako já, že se bude jednat o trapárnu (pche, mluví k ní hračky), jelikož jsem se krutě mýlila a dlouho se této záležitosti vyhýbala, což je chyba, těch 80%, co to tu teď má, je na můj vkus ještě hodně málo-minimálně 90% si to určitě zaslouží. Je to prostě paráda. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Typický Bryan Fuller. To je samý cynismus, sarkasmus, orga... Tak jako v jeho dalších dílech (Dead Like Me, Pushing Daisies), i tady máme neskutečně barevné prostředí, suchý humor, zápletkové zvraty, postavy mají svoje zvláštnůstky, a vůbec celé je to takové ujeté. A protože já Dead Like Me i Pushing Daisies rád, mám rád i Wonderfalls. Někdy mám dokonce dojem, že již zmíněná díla převyšuje. Bohužel jen někdy. Díly se střídají od těch naprosto dokonalých (scénáře, které by se měly uchovávat v muzeu jako mistrovská díla) s tak docela nudnými až otravnými (u-u-u-ubohého k-k-k-koktavého...), že mi dělalo potíže je dokoukat. Přesto to pořád drží nad vodou hlavní hrdinka Jaye (výborná Caroline Dhavernas), která je to, čemu my mezi sebou říkáme kvintesenciální zevl. To je někdo s nadprůměrnou inteligencí, na svůj věk až moc zahořklý a podle ostatních pesimista (jak dlouho sakra budeme ostatní přesvědčovat, že jsme jen realisti?...) bez ambicí, který svůj potenciál mrhá na to, jak se co nejlíp vyhýbat práci... s někým takovým nemám problém se dokonale identifikovat... A nejen proto dávám i přes pár slabých dílů pěkné čtyři hvězdičky.. P.S. skvělá úvodní písnička. ()

Galerie (46)

Reklama

Reklama