Reklama

Reklama

Kdesi uprostřed Covingtonských lesů leží zapadlá vesnice, jejíž hluboce věřící obyvatelé, nedotčeni moderní civilizací, žijí prostým životem. Jejich život ale není jednoduchý, v okolních lesích totiž žijí stvůry, které zabijí každého, kdo vnikne na jejich území. Vesničané v čele s radou starších z nich mají velký strach, ale když nevstupují do jejich lesů a nosí jim dary, oni se jim na oplátku zase nevtírají do vesnice. Asi jedinými lidmi, kteří se těchto tvorů moc nebojí, jsou mladík Lucius Hunt, slepá Ivy a psychicky narušený Noah. Jednoho dne před radu starších předstoupí Lucius a žádá o povolení opustit vesnici. Lucia trápí nedávná smrt chlapce z vesnice, který zemřel na následky nemoci. Věří, že kdyby měli ve vesnici potřebné léky, chlapec by přežil. Doufá, že stvůry vycítí jeho čisté úmysly a nechají ho projít a donést zásobu léků. Starší jeho žádost zamítnou. Svéhlavý Lucius však vkročí do zakázaného lesa. Reakce "těch, o kterých se nemluví", na sebe nenechá dlouho čekat! (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 072)

Morien 

všechny recenze uživatele

-"To, co neuděláme, neuděláme proto, aby ostatní nevěděli, že to udělat chceme." ♥ I když Shyamalan asi regulérně je blázen, tak pro Znamení a Vesnici mám speciální místo v srdíčku, a pro Vesnici ještě o trochu víc než pro Znamení. Jak praví tagy k tomuto filmu, které na mě mrkají z postranního panelu: "láska, smrt, monstra, strach, slepota". Co by mohl člověk chtít víc. Plus je tento film domovem jedné z mých nejoblíbenějších filmových scén všech dob: "Jsou různé druhy lásky." ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Kamera a hudba... to je to jediné, co je na tom filmu zajímavé... Shyamalan krade sám sebe... a jediný posun je v tom, že na tenhle film oproti svým předchozím dílkům měl víc chechtáků... Já jsem nevěděl, zda se mám smát nebo plakat a chvíli jsem byl jak ve Starých pověstech českých, chvilku jsem byl jak v internačním táboře, pak jsem připadal jak Kaňka do pohádky a celé to na mne působilo jak unylá a nudná kostýmní taškařice (zaplaťpámbůh bez zpěvu) s úplně tupými dialogy... A ačkoli dávám jednu hvězdu, pod velmi vtipným tlakem jedé identifikovatelné společnosti (SPZHVAVNFV) dávám plno, už jen práce, založit takovou argumentaci sito zaslouží :-) ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Šestý smysl byl dechberoucí, Znamení novátorské, ale Vesnice mi přijde hluboce lidská v tom, že středem všeho dění jsou tu lidé. Není tu dobro a zlo nebo strach, láska a jiné pocity vyjmuté, jako kdyby existovaly samy o sobě. Všechny si je neseme s sebou. Nemůžeme se odříznout od své lidské podstaty tím, že se odřízneme od ostatních. A už vůbec nám nepomůže, když si pro to, abychom nenarušili naši "prostotu a čistotu" budeme počínat, jako ti, před kterými se chceme chránit. Jak by se taková společnost dál vyvíjela, lze snadno domyslet. Izolace by se stala zákonem, jehož porušení by se těžce trestalo. To všechno obsahuje tenhle mimořádně zajímavý film. Stačí se jen zamyslet. Kromě filosofování musím také dodat, že Ivy je jedna z vůbec nejsympatičtějších či snad nejsympatičtější filmová hrdinka, na jakou jsem dosud narazil, kombinace křehkosti i neobyčejné odvahy a odhodlání. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Pořádně nevím, co si o filmu myslet. Za prvé musím uvést, že jsem dopředu znal první pointu a dost by mě zajímalo, jestli bych se bez její znalosti díval na film lépe nebo hůře. Vysvětlení se mi opravdu zdá trochu přitažené za vlasy (i když ne tak jako třeba u Vyvoleného). Některé scény mi přišly trochu slabší (nahánění v lese), jiné byly ale natočené výborně a nápaditě. Pokud bych to spíš bral tak, že film je hlavně o atmosféře a ne o příběhu, je spíše o lásce a ne o hororu, tak by mi to přišlo celkem dost povedené. Jenže to „hraní si na horor“ to podle mého stahuje trochu dolu. Herci byli dobří, jen Brody mi tam moc neseděl. Kamera byla výborná a hlavně věc, která se na té atmosféře podílí neskutečnou měrou a mnohé scény na ní stojí: naprosto fantastická hudba Jamese Newtona Howarda. Když to tak po sobě čtu, je to dost nejasná, rozporná směs pocitů – takhle přesně ovšem na mě film působil. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

M. Night Shyamalan je mistr point..díky kterým jsou jeho filmy zajímavé.. ale proboha, co ta nálepka horor? to že se tam občas mihne červený plášť s přezdívkou "Ti co se o nich nemluví" se mám jako začít bát??.. Vesnice rozhodně není špatný film, i když první polovina filmu o tom nenasvědčuje.. proto děkuji za druhou část, přesvědčivý výkon Bryce Dallas Howard, výtečnou hudbu a zdařilou pointu :-) ()

Galerie (92)

Zajímavosti (30)

  • Pro natáčení byla postavena vesnice čítající přibližně dvacet budov. Nenatáčely se zde jen exteriéry, ale i veškeré interiéry, což štábu ztěžovalo práci, neboť se často jednalo o těsné prostory. Proto se některé stěny daly odsunout, což bývá obvyklé u kulis, postavených ve studiu. (Kroup4)
  • Na oblečení postav byly použity pouze dobové materiály, jako len, vlna a bavlna. (Kroup4)

Související novinky

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Vivat manga

Vivat manga

04.10.2006

Otevřete láhev saké, Hayao Miyazaki chystá další projekt! A když jeho filmy tvoří spolu s automobily a špičkovou elektronikou nejvýznamnější japonský vývozní artikl, nemůžeme se divit, že očekávání… (více)

Reklama

Reklama