Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dick Harper žije spokojeně s manželkou Jane, šestiletým synkem Billym, mexickou služebnou Blancou a psíkem Spotem a po letech poctivé práce u velké společnosti Globodyne ho čeká povýšení. Sice se ho opravdu dočká, jenže vzápětí vyjde najevo, že firma byla vytunelována a on se ocitl bez práce. Nezaměstnaná je i Jane, kterou Dick v radostném očekávání povýšení přemluvil, aby dala výpověď. Pokud zpočátku věřil, že rychle najde novou práci, skutečnost ho brzy přesvědčí o opaku. Když přijde pokyn, aby do čtyřiadvaceti hodin opustili dům, má toho Dick plné zuby a rozhodne se stát lupičem. Jane z toho má legraci a první jeho akce dopadne přesně podle očekávání. Rozhodne se, že manželovi pomůže, a společně vyloupí malý obchod. V nové "profesi" se jim zalíbí. Znovu získají dům, trávník, auto i televizi a vše se zdá jako dřív. Jenže pak přijde další rána, když se Dick dozví, že by měl být mezi obžalovanými, které soud viní z krachu vytunelované firmy Globodyne. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

Matty 

všechny recenze uživatele

„Dneska si vzali zpátky náš trávník, začíná mě to trochu znepokojovat“. Seznamte se s Dickem. Dick má dobré místo. Dick má pěkné auto, manželku (taky pěknou) a malého synka. Dick má perspektivní vyhlídky do budoucna. Dick má všechno, co si jen může přát. Dick brzy o všechno přijde. Ne vlastní vinou. Dick začne být zoufalý. Dick se rozhodne bojovat proti establishmentu. Než k tomuto rozhodnutí dojde a než tedy dojde i na titulní finty (zvláštní výraz pro ozbrojené loupeže), uplyne asi polovina filmu, během které stejně jenom čekáte, až to přijde. A až to přijde, vězte, že to nebude žádné komediální tornádo, spíše lehká, převážně situační komedie s prosakujícími sociálně-kritickými podtóny. Čili trochu Byt, ale hlavně Potíže s Arizonou, neboť Finty bazírují mezi předvídatelnými mantinely. Bazírují po povrchu a končí otevřenou scénou, přímo vybízející k přemýšlení nad jejím významem. Jestliže právě ona měla shrnovat myšlenku celého filmu, přišla malinko pozdě. Režisér Dean Parisot (výborný Galaxy Quest nebo seriál Můj přítel Monk) si dost pomáhá svižným soundtrackem, jehož využívá i ve scénách, které to nepotřebují, celkově se mu však daří držet tempo úvodních titulků. Nepochybně i zásluhou dvou zkušených herců. Carrey opět exhibuje jako za starých časů (dobrá, možná trochu míň) a skvěle ho doplňuje tu sexy, tu poťouchle odvázaná Téa Leoni („A nezapomeň zabít svědky, brouku“). Nevím, jaké konkrétní pohnutky vedly Jima Carreyho k produkování tohoto remaku dávno zapomenuté komedie, možná lehce rebelantské „dodržovali jsme zákon a teď jsme v hajzlu“, možná něco jiného, každopádně bych jeho kroku nelitoval. Je to občas vtipné a jen málokdy hloupé. 70% Zajímavé komentáře: JohnnyD, Wormboy, Fr ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Finty Dicka a Jane je kriminálna komédia pre ľudí, ktorí majú radi Jima Carreyho. Tento film je o niečo dramatickejší, než na čo sme u neho zvyknutí, no aj tak má film niekoľko dobrých veselých momentov. Téa Leoni sa v tejto komédii perfektne hodí k Jimovi Carreymu. V podstate, ak ste fanúšikom Jima Carreyho, tento film sa vám bude páčiť. 6/10 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Je to na hranici tří a čtyř, ale v mých očích jde o zdařilou komedii, kterou do nadprůměrných vod tahá stálice Jim Carrey, který nejednou dostává prostor pro improvizaci. Nabízí nám jeden gag za druhým, řadu příjemně vypointovaných situací, i zajímavé režijní zkratky. Dick Harper si žije více než solidně, má milující manželku, hodného synka, slušnou práci v prosperující firmě i dobře střižený trávník. Jenomže jednoho dne se celý jeho život obrátí vzhůru nohama a dle známého "v zoufalé chvíli děláš zoufalé věci".. však sami uvidíte.. Nepochybně zábavná komedie, u které je ale patrné, že mohla dopadnout ještě o krapet lépe!! ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey dokáže i ze scénáře na kterém by pohořel kdejaký komik udělat alespoň podívanou při které se pobavíte a ani ne moc ponudíte. I když na jeho Masku nebo Ace Ventura to zábavně rozhodně nemá, spíše se to podobá i tak trošku zápletkou zkrachovance Bruce Allmighty, ale i tak je to jeden z jeho horších filmů, které jsem doposud viděl ( a jsou to snad od roku … všechny). Je to docela dobrá podívaná do kolektivu, protože i když vám ujde jedna scénka, tak vám to rozhodně chybět nebude. (( :: ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo sa Jim odobral hrať dramatické role, jeho komédie už nedosahovali geniálnych výšin ako v zlatom období 94-97. Fun with Dick and Jane je jednoznačne najlepšia Jimova post-Truman Show komédia. Vtipná je od začiatku až do konca, i keď podobne ako pri Bruce Almighty, stredná (najzábavnejšia) časť je krátka a mohla by byť viac rozpracovaná. Rozpracovaný je však úvod - a to až príliš. Kým sa dostaneme k tomu na čo čakáme, ubehne aj 30 minút. To nemení nič na fakte, že úvod je tiež presýtený gagmi a humorom, akurát ak viete, o čom je film, budete na to čakať a ono sa to akosi dlhšiu dobu nebude dostavovať... Čo sa týka hercov, je to dokonalé. Carrey/Leoni sú úžasná dvojka a zohratý komediálny pár. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Když Dick Harper (Jim Carrey) otevírá červenou obálku s dokumentem o vyvlastnění, místo jeho jména je tam Richard Harper. (CjKukis)
  • 100-milionový remake vynesl během úvodního víkendu (23. – 25. 12. 2005) 21,5 mil. dolarů a celkový výdělek v USA převýšil 110 milionů. (imro)
  • Ve filmu se objevil ve vedlejší roli (prodavač první benzínky, kterou Dick chtěl vyloupit) Jason Marsden, u nás známý především jako Rich ze sitcomu Krok za krokem. (masw)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama