Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francouzský zlodějský gang vedený zkušeným Danielem Forayem (Gérard Depardieu) zpacká svou poslední krádež. Aby si vylepšili pověst, odlétají na pokyn svého bosse do Chicaga. Čeká je nebezpečný kousek: vyloupit dům vlivného obchodníka. Omylem ale vykradou dům samotného šéfa chicagského podsvětí Franka Zammetiho (Harvey Keitel). Do riskantní hry se navíc připlete i vlivný pouliční gang, jehož vůdce si proti sobě Francouzi také popudili - a poslední slovo ještě neřekli ani proslulí strážci americké spravedlnosti: FBI a chicagská policie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Komediální gangsterka navíc s někým jako je Gérard Depardieu dává slibovat dobrou a kvalitní zábavu. Bohužel styl anglo-(amerických) chytrých gangsterek s typickými počátečními "průsery" (typu Sbal prachy a vypadni či Čistá práce a další) v kombinaci s francouzským humorem založeným na přešlapech party hlupáků à la Quentin (Depardieu v legendárním Drž hubu) nebyla sázkou na správného koně. Výsledkem je nesourodý film, v němž první polovina příliš neladí s druhou částí. ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem kulturní barbar a Ritchieho gansterky jsou pro mě velkou neznámou, tak nemůžu srovnávat :-) Zřejmě i proto mě tento snímek velmi potěšil. Má sice svá hluchá místa, ale vynahrazuje je humorem a pár překvapivě kvalitními akčními scénami. P.S. Ritchieho tvorbu jsem již „dostudoval", avšak i přesto nemám důvod na hodnocení nic měnit. Tohle se Frantíkům zkrátka povedlo. ()

Reklama

Yaan2 

všechny recenze uživatele

Úžasné hlášky, francouzská komedie, má to spád atd. Nevím, co víc od komedie čekat. Prostě klasika na zasmání. Během jedné vykrádačky se frantíci zapletou do mocenských bojů chicagského podsvětí, pronásleduje je FBI a poštvou proti sobě hispánský gang a aby toho ještě nebylo málo, tak jeden z nich má na krku vraždu a další ráno jsou všichni v televizi. Prostě je to šílený, jak celý film! 80% za skvělou zábavu a obsazení. ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Parta Francouzů v Chicagu. Zvláštní je, že zatímco v Evropě jsou to doopravdy žabaři, jak přejedou Atlantik, stávají se z nich dost nebezpeční profíci. Není to žádná extra pecka oproti jiným filmům, vlastně jsem měl pocit, že je to dost starý film (a ono 2003, hleďme), ale i tak jsem byl vcelku potěšen. Nejlepší moment filmu je přestřelka na chodbě hotelu, to jsem docela čuměla (vida, jde to i skoro bez slow-motionu a bullet-timů). ()

MGG8 

všechny recenze uživatele

Tak z tohto filmu som celkom na rozpakoch. Na odporúčanie som si ho zaobstaral a tešil som sa na neho. No neviem, nedokážem ho zaradiť ani medzi komédie, drámy, trilery .... Mám z neho celkom zmiešané pocity. Dej mal celkom spád, herecké obsadenie obstojné, ale samotné výkony okrem Harveyho Keitla nič moc. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama