Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Provdá se a zabíjí. Žádný muž jí nedokáže odolat, jen jedna žena ji může zastavit... Ctižádostivá federální vyšetřovatelka Alex Barnesová (Debra Wingerová) jako jediná zaznamená podezřelý nárůst záhadných úmrtí bohatých magnátů, kteří se krátce předtím stihli oženit s výrazně mladší ženou. Na vlastní pěst proto pátrá po profilu jejich novomanželek a na základě opakujícího se scénáře pojímá podezření, že pod různými identitami se skrývá jediná osoba a profesionální vražedkyně. Nikdo z pozůstalých nezná její minulost, vždy se zčistajasna zjevila a po vyřízení dědictví se vypařila jako pára nad hrncem. Její poslední stopa zavádí osamělou a posedlou vyšetřovatelku na Havaj, kde se konečně setkává s atraktivní a svůdnou Catharine (Theresa Russellová). Na obzoru se objeví její další možná oběť v podobě charismatického vlastníka havajských resortů a hotelů Paula. Všichni tři se stávají součástí toxické a smrtící hry, v níž každý využívá každého a jen někdo to dokáže lépe. (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Definice černé vdovy - páři se samečkem a po páření ho sejme. Černá vdova v lidské podobě samečka ještě jako bonus okrade a jde si hladat dalšiho trubce . Mám rád romanci, tak jak si jí představují ženy a sexy Theresa Russell . A na závěr text jedné písně " .........někdy to tak bejvá, že třeba smysl už se nikdy nedovíš a už nikomu nepovíš jak líbá černá vdova.....bang, bang" ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Čeho by ta žena nebyla schopná? Svádění anebo vraždy?" Černá vdova je neskutečně rajcovní. Strašně jsem toužil po tom, abych byl bambilionář s alergií a abych jí stál za to, aby mě po deseti orgasmech za hodinu zabila. To samozřejmě platí pro moje nevybouřený já, který kdysi dávno fascinivaně sledovalo Černou vdovu v němčině. V současnosti už bych za vraždu možná i stál, ale nyni již mám penis odolnej proti zkatokopkám, takže smůla. Dneska jsem však Černou vdovu opětovně navštívil a musím uznat, že byla přesná - krásná, manipulativní a s nádherně chladným výrazem. To kolem ní stálo odborně řečeno za prd, ale on ani nebyl moc důvod to vnímat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Snovačka Theresa Russell, insekticid Debra Winger. Finančně zabezpečení samci to po páření nedávají a vy na samotném konci pochopíte tvůrčí záměr, proč jejich smrt není nikdy zobrazena. To už si ovšem pár desítek minut připadáte jak u průměrné epizody Jakea a Tlusťocha.. Osmdesátky z toho čpí všemi směry a kromě civilnosti federálního spreje na pavouky stojí za povšimnutí i návrat Conrada L. Halla, který si po deseti letech flákání vyjel na Havaj.. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Jojo, kde jsou ty doby fosilní, kdy tenhle film byl takřka kultovní pro občany, kteří měli za minulé éry kladný vzutah k západní kultuře a vlastnili v té době video (soudruzi pro to měli název Magnetoskop) v ceně třetiny nového auta Škoda 105 či 120. Z pohledu dneška je tenhle film sranda, ale tenkrát!!!! Konsekutivní překlad, x-tá kopie, barvy vypadávaly... ALE! TO! BYLO! NĚCO!!!!!! A jak jim to tenkrát děvčatům slušelo... :-) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Absolútny súhlas s užívateľom “misterz”. Ten námet je síce slušný, no obsahovo je “Čierna vdova” ako prázdna nádoba. Človek dúfa, že sa vzhľadom na zaradenie do thriller žánru, dočká nejakej atmosféry, možno premyslených zvratov, nečakaného rozuzlenia, no v konečnom dôsledku sleduje romancu v trojuholníku, ktorá plynie bez výraznejšieho zásahu do deja. Ja osobne som tiež trochu sklamaný, dúfal som v niečo iné, no tak nejak som si predsa len myslel, že to nebude žiadna sláva. Ale taký je život 🙂 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čierna vdova je snáď všetko len nie napínavý thriller. Dejová linka sa drží šablóny štandardného predvídateľného thrilleru tej doby, pričom pokus o prekvapivý zvrat na konci pôsobil skôr trápne ako vzrušujúco - skrátka obsahová stránka filmu za veľa nestojí. No bavili ma herečky a tiež príjemná dobová atmosféra osemdesiatok. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V dobe svojho vzniku takéto filmy fungovali a keď sa k nim chce niekto vracať, tak kvôli nostalgickým spomienkam na tú dobu. Na dobu, keď bola Theresa Russel sexy. Čiže aj dnes má sledovanie podobných filmov svoj význam. Také Body heat je ale vyššia, nadčasovejšia liga. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Šedá kancelářská myška ve službách zákona si to hodlá rozdat v atraktivní vypočítavou mrchou, která rafinovaně vraždí své bohaté manžele... Výborná Debra Winger a démonická Theresa Russell jinak ovšem film, na kterém zub času zapracoval.... ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Réžia českého znenia (NOVA 2000) = SOŇA BUBNÍKOVÁ, Wingerovú dabuje LUCIE BENEŠOVÁ, Russellovú dabuje HELENA FRIEDRICHOVÁ - ďalšia obeť predabovávania. Tentokrát síce nová verzia dopadla nad moje očakávania, ale aj tak uprednostňujem pôvodný kinodabing. (7.9.2009) ()

5150 

všechny recenze uživatele

Kromě elegantní pointy stojí za zmínku zejména herci - mj. o role osamělých milionářů se podělili Dennis Hopper, Nicol Williamson a francouzská legenda Sami Frey. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny film o tom, ako nymfomanka Theresa Russell sa snazi dostat bohatych milionarov do postele za ucelom sexu, nasledne ich zoznami so zubatou. Policia sa do toho postupne vlozi, film ma vybornu reziu Rafelsona, a okrem Theresy Russell som si vsimol aj Hoppera - v 80. rokoch to bol teda hodne obsadzovany herec. Ja ho nemusim, ale myslim, ze hrat vedel : 75 % ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Koná. Pod závojem z konvalinek. Ztrácí cit pro snubní prsten. Zahazuje jej do urnového háje. Slečna gondol. Paní kondolencí. Dál obléká stále stejný, kterým svede. Šat po aktu, který vede. Do ráje samých vod. Do šatlavy. Lady Columbo Lady Macbeth. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Patologická vraždící, ziskuchtivá posedlost "černé vdovy" měla dle autorů roznítit thrillerový psychologický duel s neodbytnou, (jí) posedlou vyšetřovatelkou. Ve skutečnosti, i přes dobré (a šik) herečky a slušné dialogy, jen tak zlehka čeřila hladinu bezvýrazné kriminálky, přičemž vzala šmahem hlavně rádoby dramatické, až bolestivě předpokládatelné "napálení" v závěru. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Takhle jsem se u krimi thrilleru snad ještě nenudil. On to nebyl špatný nápad, ale film je tak roztahaný a nezáživný, že jsem fakt málem usnul. ()

Reklama

Reklama