Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film MARIE A BRUCE přináší úsměvný pohled na jeden den klasického městského páru. Jenom náhodou je to den, kdy se Marie rozhodla Bruce opustit. Budík zazvonil v 7 hodin ráno, den ještě ani nezačal, káva nestačila vystydnout, ale Marie už Bruce slovně napadá. Ve chvíli, kdy Bruce odchází z domu, se sami sebe ptáme, jak je možné, že se tihle dva navzájem ještě nezabili! Pak sledujeme oba během dne, jejich probouzející se představy, toulky ulicemi města. Po několika hodinách odloučení se oba setkávají na večírku u přátel. Marie i Bruce se dávají do hovoru se svými známými i s neznámými a my máme možnost vidět, jak je vnímají ostatní. I když se rozpad jejich vztahu zdá nevyhnutelný, s postupujícím večerem je stále jasnější, že přes všechna Mariina zlá slova jejich vzájemné pouto stále vítězí – aspoň do dalšího rána! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (11)

honajz 

všechny recenze uživatele

Finská kinematografie se začíná vzmáhat. Zkouší natáčet akční mystiku ve stylu asijských snímků, nebo si dokonce vypůjčí hodně známé herce - tentokrát Julianne Moore a Matthew Brodericka. Jen by to chtělo nějaký smysluplnější příběh. Takhle nějak si představuji těžce intelektuálské přemítání o lidských vztazích - nakonec máte pocit, že koukáte na blázny. O čem že tedy film podle divadelní hry je? Žena chce opustit manžela (pravděpodobně kvůli hluku jeho psacího stroje), ale nakonec ho neopustí. A mezitím si povídají úžasné ptákoviny v autě, na chodníku či večírku. Aby se dostálo severské mystice, žena ještě potká psa, jehož následuje do podivně krásné, ale mlhou zahalené přírody. A pes je průvodcem celého příběhu po celý snímek. Přitom se vůbec nedozvíte, co která postava dělá, co jí vadí na tom druhém, nebo na sobě samotných, dialogy jsou naprosto nic neřešící sledy náhodně vypuštěných vět, zkrátka, těžko se podobný příběh a postavy přijímají, a o to hůř se na to kouká. ()

zuza99 

všechny recenze uživatele

Marie a Bruce je strašně otravný film. Na začátku samý drahý sem drahá tam a na konci halucinace. No asi jsem to nepochopila, ale bylo to příšerný. Strašně mi hlavní postavy lezly na nervy. Zpětně se divím, že jsem to dokoukala. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 19. ledna 2004. Nedokázal zde však zaujmout natolik, aby byl uveden v kinech, a tak se dostal přímo do dvd distribuce. (Terva)
  • Příběh je natočen podle stejnojmenné divadelní hry Wallace Shawna. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku v USA. (Terva)

Reklama

Reklama