Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Tento Seriál vyplňuje děj mezi Epizodou II a Epizodou III kdy v galaxii zuřily Klonové Války. Armáda klonových vojáků vyslaná Republikou a vedená rytíři Jedi má za úkol zastavit útoky droidů, za kterými i nyní stojí tajemný hrabě Dooku, který má mocné spojence a společně tak představují hrozbu nejen pro Rebuliku, ale i pro celou galaxii. I nyní sledujeme osudy Mistra Obi-Wana Kenobiho a jeho učedníka Anakina Skywalkera, kteří bojují po boku ostatních rytířů Jedi a jsou tak silnou oporou jednotkám Klonů. Seriál se však nevěnuje pouze jim a setkáme se zde s celou řadou dalších významných postav (Mace Windu, Yoda, Dooku, Grievous, Padmé, Ki-Adi Mundi), se kterými jsme už měli tu čest, ale jsou tu postavy zcela nové, o kterých není ve filmech ani zmínka, avšak v příběhu hrají velice důležitou roli (Durge, Assaj Ventress). I přesto že je film hlavně o válce klonů, tím nejdůležitějším je Anakinovo pasování na rytíře Jedi, které se může označit jako jeden z mnoha milníků hexalogie hvězdných válek. Star Wars: Clone wars jsou doplňující složkou nové trilogie a vysvětlují řadu událostí, které nám pomohou lépe se orientovat v nastávající epizodě III. (HateBreeder)

(více)

Recenze (91)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Tím úplně prvním, co mě zarazilo, je jakási neuspořádanost a nejednotnost v jednotlivých epizodách: Přibližně hodinu trvají epizody 1 - 20 a rovněž 21-25. Ale to jen tak na okraj. Protože jinak tím prvním, co překvapí, je poměrně zvláštní desing a animace, částečně infantilní, částečně karikaturující (Mace Windu jako fakt hustej řízek, Padmé jako sex-bomba aj.). Ale na to se dá zvyknout a naopak to myslím vneslo čerstvou krev do Star Wars, protože seriál vypadá jinak, je dost akční, skoro jako z počítačové hry. Škoda že takovýhle nářez není k vidění ve filmu. ___ Hlavním účelem Clone Wars je přiblížit nám, co se stalo mezi epizodami 2 a 3 a ačkoliv jsem původně myslel, že půjde spíše jen o výplň bez nějakého většího významu, velmi mě překvapilo, kolik se tam stane důležitých událostí, jejichž znalost je IMHO až nezbytná před viděním Epizody 3. ____ Takže vzhledem k tomu, že to je fajn zábava a navíc užitečný přídavek ze světa Star Wars, nemůžu dát méně než 4*. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Obě série tohoto švihlého seriálu ze světa SW si mě získali do morku kostí. Důvodem, proč jsem nedal plné je Lucasovo oblíbené rčení (pro designery a jiné): Too much. Ale právě v tom je kouzlo Clone wars. Přehánění vyšinutými nápady, akční sekvencemi s überjedii, jak krájí droidské tanky napůl, hlavně Super Mace Windu a Mega Yoda jsou schopní se Sílou a mečem nadělat pěkný bordel... Celkově se mi zdá lepší druhá série, ale musím uznat, že přítomnost např. Illimu mě jako fandu zahřála... ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hodnoceny verze sestříhané do dvou cca hodinových filmů. Vol.1: - (4★) - Lehce cartoonovitá animace se spojila se sílou, světelnými meči a klonovanou bandou v bílé zbroji a hle, ono to funguje, v mnoha věcech lépe, než-li v pozdějším restartu/navázání z roku 2008, už jen animace a podoba postav, většinou u animace trpím úpornou touhou po originálním výtvarném řešení (kde jinde by se dalo zplodit vizuální hrátky tak skvěle, jako u animace?), ale hrozná nepodoba u clonových válek 08 s hranou verzí vypaluje bulvy (třeba Padme vypadá jako lehce zdrogovaná Angelina Jolie), tady je naštěstí podoba u většiny postav velmi věrná. Děj samotný je příjemně epizodický a sluší většině postav a když dojde na souboje, působí svěžím dojmem (kapky deště? Oh ano). Některým postavám by sice slušelo temnější podání, jelikož jejich party k temnějšímu vizuálu přímo vybízí, ale to už bych chtěl moc. Vol.2: - (5★) - Brilantní předehra ku třetí episodě, která vysvětluje mnohé. Pár věcí je sice jinak, než jak později zavelel kánon (třebas Generál Grievous naprosto ignoruje vlastní astma, alias žádné technické problémy jeho zbroje), ale mnohem víc kladů převažuje, akce je přehledná a velmi dobře se na ní kouká, Anakinova linka zas skýtá větší hravost animace (v tomhle ohledu je vol.2 všeobecně trochu zajímavější, než předchozí část), obzvlášť při naprosto úchvatné vizi, která patří mezi nejlepší Star Wars scény všehomíra. Pro mně osobně jasná součást playlistu při postupném, každoročním sjíždění staré a nové trilogie. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Původním Klonovým válkám jsem se celkem dlouho vyhýbal a teď tak nějak nechápu proč. Jediný problém mám asi s animací, ale ve výsledku jsem si na ní zvykl, takže to docela jde. Jinak je seriál fajn, bitvy jsou povedené, Mace Windu je tady docela badass (krocení supího droida!), jako propojení epizod II a III to funguje dobře, na rozdíl od druhých Klonových válek je tu trochu vidět posun Anakina k temnotě, takže proč ne. 70% Jinak moc nechápu proč tohle z kánonu vyřadil už Lucas. Za předpokladu, že bychom vsunuli druhé Klonové války za Anakinovo jmenování rytířem, tyhle dva seriály můžou koexistovat. Sice nám bude trochu haprovat Greivous, ale není to nic strašného a co se jedné smrti týče, právě druhé Klonové války nám ukázaly, že přežít takový pád jde i v mnohem horším stavu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Clone Wars s roku 2008 poznám a veľmi sa mi lúbi, no nevedel som, že Lucas vypustil do sveta medzi epizódou 2 a 3 tento dvojdielny, dokopy dvojhodinový seriál (aspoň ja som ho v takom zložení videl). Čo sa týka animácie neviem prečo sa nadávalo na neskorší seriál, keď toto je ešte horšie, alebo minimálne to vyzerá animačné ako s 80tých rokov, osobne mi to síce nevadí a nemal som to problém dopozerať. Prvý diel prinesie okrem klonových vojen na scénu staré známe postavy s filmu ako Anakin, Obi-wan, Mace Windu, Yoda, či Dooku, ale aj menej známe, alebo známe iba s neskoršieho seriálu Clone Wars - Assaj Ventress, generál Grievous alebo Jedi Ki-Adi Mundi. Druhý diel ponúkne o niečo zaujímavejší príbeh, ale aj pekné prepojenia s epizódou III - zlatý C3PO, Anakinová jazva na oku, dlhšie vlasy, jeho ruka a celé to ukončí útokom na Corusant, kde Grievous unesie Palpatina. Fanúšikov Star Wars a klonových vojen táto šermovačka a výplň určite poteší. Čiže kto chce vidieť v animovanej podobe úvodné rolovacie titulky s Epizódy III, nech siahne po tomto seriály. 80% - 4* ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Ve 20. kapitole 2. série si můžeme všimnout, že se na scéně objeví padawan Sha'a Gi. Jeho jméno i podoba je inspirována postavou Shaggyho Rogerse ze seriálu Scooby Doo (od r. 1976). (Troodon)

Související novinky

Víc Terminátorů, víc Star Wars!

Víc Terminátorů, víc Star Wars!

11.05.2007

To není jen toužebný výkřik fanoušků slavných filmových sci-fi sérií, ale něco, co se zřejmě už brzy stane skutečností. Překvapením je zejména nedávné prohlášení George Lucase, že se kromě digitálně… (více)

Reklama

Reklama