Reklama

Reklama

Kdesi uprostřed Covingtonských lesů leží zapadlá vesnice, jejíž hluboce věřící obyvatelé, nedotčeni moderní civilizací, žijí prostým životem. Jejich život ale není jednoduchý, v okolních lesích totiž žijí stvůry, které zabijí každého, kdo vnikne na jejich území. Vesničané v čele s radou starších z nich mají velký strach, ale když nevstupují do jejich lesů a nosí jim dary, oni se jim na oplátku zase nevtírají do vesnice. Asi jedinými lidmi, kteří se těchto tvorů moc nebojí, jsou mladík Lucius Hunt, slepá Ivy a psychicky narušený Noah. Jednoho dne před radu starších předstoupí Lucius a žádá o povolení opustit vesnici. Lucia trápí nedávná smrt chlapce z vesnice, který zemřel na následky nemoci. Věří, že kdyby měli ve vesnici potřebné léky, chlapec by přežil. Doufá, že stvůry vycítí jeho čisté úmysly a nechají ho projít a donést zásobu léků. Starší jeho žádost zamítnou. Svéhlavý Lucius však vkročí do zakázaného lesa. Reakce "těch, o kterých se nemluví", na sebe nenechá dlouho čekat! (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 072)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zdaleka netvrdím, že Vesnice je nejlepší Shyamalanův snímek ale mám ho nejradši. Po emocionální stránce mě oslovuje možná víc, než oslavovaný šestý smysl. V jednom Švankmajerově filmu hrdinka říká: "Musíte zavřít oči, nebo nebudete nic vidět." V případě vesnice není nutné zavírat oči, ale přistoupit na režisérovu hru a nechat se unášet vlastní představivostí.. Vesnice nefunguje jako thriller nebo dokonce jako horor a každý, kdo uvažuje v kategorii tradičních žánrů, bude nutně zklamaný. Vesnice ale navzdory řadě opačných tvrzení v komentářích může nabídnout řadu velmi dobrých hereckých výkonů, režijní nápady a především atmosféru. Celkový dojem 90 %. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Šestý smysl byl dechberoucí, Znamení novátorské, ale Vesnice mi přijde hluboce lidská v tom, že středem všeho dění jsou tu lidé. Není tu dobro a zlo nebo strach, láska a jiné pocity vyjmuté, jako kdyby existovaly samy o sobě. Všechny si je neseme s sebou. Nemůžeme se odříznout od své lidské podstaty tím, že se odřízneme od ostatních. A už vůbec nám nepomůže, když si pro to, abychom nenarušili naši "prostotu a čistotu" budeme počínat, jako ti, před kterými se chceme chránit. Jak by se taková společnost dál vyvíjela, lze snadno domyslet. Izolace by se stala zákonem, jehož porušení by se těžce trestalo. To všechno obsahuje tenhle mimořádně zajímavý film. Stačí se jen zamyslet. Kromě filosofování musím také dodat, že Ivy je jedna z vůbec nejsympatičtějších či snad nejsympatičtější filmová hrdinka, na jakou jsem dosud narazil, kombinace křehkosti i neobyčejné odvahy a odhodlání. ()

Reklama

maxi6 

všechny recenze uživatele

........Ano, dlouho, předlouho jsem se těšil, to nepopírám. Těšil jsem se na další film od mého oblíbeného MNS. Toto však bylo úplně od jiného režiséra, jiný film a marně tápu a štípu se, zda-li nespím ?? Film končí a já nemohoucně kroutím hlavou a stále nevěřím, dívám se na lístek, jestli jsem tady ve správném kině, ve správnou hodinu, sedí to !!!!!..........Tak co je tedy špatně ??? ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Spravedlivě ohodnotit Vesnici je těžké - kdyby ji natočil jiný režisér než novodobý mistr napětí Manoj Night Shyamalan, byly by to jasné 4*. Takto jsem dlouho váhala mezi 3 a 4, ale nakonec zvítězily právě kvůli mému oblíbenci Shyamalanovi ty 4*. Přijetí filmu také uškodila distributorská kampaň - trailer byl nejspíš točen ke zcela jinému filmu, protože Vesnice je spíše než thriller psychologické drama. A podotýkám, že docela dobré. Přesto asi nebudu jediná, kdo si přeje, aby se Shyamalan vrátil do svých vod (Šestý smysl, Vyvolený, Znamení). ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Příběh, který jsem právě měla tu možnost zhlédnout, se také díky překrásnému hudebnímu doprovodu, zařadil mezi ty, které se zapsaly do mého srdce. Veliká obava o život někoho koho milujeme nás žene překonávat ty nejhorší možné překážky, jako je překonat sama sebe a svůj obrovský strach. Konec byl velmi překvapující a zároveň člověku dojde i spousta věcí. Bryce dokázala, že je prostě skvělá, její projev byl dokonale vybroušený ... jako diamant. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (30)

  • Natáčelo se od 8. října do prosince 2003 v Pensylvánii, New Jersey a v Delaware (USA). (Varan)
  • Na oblečení postav byly použity pouze dobové materiály, jako len, vlna a bavlna. (Kroup4)

Související novinky

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Vivat manga

Vivat manga

04.10.2006

Otevřete láhev saké, Hayao Miyazaki chystá další projekt! A když jeho filmy tvoří spolu s automobily a špičkovou elektronikou nejvýznamnější japonský vývozní artikl, nemůžeme se divit, že očekávání… (více)

Reklama

Reklama