Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ačkoliv je kovboj Tod Lohman (Don Murray) nevinen, je pronásledován za vraždu. Měl zabít syna mocného chovatele dobytka Boyda Huntera. Hunter poštve na prchajícího Lohmana všechny své muže. Honby se účastní také bratři zavražděného. Dočasný úkryt nalezne Lohman u rodiny farmáře Bradleyeho, ale svým pronásledovatelům nemůže unikat věčně. (MacGuffin)

(více)

Recenze (13)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Pro mne milé překvapení. Hathawayův mistrovský kousek, který je u nás neznámý. Není sice úplně dokonalý, zvláště pokud se týče poněkud slabšího závěru (kdy jsem očekával akčnější přestřelku), přesto řadím k tomu nejlepšímu, co jsem dosud v tomto žánru viděl. Když jsem se na tento film podíval po dlouhodobém sledování špageťáků, znovu jsem si uvědomil, oč výše umělecky i morálně stojí americký western. ()

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

Cowboy Tod Lohman (Don Murray) je, ačkoliv nevinen, pronásledován za vraždu; měl zabít syna mocného chovatele dobytka Boyda Huntera. Hunter poštve na prchajícího Lohmana všechny své muže. Honby se účastní také bratři zavražděného. Dočasný úkryt nalezne Lohman u rodiny farmáře Bradleyeho, ale svým pronásledovatelům nemůže unikat věčně... ()

Reklama

odpadlik123 odpad!

všechny recenze uživatele

Nesympatický ústavičně nahý trouba (základní zdroj humornosti filmu), do něj zamilovaná nymfomanka myslící si, že je chlap, osamělý muž dávající objektu svého sledování náskok k úniku, tři synáčci (jeden se napichující dobrovolně na nože, druhý se dobrovolně nechající udupat koňmi a třetí na sebe sestřelící hořící lustr) a k tomu něco milého amerického patosu - s prominutím nuda ke zblití. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Z pekla do Texasu má docela netypického westernového hrdinu (sympatického mladíka, jenž čte bibli po mamince, nechce nikoho zabít, přestože oni jeho ano, a při setkání se slečnou je náležitě nervózní), což celému filmu dodává trochu jiný (ale dobrý) šmrnc . Ale jinak je to pravý western ze zlatého věku tohoto žánru. Po zásluze 80%. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Otec pronásledující muže, o kterém si myslí, že zavinil smrt jeho synů, přičemž ten první zemřel nešťastnou náhodou a ten druhý také nešťastnou náhodou a ten třetí *** nešťastnou náhodou... není tohle námět spíše pro komedii? Typický příklad, kdy scenáristé vyhrotí situaci natolik, že pak nevědí jak to ukončit. A ten konec podle toho i tak vypadá. Nač si hrát na velké témata, když to nejde přesvědčivě natočit, a ani to není záměrem tvůrců. Na film se dobře kouká, ale ten scénář moc rozumu nepobral, to ani náhodou. V rámci žánru za 3. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Dennis Hopper (Tom Boyd ) počas nakrúcania filmu donútil režiséra Henryho Hathawaya nakrúcať jednu scénu celkom osemdesiatkrát, než uznal, že sa podarila. Po skončení prác na snímke povedal Hathaway Dennisovi, že jeho kariéra v Hollywoode skončila. (classic)

Reklama

Reklama