Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Doktory hrál Hugh Laurie už před světoznámým Dr.Housem - v šestidílném britském sitcomu Čtyřicítka na krku je sice jenom obyčejným obvoďákem, zato má kompletní rodinu a k tomu krizi středního věku. Navíc právě zjišťuje, ža asi slyší myšlenky druhých. (oficiální text distributora)

Recenze (26)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Seriál, který nevsází na laviny vtipů a nepřetržité salvy smíchu, ale snaží se být co nejvíce uvěřitelný a lidský. Zmatený hrdina Hugha Laurieho si musí získat každého, velice slušně ale baví i Anna Chancellor, jejich tři seriálové děti a pochopitelně i mihnuvší se a nikdy neselhávající Stephen Fry. Čtyři a půl hvězdy dávám i za přístup autorů a rozumný počet dílů - šest hodinovek je tak akorát na to, aby nápady zůstaly svěží a nehrozilo jejich opakování. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Úžasně vtipný a milý britský sitcom se skvělými herci! Kde jinde má Doktor House za syna Sherlocka Holmese (Laurie a Cumberbatch spolu je pro mě seriálové heaven). Hugh Laurie napsal a zrežíroval skvělou věc. Jeho humor a zdejší postavu miluju...a hlavně miluju Roryho Slippery, kterého hraje mladý Benny Cumberbatch. :) Ne ne ne! Má žena je v parku s lesbou....a kachnama :)) Na dospělého syna: Rory jdi do svého pokoje! -odchází- Páni ono to pořád funguje. -Po chvíli se vrací se sekerou.- :) Spolu s ostatní UK sestavou má jasná volba. :) ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Výborný sitcom, kterému by slušela větší pozornost. Elegantně zpracované pocity doktora čtyřicátníka do 6 epizod, jsou akorát a děj není natahován do nekonečného množství dílů. Nejedná se o sitcom plný neustále vtipných hlášek, doprovázených umělým smíchem, ale nechává diváka samostatně si zvolit moment pobavení a úsměvu. Postavy jsou lidské a nenásilné. Herecké výkony jsou výborné. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

... a tak spolu všichni šťastně (soulo)žili až dosmrti. Přestože je Fortysomething v zásadě neskutečně přímočarou, upřímnou a (samo sebou) depresivní kronikou jedné velké krize středního věku. Z tohohle směru, i s vytrvalou podporou démonického Petera Capaldiho, každopádně na konto Fortysomething proudí jedině bonusové body. Bohužel zoufale nevytěžený humorný potenciál (potažmo velmi účelově vytahovaný sci-fi prvek alá Po čem ženy touží) u mě tenhle projekt naopak dlouho srážel a držel na pouhých třech hvězdičkách. Však ta vtipnost Fortysomething z nemalé části spočívala akorát v nadčasové paralele se sebevědomým Dr. Housem; a na tu vás upozorní vlastně už samotný "oficiální text distributora". Takže vesměs bída bídoucí no, škoda. Jakž takž to zachránila až povedená hypnóza. ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Seriál, ke kterému se vracím alespoň jednou ročně a pořád mě neskutečně baví. Baví mě ten humor, baví mě Hugh Laurie, ano občas působí jako trapný trouba, ale hned v další scéně předvede něco úžasného. Baví mě Cumberbatch - bavil mě tam už v době, kdy jsme ještě nikdo neměli ponětí o Sherlockovi a že vůbec nějaký Cumberbatch existuje, bavil mě jednoduše proto s jakou lehkostí dokázal říct "I have no problems with my mum’s being in a park with a lesbian! This house could do with a few more women around the place.". Baví mě Peter Capaldi, který je tak slizký, že bych se ho nedotka ani dvoumetrovou tyčí. (přes všechno co dokázala jako Malcolm Tucker a co doufám dokáže jako Doctor, myslím, že už mi navždy v hlavě uvízl Dr Pilfrey a jeho "This is year zero, people! Think digital!") Baví mě Anna Chancellor (ta mě ostatně baví skoro všude), její postava se zdá být jako jediná aspoň relativně normální. No myslím, že už je všem jasné, jak mě Fortysomething opravdu bavil a baví stále. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Je veřejně známo, že postava Dr. House (Hugh Laurie) ze stejnojmenného seriálu Dr. House (od r. 2004) je v mnoha rysech inspirována Sherlockem Holmesem. Hugh Laurie, představitel Dr. House, si zde zahrál hlavní roli po boku Benedicta Cumberbatche, který později ztvárnil právě tohoto geniálního vyšetřovatele v britském seriálu Sherlock (od r. 2010). (Scelleton)
  • Scénář k seriálu byl inspirován stejnojmenným románem z roku 1999. (skudiblik)

Reklama

Reklama