Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Souboj dvou protivníků, který může vyhrát jen ten momentálně silnější. A přesto probíhá vše jinak… Televizní film Žabák je samostatným příběhem bachaře s přezdívkou Žabák, který vychází z dějové linky seriálu Zdivočelá země. Antonín Maděra (M. Dejdar) dostává nabídku opustit věznici, protože při přešetření rozsudků z 50. let se zjistilo, že byl nespravedlivě odsouzen. Jenže toto propuštění má háček. Oficiální řízení by se mohlo protáhnout, a proto mu jeho bývalý soudce navrhne, aby podepsal žádost o milost. To Maděra pochopitelně odmítne. Zůstává i nadále v lágru, kam právě nastoupil nový bachař, kterému se začne okamžitě přezdívat Žabák (M. Táborský). Ačkoliv se zdá zpočátku nezvykle tolerantní, později si vše na Maděrově partě – a zvláště na něm – vynahradí. Vězni jsou posíláni na nejtěžší práce, v mrazu a bez odpočinku. Nakonec se bachařova zvůle obrátí výhradně proti Maděrovi, který už opravdu neví, jak dlouho ještě bude schopen vše zvládat. Při nejbližší příležitosti se bachařovi tvrdě, nekompromisně vzepře… (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

novoten 

všechny recenze uživatele

Snaha o vytřískání dalšího diváckého úspěchu na základě Zdivočelé země tentokrát vychází silně naprázdno. Protože mě Táborský svou slizkou šikanou přiváděl k zbláznění už v původním seriálu, nedočká se ode mě tato frustrující linka chvály ani tady. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Osamostatnění Žabákova příběhu ze seriálu Zdivočelá země má své opodstatnění - příběh nepochází z románu Zdivočelá země, ale podobně jako Štěstí (Kousek nebe), Bumerang nebo Uniforma z povídkového souboru Štěstí. Miroslav Táborský herecky vdechl Žabákovi opravdu neskutečně hrůzné rysy. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Druhý z filmů, který se snaží znovu vytěžit úspěšný seriál Zdivočelá země. Žabák na rozdíl od filmu Zdivočelá země dokáže alespoň samostatně fungovat. Sice je to jen recyklovaná část seriálu, ale má vcelku ucelený příběh a je možné jej vidět i bez původního seriálu. Navíc výkon Miroslava Táborského stojí za to, je to slizák k pohledání. Nicméně je to na maximálně za tři hvězdy a doporučení opět putuje spíše k seriálu než k filmu. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Další Stránského únavná schematická výpověď, já jeho silné protikomunistické cítění chápu, ale jeho knihy a filmy podle jeho předloh velmi připomínají komunistické agitky o ďabelských kapitalistech, samozřejmě otočeno o 180 stupňů.Nejlepší mi ještě připadá Bumerang a Uniforma, zbytek je na jedno brdo. Co se týče této tematiky, doporučuju ze spisovatelů třeba Karla Pecku. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Pavel Kříž hraje vězně Kříže. Jeho postava má tedy stejné příjmení jako on sám. (sator)

Reklama

Reklama