Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Doktory hrál Hugh Laurie už před světoznámým Dr.Housem - v šestidílném britském sitcomu Čtyřicítka na krku je sice jenom obyčejným obvoďákem, zato má kompletní rodinu a k tomu krizi středního věku. Navíc právě zjišťuje, ža asi slyší myšlenky druhých. (oficiální text distributora)

Recenze (26)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

V každé pětačtyřicetiminutové epizodě je materiál na velmi vtipný dvacetiminutový britcom. Škoda, že ten kvalitní materiál je utopen v balastu, který je v tom lepším případě průměrně nijaký a v tom horším rovnou vrcholně trapný kameňáckým způsobem (několika minutový do nekonečna omílaný running „joke“ ve druhé epizodě s hemeroidy a holandským doktorem budiž smutným důkazem). Naštěstí vše zachraňují herci a celkový dojem rovněž značně vylepšují dvě závěrečné epizody, tam to je přesně takové, jaké to mělo být od samého počátku - soustředěné na postavy, citově fungující i uvěřitelné a navíc milé, trefné i vtipné. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fortysomething neni zadna ultimatni prdel, takze se rozhodne nebudete neustale valet smichy po zemi. Naopak s forama vcelku setri, ale kdyz uz nakej prijde, tak stoji vetsinou za to. I kdyz setri, zase aby si nekdo nemyslel, ze tu je jeden for na pul hodiny, to rozhodne ne, bavi to neustale. Serial ma sest dilu, coz je podle me tak akorat, hlavni linie tahnouci se vsema dilama je krize hlavniho hrdiny a v kazdym dilu se pak resi nejaka jina zapletka typu nevera, sraz kamosu atd. a tech 6 dilu je tak akorat, aby se fory nezacli opakovat. Vse ocekavane tahne Laurie, kterej je fakt uzasnej, jednak ma skvelej komedialni talent a zaroven to umi skvele zahrat + obcas prihodi i nejakej ten xicht a navic vetsinu dilu i sam reziroval. Ale ani ostatni nejsou spatny, me nejvic zaujal slizoun kolega doktor Capaldi. Takze sice znam daleko vtipnejsi britsky serialy, ale za skouknuti to rozhodne stoji. ()

Reklama

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Seriál, ke kterému se vracím alespoň jednou ročně a pořád mě neskutečně baví. Baví mě ten humor, baví mě Hugh Laurie, ano občas působí jako trapný trouba, ale hned v další scéně předvede něco úžasného. Baví mě Cumberbatch - bavil mě tam už v době, kdy jsme ještě nikdo neměli ponětí o Sherlockovi a že vůbec nějaký Cumberbatch existuje, bavil mě jednoduše proto s jakou lehkostí dokázal říct "I have no problems with my mum’s being in a park with a lesbian! This house could do with a few more women around the place.". Baví mě Peter Capaldi, který je tak slizký, že bych se ho nedotka ani dvoumetrovou tyčí. (přes všechno co dokázala jako Malcolm Tucker a co doufám dokáže jako Doctor, myslím, že už mi navždy v hlavě uvízl Dr Pilfrey a jeho "This is year zero, people! Think digital!") Baví mě Anna Chancellor (ta mě ostatně baví skoro všude), její postava se zdá být jako jediná aspoň relativně normální. No myslím, že už je všem jasné, jak mě Fortysomething opravdu bavil a baví stále. ()

magnolia 

všechny recenze uživatele

naprosto nechápu, proč je tenhle seriál tak zapadlý... hugh je tam (roztomile) nesebejistý. kluci - synové, i přes mé zaryté utvrzování okolí v tom, že nechci děti - mě donutili tohle tvrzení ještě přehodnotit. boží jsou i holky [prikovi]. a i když se smíchem asi neumlátíte, hlášek je tam habaděj... "máti ti nechala na ledničce číslo." "na které?" ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Výborný sitcom, kterému by slušela větší pozornost. Elegantně zpracované pocity doktora čtyřicátníka do 6 epizod, jsou akorát a děj není natahován do nekonečného množství dílů. Nejedná se o sitcom plný neustále vtipných hlášek, doprovázených umělým smíchem, ale nechává diváka samostatně si zvolit moment pobavení a úsměvu. Postavy jsou lidské a nenásilné. Herecké výkony jsou výborné. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Scénář k seriálu byl inspirován stejnojmenným románem z roku 1999. (skudiblik)
  • Je veřejně známo, že postava Dr. House (Hugh Laurie) ze stejnojmenného seriálu Dr. House (od r. 2004) je v mnoha rysech inspirována Sherlockem Holmesem. Hugh Laurie, představitel Dr. House, si zde zahrál hlavní roli po boku Benedicta Cumberbatche, který později ztvárnil právě tohoto geniálního vyšetřovatele v britském seriálu Sherlock (od r. 2010). (Scelleton)

Reklama

Reklama