Reklama

Reklama

Hráči z Indiany

Trailer

Basketbalový trenér Norman Dale byl v padesátých letech minulého století hvězda. A každý tým pod jeho vedením byl předurčený k vítězství. Každý hráč, který byl ochotný podvolit se jeho mnohdy drsným a nesmlouvavým metodám, měl šanci dotáhnout to opravdu vysoko. Ale našli se i tací, kteří chtěli jít vlastní cestou. A proto má také Norman Dale nyní poslední šanci, jak po útoku na vlastního hráče zachránit svoji téměř mrtvou koučovskou kariéru. Jeho novým a možná posledním týmem se stává družstvo ze zapadlé lokální střední školy v Indianě, které se vždy potácelo na chvostu tabulek a nikdy neokusilo, jak vlastně vypadá opravdová košíková, což se nejvíc projevuje na jeho hráčích, hejskovitých dlouhánech s minimální herní morálkou a ještě menším citem pro zodpovědnost. A Daleovi je jasné, že v tomto družstvu se bude muset mnohé změnit. Otázka ale zní, zda tentokrát nezmůže víc než autorita obyčejná lidskost. Svoje hráče z Indiany dovede ke hvězdám v legendárním sportovním dramatu režiséra Davida Anspaugha držitel dvou Oscarů Gene Hackman. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nedávno viděný Výskok mi připomněl tento film. Opět zopakuji, že basket není sport, kterému bych jakkoli holdoval, ale z nějakého důvodu z tohoto prostředí vznikají dobré filmy, alespoň tyto dva. Hráče z Indiany jsem viděl jako kluk, takže dojem může být hodně zkreslený, ale líbilo se mi to. Klasický příběh outsiderů, kteří porazí všechny favority, a nového trenéra, který si musí získat důvěru týmu, nemůže být předvídatelnější, ale možná právě v tom jsou kvality filmu. Budu se na to muset někdy zase podívat a snad nebudu po takové době zklamán. P. S. Ty roztleskávačky, co tu jsou občas zmíněny, si pamatuju taky. Vlastně to bylo asi poprvé, co jsem se dozvěděl, že něco jako roztleskávačky existuje a mé pubertální já bylo hodně zaujato, přestože vzhledem k době, kdy se film odehrává, působí velmi cudně :) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli zničíte tenhle tým, tak Vás upozorňuju, že já osobně Vás přivážu ke kolejnici a odvleču za hranice okresu." Chtěli řádnýho, bohabojnýho muže s křesťanskou morálkou a dostali trenéra Dalea. To se tak někdy stává v místech, kde se za pokrok považuje druhej traktor v rodině. Já jsem byl z "kliďase" Dalea nadšenej od prvního zpražení přechytralýho vidláka a cestu Hickory Huskers si užívám pokaždý, když se kolem mě mihne. Není dokonalá, ale pořád mě dost baví. ()

Reklama

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Výkony herců jsou slušné, atmosféra je super, doplňková hudba je úžasná. To, že se takový tým dostane do finále, mi přijde jako dobrý podklad, ale je nutné, aby ten tým působil jako ten největší chudáček pod Sluncem, který zásluhou všemožných zázraků dokáže vždy vyhrát v posledních sekundách? Tolik remízových situací těsně před koncem jsem ještě neviděl, ale asi to je tím, že basket až tak moc často nesleduju :) Všudypřítomná kýčovitost celkový dojem hodně sráží. *** Ve zkratce: Hickory prohrává o 8 bodů, zbývají dvě minuty... Hickory srovnalo, zbývají 4 sekundy, Hickory střílí a ... je to koš. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

I když sportovní scény nejsou příliš reálné a příběh je od A do Z samé klišé, je toto drama o svérázném trenéru, který dovede skupinku průměrných basketbalistů na mety nejvyšší, jedním z nejlepších filmů točících se kolem sportu jakéhokoliv druhu. Nominací na Oscara oceněný dojemně obdivuhodný výkon Dennise Hoopera ve vedlejší roli, trefná hudba klasika Jerryho Goldsmithe, charismatický Gene Hackman, to vše se rovná legenda mezi sportovními snímky. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Takové klasicky nostaligické sportovní drama se spolehlivým Hackmanem a sympatickou Hershey. Dobová atmosféra perfektní, zápasy akční, napínavé a plné zvratů. Hooper si umí pro sebe ukrást scénu. Anspaugh točí nenápadně, ale hlídá si vizuál i tempo vyprávění. Pro milovníky basketbalu nutnost, pro ostatní příjemná zábava na dvě hodiny. Trenér s traumatem na krku a kariérou v troskách se rozhodne vést tým plný outsiderů a pokusit se s nimi o zázrak - je to studiové a americké, takže schválně, jak to asi dopadne? ;-) ... 75% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (15)

  • Film obsadil 4. místo v žebříčku AFI v 10 nejlepších filmech sportovního žánru. (c.tucker)
  • Ve filmu si zahrál i skutečný profesionální obránce Milan Indians Ray Craft. (KucC)
  • Maris Valainis prozradil, že bylo jedno jestli dá poslední koš nebo ne, stejně by se měli všichni lidi seběhnout na palubovku a jásat, protože to bylo potřeba do záběru, ale naštěstí poslední koš dal. (c.tucker)

Reklama

Reklama