Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) obětoval celý život hledání bájného pokladu řádu Templářů, za kterým se bezúspěšně honilo už šest generací jeho předků. Konečně našel potřebnou indícii k jeho nalezení. Bohužel o ní ví i jeho nesmiřitelný nepřítel (Sean Bean), který má na poklad také spadeno. A tak začíná ten pravý hon, ve kterém zvítězí ten, kdo poklad najde dřív a navíc rozšifruje správný klíč. Která strana nakonec zvítězí? A existuje poklad vůbec? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (670)

lamps 

všechny recenze uživatele

První polovina až nečekaně super (pokud okamžitě akceptujete béčkovost příběhu), ta druhá roztahovaná více než nohy thajské prostitutky, degradující poměrně zábavnou záhadologii na stupidní rodinnou sci-fi. Jak se mohl v tomhle scénáristickém mišmaši objevit bombarďák Harvey Keitel, to je mi záhadou, kterou by snad ani snaživý Nick Cage nerozluštil... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Odlehčený Bruckheimer, který nezklame, ale ani výrazně nenadchne. Slušná variace na Indyho, které schází lepší scénář a výraznější akce, Cage to ale nakonec stejně všechno utáhne a na nedělní odpoledne se jedná o jasnou volbu, při níž nemusí člověk ani trochu myslet, jen poslouchat všechny ty výmysly. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Kousky z dílny producenta Jerryho Bruckheimera za řekněme posledních deset dvanáct let? Vyjma thrilleru Déjà Vu nic, nad čím by divák měl jásat radostí. Jasné, pokladny kin plní dál, i když už ne tak spolehlivě a pokaždé, ale velmi často je to nenápadité cosi, které se prostě nemůže už tolik líbit. Tuhle dobrodružnou popcornovku sráží ratingové ocenění PG-13, úsměvné překrucování americké historie i limonádový scénář. Sic je to svižné, ale to ještě neznamená, že musím odcházet spokojený. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Ale tak musíte se to brát s nadhledem. Nesmíte dát na recenzenty, kteří to stírají, protože to není film z Ruska nebo Koreje a když se vám do povede, dočkáte se vcelku příjemné, svižné rodinné zábavy. Akce tam sice mohlo být trochu více a o kvalitním scénáři se nedá diskutovat, ale jinak je to skutečně docela dobrá zábava. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu nejvíc prospělo to, že ho kritika rozdrtila. Nesnášim kritiky tak jsem Lovce Pokladů skouknul a zjistil jsem, že jde o velice zábavnou popkornovou oddechovku s tradičně dobrým Nicolasem Cagem a velice sympatickým Johnem Voightem. Diane Kruger má o hodně lepší roli než v Troji a Sean Bean je prostě Sean Bean. Harveyho Keitela sprostě zneužili pro looser roli ale všechno vyvažuje přetuněná hudba a celej ten film je docela svěží i když by mohl bejt kratší. Jo a ještě mohli Cage udělat tak o 75% míň morálního a toho komickýho debila uplně vystřihnout. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Hlavné trio zistí, že tieň Domu nezávislosti ukáže ďalšiu stopu v jeden konkrétny moment dňa. Tvorcovia však úplne zabudli na fakt, že v priebehu roku sa Slnko na oblohe posúva, a tak by ich tieň v nesprávny deň mohol ľahko zaviesť nesprávnym smerom. (Hodnotim)
  • Než film dostal svůj rating přístupnosti, objevoval se v reklamách pod hlavičkou Touchstone Pictures, která patřila pod Disneyho a obvykle distribuovala "dospělejší" látky. Když mu Motion Pictures Association of America dala označení PG, což v podstatě znamená neomezenou přístupnost, přesunul se známé pod ušaté logo Disneyho, které bylo pro mnohé rodiny zárukou nezávadnosti. (imro)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Reklama

Reklama