Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Henry Roth pracuje jako ošetřovatel v ZOO. Jeho snem je vyrazit na Aljašku, a proto veškeré peníze investuje do rekonstrukce plachetnice. Když se vydá na zkušební plavbu, loď se porouchá a Henry musí ke břehu. Zastaví se v malém bistru, kde ho zaujme sympatická Lucy. Dá se s ní do řeči a domluví si schůzku na další den. Druhý den Lucy sice sedí na svém místě, ale Henryho si vůbec nepamatuje. Majitelka podniku mu vysvětlí, že dívka měla autonehodu, po níž má poškozenou krátkodobou paměť, takže pokaždé, když se probudí, je pro ni neděle 13. října. Její otec a bratr se jí to snaží ulehčit, a proto každý den vše připraví a prožívají, jako by opravdu byla říjnová neděle. Otec dívky zakáže Henrymu se s ní stýkat. Když už nemůže jít do kavárny, začne připravovat náhodná setkání. Protože si Lucy po každém setkání s Henrym zpívá, tak otec rezignuje a pozve ho domů. Jednoho dne dívka zjistí, že není 13. října. Otec jí vše vysvětlí a zaveze ji k lékaři. Henryho uklidňuje, že další den bude zase vše při starém. Jenže mladík se rozhodne, že to změní. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (771)

castor 

všechny recenze uživatele

Problém jsem měl hned během toho, když jsem zasouval disk do dvd - nemám/neměl jsem rád ani Adama Sandlera, a ani Drew Barrymore mi k srdci nikdy nepřirostla. I když musím podotknout, že jí to nesmírně slušelo. Hravý snímek měl pro mě atypicky opačné vyznění. Zatímco mě vlažný úvod relativně nudil, druhá polovina filmu jen vylepšovala celkové dojmy. Úvod se zvracícím mrožem či jednou pohlavně neidentifikovatelnou pečovatelkou. To ne, říkám si. Už jsem to celé pomalu odepisoval. Další dění na plátně ale solidně zaměstná bránici a snesitelný sentiment zahřeje na srdci. 50x a stále poprvé je ve zcela příjemném odklonu od obhroublé komiky, která Sandlera provází. Originální story o dívce Lucy s výpadky krátkodobé paměti, která bez dalších slov skvěle zapadá do filosofie "užít si na jednu noc" místního ošetřovatele arktických zvířat. Jenže ejhle.. je to láska na první pohled. Komika je tedy přirozeně navěšena na rutinní proces každodenní snahy "zaujmout" Lucy a snímku se odtud daří těžit relativně svěže (přiznejme, že i místy křečovitě) až do úplného závěru. Herecky film potěší i z pohledu vedlejších rolí - kupříkladu znamenitý bráška Sean Astin i pro mě vítaný komik Rob Schneider. Sandler je fenomén, který (zejména za oceánem) svými filmy bortí všelijaké finační rekordy - i když tentokráte je to víceméně právem!! Slušný náběh na čtyři hvězdičky.. příště to snad vyjde. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU THINK YOU CAN COME TO THIS ISLAND AND EAT OUR PINEAPPLES?" ----------- Jedna z komédií, ktorá ťa jednoducho prinúti s hrejivým pocitom na srdci spomínať na tie staré dobré komédie, bez vykurv*ného infantilného humoru s cieľovkou pre 15 a menej. Tak rýchlo, ako spoločnosť upadá, staršie diela dozrievajú a dávajú divákovi možnosť ceniť si ich oveľa viac. Originálny nápad, práve v tomto žánri, nebolo jediné, čo päťdesiatka ponúkla. Bol tu ešte jeden z tých lepších Schneiderov, Sandlerov, upokojujúce, harmonické ostrovné prostredie, k tomu prislúchajúci výber skladieb a úplne vynikajúci koniec, ktorý sa ale vážne predvídať nedal. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: George Wing .. Co to? Adam Sandler, Rob Schneider (dva trapáci) a Drew Barrymore (dříve dost oplácaná a upřímně nemam ji rád) v jednom filmu. Mám se bát to pustit? Očekával jsem fekální a trapný odpad, ale byl jsem mile překvapen. Nápad s časovou smyčkou sice poskytoval větší prostor pro vtipy, ale bez humoru to rozhodně není! Nejzábavnější postavu si střihnul "kulturista“ Sean Austin. Jen konec jsem si přál jiný! Sice není nijak zvláště přeslazený, ale to o čem jsem si myslel, že už je konec by bylo ještě lepší. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne jeden z najlepších filmov s Adamom Sandlerom a jedna z top 10 mojich najobľúbenejších komédií. Dobrých komikov a nielen komikov ale aj ľudí ako je Adam vidím v Hollywoode veľmi málo. Film patrí medzi moje obľúbené aj keď sme to videli už aspoň 50x. Sandler tu zvládol dve role s neuveriteľným prehľadom. Na jednej strane klasický vtipkár a na druhej veľký romantik. Ak sa niekto chce výborne pobaviť a zároveň si želá aj trošku romantiky splní film všetky očakávania. A chce to predsa len originalitu zbaliť ženskú na 50 spôsobov a každý deň inak. To dá prácu, ktorá je v závere predsa len ocenená. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Lehce zapomenutelná sračička s prvotním nápadem (něco na způsob časové smyčky), který o mnoho vtipněji a promyšleněji zpracoval Ramis v NA HROMNICE O DEN VÍCE. Na Sandlera překvapivě málo trapné, záhadně snesitelný je tu také král trapnosti Rob Schneider (až na pár uhozených fórku). Základním předpokladem užít si tuto komedii je ale ZA ŽÁDNOU CENU nerozmýšlet nad fatálními nelogičnostmi a naprostou uhozeností celé zápletky. Pro mně to byl skoro neřešitelný úkol. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (52)

  • Skutečná kavárna Hukilau se nachází na 55-662 Wahinepee St. Laie, Havaj. (veronikajel)
  • Noviny, které Lucy (Drew Barrymore) vytahává ze schránky u restaurace (cca v čase 45:30), jsou Honolulu Star-Bulletin. Jednalo se o denní tisk se sídlem v Honolulu od roku 1912 do doby, kdy publikace 6. června 2010 skončila. (veronikajel)

Související novinky

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Reklama

Reklama