Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dick Harper žije spokojeně s manželkou Jane, šestiletým synkem Billym, mexickou služebnou Blancou a psíkem Spotem a po letech poctivé práce u velké společnosti Globodyne ho čeká povýšení. Sice se ho opravdu dočká, jenže vzápětí vyjde najevo, že firma byla vytunelována a on se ocitl bez práce. Nezaměstnaná je i Jane, kterou Dick v radostném očekávání povýšení přemluvil, aby dala výpověď. Pokud zpočátku věřil, že rychle najde novou práci, skutečnost ho brzy přesvědčí o opaku. Když přijde pokyn, aby do čtyřiadvaceti hodin opustili dům, má toho Dick plné zuby a rozhodne se stát lupičem. Jane z toho má legraci a první jeho akce dopadne přesně podle očekávání. Rozhodne se, že manželovi pomůže, a společně vyloupí malý obchod. V nové "profesi" se jim zalíbí. Znovu získají dům, trávník, auto i televizi a vše se zdá jako dřív. Jenže pak přijde další rána, když se Dick dozví, že by měl být mezi obžalovanými, které soud viní z krachu vytunelované firmy Globodyne. (TV Nova)

(více)

Recenze (310)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Příjemné, vtipné a pohodové, navíc normálně nemám ráda Jima Carreyho v komediích, ale tady mi vůbec nevadil a až na jednu scénu byl vcelku normální, žádná druhá pitvořící se maska nebo zvířecí detektiv. 70% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Chvílemi hodně zábavná taškařice, která však plně nevyužívá Carreyho potenciál, o jednotlivých situacích nemluvě. Vyzdvihnout si zaslouží různé minivtípky v televizních zprávách, solidní tempo, moc hezky znázorněné loupeže (sice bych nevěřil, že jde s tím přístupem něco vykrást, ale rozhodně to je vtipné!) Po celý film jsem se nenudil, ale na 4 hvězdičky mi přijde téma málo využité (jako by každý nápad, ač i v užité podobě zábavný je, byl využit jenom z půlky). Navíc, třeba Banditi mi přijdou o stupínek lepší a těm dávám 4*, proto tedy ve výsledku pro Finty Dicka a Jane pouze silnější 3* ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Dneska si vzali zpátky náš trávník, začíná mě to trochu znepokojovat“. Seznamte se s Dickem. Dick má dobré místo. Dick má pěkné auto, manželku (taky pěknou) a malého synka. Dick má perspektivní vyhlídky do budoucna. Dick má všechno, co si jen může přát. Dick brzy o všechno přijde. Ne vlastní vinou. Dick začne být zoufalý. Dick se rozhodne bojovat proti establishmentu. Než k tomuto rozhodnutí dojde a než tedy dojde i na titulní finty (zvláštní výraz pro ozbrojené loupeže), uplyne asi polovina filmu, během které stejně jenom čekáte, až to přijde. A až to přijde, vězte, že to nebude žádné komediální tornádo, spíše lehká, převážně situační komedie s prosakujícími sociálně-kritickými podtóny. Čili trochu Byt, ale hlavně Potíže s Arizonou, neboť Finty bazírují mezi předvídatelnými mantinely. Bazírují po povrchu a končí otevřenou scénou, přímo vybízející k přemýšlení nad jejím významem. Jestliže právě ona měla shrnovat myšlenku celého filmu, přišla malinko pozdě. Režisér Dean Parisot (výborný Galaxy Quest nebo seriál Můj přítel Monk) si dost pomáhá svižným soundtrackem, jehož využívá i ve scénách, které to nepotřebují, celkově se mu však daří držet tempo úvodních titulků. Nepochybně i zásluhou dvou zkušených herců. Carrey opět exhibuje jako za starých časů (dobrá, možná trochu míň) a skvěle ho doplňuje tu sexy, tu poťouchle odvázaná Téa Leoni („A nezapomeň zabít svědky, brouku“). Nevím, jaké konkrétní pohnutky vedly Jima Carreyho k produkování tohoto remaku dávno zapomenuté komedie, možná lehce rebelantské „dodržovali jsme zákon a teď jsme v hajzlu“, možná něco jiného, každopádně bych jeho kroku nelitoval. Je to občas vtipné a jen málokdy hloupé. 70% Zajímavé komentáře: JohnnyD, Wormboy, Fr ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No tak jako největší finto cením to že jsem si to půjčil--bravo tvůrci tohohle filmu.Nebylo to zase až tak špatné,ovšem bez Jima by to ais bylo tak špatné. Téo,ale ty jsi pořád půvabná neboj. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey v této extrémně bláznivé a opravdu chvílemi přehnané a trapné komedii předvádí to, co ve filmu Božský Bruce. Jeho hraní přestává být zábavné a podle mě by se po těchto filmech měl upnout na vážnější role, které jak už jsem mohl vidět mu rozhodně jdou, jako například v Majestic a věřím, že by se to určitě vyplatilo. Ani příběh mě nijak neoslnil a po nudném začátku přichází takový trapný průvan a v poločase se komediální laťka trochu zvedá a vtipy začínají dávat smysl, což nakonec utne závěr. Co dodat komedie to promarněná sice není, ale za shlédnutí také nijak vážně nestojí. --- Tancuješ tady na stole a hraješ si na loutku? Proč jste mu dávali to pytí? - Měl jen jedno pivo! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $110,332,737Tržby Celosvetovo $202,026,112║ dosť slušný rozpočet na komédiu, aspoň vidieť koľko veľa niekedy stoja kontrakty hercov _Tak nič prevratné sa nekoná a Jim Carrey z jeho ako že komickými gestami pôsobí až moc trápne až zašlo, už by veru stačilo a na viac vypadá v že úlohe akosi moc staro, ošumelo. Film sa nedokáže vymaniť po celý čas z priemernosti aj keď ponúkne zopár zábavných scénok, v celku to neprináša nič nové, takže druhú pozretie v tomto prípade ani moc nehrozí. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, v které dokazuje Jim Carrey, že je stále tou velkou komediální osobností jako před lety. Téa Leoni mu zdárně sekunduje, hezky se na ní dívá a jsou příjemným párem, na kterém je dokonale poznat pomalý finanční úpadek. Film je plný vtipný situacích, které pobaví a nepotřebují být trapné nebo nucené. Malá rolička Aleca Baldwina je malá třešnička na vtipném dortu, který vás potěší. Film není na čisté 4*, ale vzhledem k jeho průměrnému hodnocení, lehce přidám, protože jeho kvalita je o stupínek výš než u konkurence, která se většinou nevtipnost snaží vynahradit trapností. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být lepší, ani nevím kde se to zvrtlo. Jim Carrey v poloze kterou umí nejlíp, Téa Leoni překvapivě drží krok. Jen je to takové, no, hrozně průměrné. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Bezvadná komedie u které mi chvíli bylo Jima Carreyho fakt líto, když to finančně kupoval. Film je ale celou dobu fakt vtipnej a poslední část si pomalu nezadá s Dannyho parťákama. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Globální ekonomika, Amerika – země neomezených možností. Po krachu společnosti Globodyne čeká Harperovi ještě krach rodinných financí. A může to být záležitost celkem úsměvná....... . Celkem. Film stojí na výkonech již zmíněných manželů, kteří neslezou z obrazu, takže váš názor může ovlivnit obliba J.Carrey. Podotýkám, že převládá ,,civilní“ poloha herectví, ale bohužel občas dojde i na pitvoření. Celkově se snímkem nesla optimistická atmosféra, která ve mě zůstala i po jeho skončení. Ale optimismus není všechno. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hovor mi Jack.“ – „Podobne.“ Dnešným mladým sa ťažko vysvetľuje, že boli doby, kedy bol Jim Carrey boh. Jeho filmy boli kasovými trhákmi na celom svete (MASKA, BLBÝ A BLBŠÍ, ACE VENTURA 1 - 2, BATMAN NAVŽDY), pretože nasadil brutálnu komiku, akú proste nikto iný v Hollywoode nebol schopný ponúknuť. OPRAVÁROM v roku 1996 prišiel zlom – na jednej strane získal rekordný honorár 20.000 000 dolárov za film, ale zároveň sa začal zosúvať z divákovej priazne. O čo úžasnejší bol v dramatických rolách (TRUMAN SHOW, MUŽ NA MESIACI, MAJESTIC, VEČNÝ SVIT NEPOŠKVRNENEJ MYSLE), o to smutnejší bol pohľad na jeho čoraz kŕčovitejšie návraty k situačnej komike, z nich zďaleka najlepším bol vyložene priemerný BRUCE, VŠEMOHÚCI (prípadne šialený GRINCH). FINTY DICKA A JANE nakrútil režisér výbornej sci-fi paródie GALAXY QUEST, napísal ich Judd Apatow a Carrey okrem titulnej úlohy vzal i produkciu (s Brianom Grazerom, dvorným partnerom Rona Howarda – APOLLO 13). Ich film sa bohužiaľ naťahuje ako sopeľ. Mala to byť satira? Heist movie? Ak to druhé, ťažko znechutenému divákovi vysvetlíte, prečo k prvému prepadu dôjde tak neskoro. Scenár je slabý a dialógy také priemerné, aká priemerná vždy bola Téa Leoniová. Jim začína byť v scénach á la „opitá bábka“ trápny. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja si nemuzu pomoct, ale u tohohle jsem se fakt vyborne bavil. Carrey zase jednou rozjel svoji prehlidku xichtu a tentokrat ma i uchylny masky. A Tea Leoni mu vcelku zdatne sekunduje a Baldwin potesi. Navic se film rozjede zbesilym tempem hned od prvni minuty a tohle tempo mu vydrzi asi 70 minut. Kdyz dojde na zaverecnou velkou kradez, tak krapet ubude foru, ale pribude napeti. A potesilo me, ze tu neni zadny moralizovani. Jinak vetsina vtipu je fakt paradni a Carreyho pokusy o loupez nemaj chybu. A po celou dobu hraje svizna hudba, takze je celkove celej film velmi sviznej, velmi vtipnej a Carrey je dokonalej, takze nemuzu jinak, ale musim dat 5*. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrné, ale jako oddechovka to jde! Pobaví hlavně Alec Baldwin v rolí dalšího multimilionářského magnáta, ale i Carrey se snaží seč může. Na vině je především scénář ... Působí to totiž strašně děravě ... :( ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nevzal bys mi rozinky v čokoládě? A nezapomeň zabít svědky, brouku." Cesta od solidního byznysmena k loupežníkovi lemována jest naivitou, slušností, zahypotékovaným domem, bankrotem a ukradeným trávníkem. Mě tedy uspokojila skutečnost, že Dick byl vtipný, Jane krásná, převleky zábavné, padouch na pěst a závěrečný fórek o solidnosti Enronu neměl chybu. Prostě jsem se bavil a pokud by všichni kapitáloví zmetci dopadli jako pan McCallister, rozpadla by se burza a zrušily dotace, tak by hned na světě bylo líp. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Typicky tříhvězdičková americká mainstreamová komedie, která obsahuje pár povedených gagů a staví na několika hvězdách v čele s populárním Jimem Carreym. Ten opravdu film do značné míry svojí extravagantností a mimikou táhne, Téa Leoni mu pouze patřičně nahrává. Na jedno skouknutí obstojné, ale určitě se k tomuhle kousku nehodlám vracet. Celkový dojem: 55 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když může Enron, my můžeme taky.. Čekal jsem, že konzervativnější Parisot udrží Rubberface Jima na uzdě a taky že jo, ale na celkové soudržnosti jde poznat, jak intenzivně se přepisovalo a přetáčelo a opravdu vtipné momenty se scvrkly jen do jednoho (hláška Baldwinova asistenta při lovu kachen). Nejsatiričtější na téhle satiře o poruchách amerického snění je Carreyho gáže.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Carrey je po vážnejších rolách trošku umiernenejší a zdá sa mi, že komediálny žáner už mu v staršom veku nesedí toľko ako vážnejšie role, v ktorých môže predviesť viac, než len opozerané úškrny v tvári. Ale inak naozaj pohodová komédia, ktorá ma dokázala humorne zasýtiť. 65%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená komedie, která se sice nedá brát moc vážně, ale zaručeně pobaví. Carrey je jako bankrotující vicepresident skvělý a jako lupič ještě lepší. Překvapivě i Téa Leoni roli dobře zvládá a jako nateklá byla vážně k sežrání (samozřejmě si dělám srandu :). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey mi hodně chybí. Naštěstí mám ještě stále co dohánět, ačkoliv jsem v závěru zjistil, že minimálně to rozuzlení jsem pravděpodobně už v televizi někdy viděl a nehodnotil. A je super, že i Carreyho slabší a zapadlejší kousky stojí za to, jelikož jsem se takřka po celou dobu bavil, ani chvíli nenudil a dokonce jsem se zasmál. A to se mi zkrátka s dalšími a dalšími zhlédnutými filmy stává stále méně. ()

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama