Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Samantha je mladá dívka, jejímž jediným snem je chodit do normální školy, zbavit se vlezlých novinářů a vyhnout se vlivu svých rodičů, hlavně pak otce. Když je přijata na univerzitu, stojí jí v cestě jediná překážka. Její otec je totiž prezidentem Spojených států amerických! Dívku ale nemůže nic zastavit. Na univerzitu odjíždí a na pokoji se seznamuje se spolubydlící Miou, která těžko nese, že Samantha je místo ní středem pozornosti. Mia se jí snaží znesnadnit život, jak jen to jde. Samantha sledována tajnými službami všude, kam se hne, dokonce i na toaletě, a pod neustálým dohledem médií potkává sympatického vysokoškolského studenta Jamese, do kterého se šíleně zamiluje. James ale žije dvojím životem. Je totiž jeden z agentů americké tajné služby a byl povolán prezidentem na hlídání Samanthy. Zvládne dívka poznat sama sebe a dokázat otci, že se umí obejít bez ochranky? A jak bude reagovat na to, že James je tajný agent, který je na univerzitě jako její dozor? (TV Nova)

(více)

Recenze (60)

imf 

všechny recenze uživatele

Na druhé zhlédnutí zvedám na 50%, protože to bude asi jediný film, ve kterém je Katie alespoň trochu snesitelná. Konkurenční Hon za svobodou je zhruba stejně pitomý a předvídatelný, ale Michael Keaton je lepší prezident a Katie víc sluší blonďatá paruka. Jakékoliv důležitější argumenty byste ze mě nevymlátili ani s odznakem prezidentské ochranky. A ten český překlad je vážně hloupý. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Katie jsem fakt v Dawsonově světě zbožňoval, jenže pak se z ní stala tuctová hollywoodská kravka. Na téhle blbosti je nejzajímavější fakt, že ji režíroval Forest Whitaker. Na druhou stranu jsem při sledování v sobotu odpoledne stíhal spoustu dalších věcí, což se někdy taky hodí. ()

burina odpad!

všechny recenze uživatele

Niečo tak príšerné som už dávno nevidela. Prezidentská rodina je tu vykreslená ako trojica dokonalých ľudí a k tomu nudná a nezaujímavá romantická zápletka. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +příjemná (snesitelná) Katie Holmes, pěkný pohádkový příběh, Michael Keaton jako prezident a Marc Blucas -málo dramatické, bez složitých dějových zvratů (prostě pohádka), celkově docela jednoduché, distribuční název je "ehm" hloupý/// Jasně, nezapřu vám, že takové filmy se mi líbí a rozhodně se netěším až z nich vyrostu. Zatím mě stále baví, i když musím se přiznat. Láska na hlídání je trošku slabší. Hodně tématicky podobný je film Hon za svobodou. Ten je však krásnější, je tedy na co koukat a má i bohatší scénář. Láska na hlídání je jen taková oddychová jednohubka s velice příjemnými herci. To je ovšem dáno tím, že je to pohádka (tedy nenásilná, nedramatická) odehrávájící se v moderní době. Z Katie jsem měl prostě dojem že je princezna, nebo chcete-li první dcera./// Celkem 67%/// ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, zda si Forest Whitaker vybírá scénáře k romantickým komediím a točí je jako krystalicky čisté verze tupých a nudných dojáků nebo tak ty scénáře vypadaly už původně a on si je kvůli tomu vybral. Jeho třetí celovečerní film a potřetí se skřípěním zubů tak tak na 20%. To už nemůže být náhoda. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi Marc Blucas, líbila se mi Katie Holmes. Utáhla celých 102 minut na jediné barevné pentli, která ji zdobila jak malované vejce. Katie je bezesporu očarující bytost, ani se nedivím, že dokázala oblbnout Toma Cruise. Za to, jak zvládla reprezentovat ženskost ve vší kráse a přednostech, si zaslouží 3*, aniž by padl jediný prásk rákoskou. ()

Fevas 

všechny recenze uživatele

Popis nás nutí si myslet, že je to jeden z těch hollywoodských snímků ze života dnešních teenagerů. Začátek nás nutí si myslet, že jde o pohádku. A průběh nás nenutí k ničemu, možná tak k přepnutí programu. Katie Holmes pro mě nic neznamená, za to mě zaujalo, ze ve filmu hraje Marc Blucas. Zatím jsem měla možnost ho vidět jen v Buffy, tak mě zajímalo, jak asi hraje v jiném filmu. No... scény typu "tohle nemůžeme" a "musíme si promluvit" mu šly vážně dobře. Akorát u toho žárlení mohl trochu přidat. Příběh má několik chyb, například skleněná průhlednost. Posledních dvacet minut, když už se tam stalo něco závratnýho, co hlavní hrdiny oddělilo, jsem jen čekala, kdy se konečně vynoří ten tupec s agentským odznakem a ti dva si padnou do náručí. Měla jsem pravdu. Na druhou stranu, ne úplnou. Celý příběh totiž skončí tak, že vlastně vůbec nechápete, co se tam právě stalo. To si scenáristi plánovali pokračování, nebo to tak rychle ukončili nad kafíčkem a doufali, že si nikdo nevšimne? Celkové hodnocení za téma, zpracování, herecké výkony, kulisy a kameru je tedy 46%. ()

Terez.S 

všechny recenze uživatele

Proč jsem si k víkendovému večeru vybrala tenhle film místo "Krásky a zvířete" vážně netuším. Asi jsem měla náladu na "teenage film", který je hloupý natolik, že u něj můžete dělat tisíc dalších věcí, předvídatelný tak moc, že už od začátku čekáte, kdy se něco pokazí, aby to už mohlo šťastně skončit, a který je v neposlední řadě tak strašně "americký", až už to pěkné není :). Ale Katie je v něm milá a její "ochránce" je "cute". A o to v těchto filmech jde, ne? :) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Katie Holmes sa mi veľmi páči a preto som tento film aj pozeral, inak je to veľký trapas s lacnými trikmi a hlúpou americkosťou. Hlúpy, naivný a trápny film. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Naivita a stupidita tohoto snímku je zřejmě omluvitelná, protože pokud spojíte název filmu a jméno hlavní přestavitelky (Katie Holmes), asi neočekáváte nějaký inteligentní nášup... (Jen připomínám, že se jednalo o rok 2004 - to jen pro případ, že by se v budoucnosti z Katie stala NÁHODOU kvalitní herečka.) Bohužel ani sázka na romantickou linku nějak nevyšla a vše je vsazeno na jednu jedinou kartu. Předvést všem, jak těžký život mají mladá prezidentská děvčata. Takže nakonec tenhle snímek nedokáže bojovat ani o tři hvězdičky a ukotví se někde na ušmudlaných dvou. Líbil se mi výběr hudby, který ovšem absolutně neseděl k cílové skupině diváků, kteří by tenhle snímek mohli shlédnout. Tady se někdo snažil o něco více než o podprůměrný film pro americké teenagery a dopadnul tvrdě na hubu. Zachraňují to tak jen ti dva stylový pánové v saku, kteří se od filmové První dcery nehnou ani na krok. [červen 2006] ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Teda vy jste tady hróóóózně netolerantní. Moje 5-letá sestřenka taky často používá ve spojení s věcmi: pitomý, pitomý, pitomý, všecko je pitomý! Jenže u ní to přičítám věku (nedostatek argumentů) a malé slovní zásobě (pitomý). Mně ale šest bylo už před dlouhou dobou, takže, kdyby se někdo divil, tohle byl tak film pro ní (čímž říkám, že žhavé scény a seksy záběry nejsou na místě), že scénář opravdu nemohl být hlubokomyslnější (ona by to asi chudák nezvládla) a že pointa opravdu neměla být, jak to mají prezidentské dcery hrozné, nýbrž jak i ony jsou dívkami hledající své štěstí. Já s tím ale problém opravdu nemám a aj slzičku jsem ukápla, když se holka jedna velkooká konečně našla. A upřímně, já teda vypadat jako Kate, mít za otce prezidenta USA a takovýho frajera za pantera (promiň drahý!), asi bych si nestěžovala. Že vy jí to závidíte? ()

bogomira 

všechny recenze uživatele

Asi neplatí, že výbornej herec bude i výbornej režisér. Jak se Whitaker postaví ZA kameru, měl by slyšet: "Run, Forest, Run!" ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Ďalší príbeh o Popoluške. Je príliš sladký na to, aby bol pre vás dobrý, no v konečnom dôsledku vás jeho prehnaná sladkosť nezabije. 4/10 ()

otík 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, jak málo dokázali autoři vytěžit z docela zajímavého nápadu, kdy dcera amerického prezidenta chodí krátkou dobu do školy v Kalifornii a kdy ji neustále hlídá ochranka. Téměř žádný humor na adresu nabouchaných bodyguardů, žádný pořádný útěk, žádný pořádná love-story, prostě nic, co by stálo za řeč. Je pravda, že Katie Holmesová je kočka a že má líbivý obličej, ale to tento film neutáhne. Alespoň že jsem po delší době mohl vidět Michaela "Batmana" Keatona v solidní roli. ()

Reklama

Reklama