Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Oblíbení hrdinové animovaného příběhu Atlantida: Tajemná říše se vrací. Při první společné výpravě objevil Milo Thatch a jeho společníci legendární podmořské město, zachránil jeho obyvatele a celé království před nenasytnými dobyvateli. Teď se Milo, Kida a jejich přátelé připravují na další a ještě bláznivější výpravu, při které budou čelit tajemným a neznámým silám. Cesta je povede od prašných pouštích na jihozápadě až po ledovce v severních horách. Budou čelit gigantické mořské příšeře, tajemným duchům a mocným legendám. Kida navíc pozná skutečnou sílu mystického krystalu a bude se muset rozhodnout, zda srdce Atlantidy bude lépe navěky uchovat v temnotách nebo ho ukázat celému světu. Zadržte dech, vlak do Atlantidy právě vyjíždí a před sebou má zcela nová dobrodružství! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

silentname 

všechny recenze uživatele

Prečo jedna hviezda? Druhý diel Atlantídy v prvom rade pôsobí absolútne neucelene. Nesmiete sa na to dívať ako na jeden film... skôr ako 3 diely seriálu, ktorý nikdy nakoniec nevznikol. Animácie sú oveľa horšie a napríklad pri Audrey som často rozmýšľal, či nestratila nos. Ale ani príbehy nepôsobia zaujímavo, nakoľko to človeku príde ako zlá verzia Scooby Doo príbehov. Viem, že veľa ľudí nie je fanúšikom filmu Atlantis: The Lost Empire. Ja som si ho naopak veľmi užil a patrí medzi moje obľúbené od Disney, no toto je skutočne veľmi mizerné. Keby sa radšej rozhodli jeden z tých troch príbhov rozviť viac a nedať tomu záver len preto, aby sme mali záver... mohlo to byť lepšie. Prvý príbeh bol asi najlepší... a chcel som o ňom vedieť aj niečo viac. Ale všetko sa deje strašne rýchlo. Ak ste fanúšikom prvého filmu, nepozerajte to. Ak vás prvá Atlantída neohromila, tak toto vás asi len presvedčí ešte viac, že sa ten film nemal točiť. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že pred videním tohto filmu som sa návrat do Atlantídy tešila, pretože sa mi veľmi páčil prvý diel a obľúbila som si jeho hrdinov. To som však ešte netušila, že tento film spolu s Malou morskou vílou 2 či Zvonárom od Matky Božej 2 patrí do skupiny pokračovaní úplne zbytočných, nudných a ani po päty nesiahajúcich ich predchodcom. Dej nie je jednotný, v podstate sa jedná nie o jednoliaty film, ale trio nenadväzujúcich príhod. Snaha o tajomnosť je v nich síce viditeľná, ale s priemernou animáciou a mizerným scenárom neúčinná. Podľa mňa spočíva hlavný problém celého filmu v tom, že na ňom nespolupracovali osvedčení a skúsení autori prvého dielu, ale aj ďalších disneyoviek, ale úplne iní a pre mňa neznámi ľudia. Možno keby sa ho chopili pôvodní tvorcovia, dopadlo by to lepšie. A taktiež mi v pokračovaní chýba hudba Jamesa Newtona Howarda. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tři epizody neralizovaného seriálu sešumlané nějak v jeden celek a s trapným závěrem stylu "aby to nějak skončilo". Animace a vůbec vše o dvě třídy horší než původní film, veškeré kouzlo je pryč, za snad jediný klad můžu považovat určité rozvíjení charakterů jednotlivých postav, které v prvním díle hodně chybělo. V porovnání s ním jasný průšvih, ale protože znám mnohem horší věci, ty dvě hvězdičky daruju. Holt každý se nějak snaží vydělat na živobytí. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jedničky, tohle mě příliš nenadchlo. Až jsem byl překvapený, jak moc mě to nenadchlo. Tři kratší příběhy, v jádru sice velmi zajímavé, ale strašlivě blbě zpracované, navíc mi to připadalo jako špatně převlečený Scooby-Doo. Dvojka není napínavá, není ani příliš zábavná, animace je podstatně slabší, jediné, co se na dvojce povedlo je práce s postavami, která je skvělá. Přitom z těch příběhů je cítit potenciál, který ale bohužel zůstal nenaplněn. 47%. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po nalezení (a oživení) bájné Atlantidy si Milo s Kidou žije v poklidu ve svém podzemním království. Jednoho dne jej ovšem navštíví jeho bývalý tým, s tím že by potřebovali "nahoře" trochu pomoci. Po zemi se potulují monstra, která, jako by těm, co stráží Atlantidu, z oka vypadla. Jenže to není jediný problém, který bude muset Milo se svými přáteli vyřešit. A Kida stojí stále před neúprosnou otázkou - zachovat tajemství Atlantidy, nebo ji zjevit ostatním lidem? ... Vidím to úplně jasně - někdo chtěl natočit seriál o příhodách Mila Thatche a tajemství Atlantidy - jenže hned po třetím příběhu mu došel dech a tak si řekl - Nu což, uděláme film do kterého zakomponujem ty tři příběhy, a $$$ budou doma. Bohužel jednotlivé příběhy spolu vůbec nesouvisí (což znamená, že se opravdu díváme na minisérii), navíc nejsou nikterak objevné ani zajímavé (snad ještě první z nich mi přišel, že má nějaký nápad). Ani animace už není co bývala.. achjo.. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • Původně se film měl jmenovat Atlantida: Shards of Chaos a počítalo se s uvedením do kin – nicméně kvůli nízkým tržbám prvního dílu (2001) byl film – jako mnohá Disneyho pokračování – uveden rovnou na video. (Terva)
  • Florence Stanley, která namluvila paní Packardovou, zemřela rod po skončení produkce snímku ve věku 79 let. (Terva)
  • Snímek je „kompilací“ tří epizod nerealizovaného seriálu „Team Atlantis“ – aby na sebe „epizody“ lépe navazovaly a tvořily celistvý film, byla provedena dodatečná animace. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama