Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francouzský zlodějský gang vedený zkušeným Danielem Forayem (Gérard Depardieu) zpacká svou poslední krádež. Aby si vylepšili pověst, odlétají na pokyn svého bosse do Chicaga. Čeká je nebezpečný kousek: vyloupit dům vlivného obchodníka. Omylem ale vykradou dům samotného šéfa chicagského podsvětí Franka Zammetiho (Harvey Keitel). Do riskantní hry se navíc připlete i vlivný pouliční gang, jehož vůdce si proti sobě Francouzi také popudili - a poslední slovo ještě neřekli ani proslulí strážci americké spravedlnosti: FBI a chicagská policie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Situační gangsterská komedie s neuvěřitelně zašmodrchaným scénářem, ale vtipnost bohužel poněkud zaostává. Chvílemi jsem dokonce pochyboval, že to vůbec má být komedie. Možná, že kdyby se o podobných věcech autoři rozhodli předem, byly by výsledné filmy mnohem lepší. Z hereckého obsazení byl rozhodně nejlahůdkovější Harvey Keitel. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nikdo mi neřekl, že vás přijede tolik............ Scéna okolo 16 minuty je Boží. Šestice francouzských gurmánů si chce v Chikágském baru objednat víno. Víno není mám jen Coca-colu, Sprite a zázvorové Pivo. A nesmí se tu kouřit. Film, respektive příběh je založen na delších či kratších situačních komediálních momentkách a zakončeném nějakou vtipnou hláškou. Vše to spojuje veselá hudba. CITÁT - Dám si vás k obědu, žabožrouti........... Chyba se vloudí při názvu ulic. Kdo mohl tušit, že stejné jméno ulice je jak na Road tak na Street. A už to jede. Celkem jsem se bavil, ikdyž některé scény jsou moc jednoduché a některé nedodělané, někdy to vyzní až moc dětsky nebo naivně. ()

Reklama

Choucas 

všechny recenze uživatele

Bohužel mne nejvíce pobavily nepovedené scény v titulcích, zřejmně si to mělo hrát na nějakou tarantinovku nebo něco od Guye Ritchieho. Což sem nečekal, a nedočkal sem se. Jenže já se nedočkal ani toho, čeho jsem se dočkat, chtěl, místo skvělé francouzské komedie se mi dostalo neslané, nemastné podívané, velmi utahané a nezábavné. Dlouho sem nehodnotil tak špatně, ale obávám se že teď se neubráním. Slabé 2 hvězdy! ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem kulturní barbar a Ritchieho gansterky jsou pro mě velkou neznámou, tak nemůžu srovnávat :-) Zřejmě i proto mě tento snímek velmi potěšil. Má sice svá hluchá místa, ale vynahrazuje je humorem a pár překvapivě kvalitními akčními scénami. P.S. Ritchieho tvorbu jsem již „dostudoval", avšak i přesto nemám důvod na hodnocení nic měnit. Tohle se Frantíkům zkrátka povedlo. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

To by mne opravdu zajímalo jako to je ve světě filmu s těmi Kurvítky. Že jsem na ně zvyknul ve všech těch produktech kterých se mi dostává jako standardnímu konzumentu všeho co se namane, neznamená že si na ně zvyknu i v oblasti konzumace filmu. V tomto filmu obsažená Kurvítka mi tak dokonale zkurvítkovala všechno , že jsem si málem ani nevšiml , že Harvey je i zde dobrej a můj ňuňu oblíbenec Hallyday tu má tu svou tlamu k zulíbání. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama