Reklama

Reklama

Final Cut

  • Česko Konečný sestřih (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v době, ve které je možné celý život nahrávat pomocí speciálního očního implantátu. Po smrti se tyto údaje sestříhají a vzniká tak záznam o životě každého člověka. Alan Hakman pracuje právě jako takový "střihač životů", práce ho nesmírně baví a ve svém oboru je opravdový odborník, neboť dokáže i z toho největšího zločince pomocí správného sestřihu udělat nejčistšího světce. Všechno jde hladce, dokud Alan ve své další zakázce neobjeví člověka z vlastních chmurných vzpomínek, který měl být dávno mrtvý... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak strašná škoda, protože Omar Naim měl neskutečně dobrý námět, který mě od začátku velmi bavil. Jenže pak došlo na to, že se to do sebe celé zamotalo a ze zajímavého námětu se stal naprosto nezajímavý film, který nezachrání ani Robin Williams, jenž opět hraje skvěle dramatickou roli. Ten závěr je prostě celý špatně a vychází z toho film o ničem. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Výborný a dobře zpracovaný námět má jen jednu slabinu, ale bohužel z těch největších - scénář. Potenciál, který téma poskytuje, zůstal naprosto nevyužitý, několik pořádně nerozvinutých nápadů, plytký příběh bez pořádné zápletky a najednou nicneříkající konec, který prázdnotu scénáře jenom umocnil. Pořád jsem čekala, že se něco stane ale nic nepřišlo. Zase jedna promarněná šance na výborné inteligentní sci-fi, taková škoda! ()

Reklama

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Tak výborný námět a tak zprasený výsledek. Nápad s očním implantátem, který "nahrává" celý život svého nositele a pak je na tzv. střihači, aby pozůstalým sestříhal a vlastně zrežíroval jeho dosavadní život, je tak nosný, že bych ho rozdal několika svým oblíbencům a dal jim limit 20 minut. Vzniklý povídkový film byl mohl být parádní exkurzí do tvůrčího myšlení a uchopení tématu. Trauma střihače? Vizuální jízda? Božský komplex? Neurotické šílenství? Sen voyeura? To vše mohlo být, kdyby... Výsledný tvar trpí bezradností scenáristy a neschopností udržet z počátku slušně vybudovanou atmosféru. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Asi tak dvakrát, třikrát do roka se mi stane, že nemůžu večer usnout. Jinak spím jak mimino, až na to, že se mi někdy zdají dost brutální sny (jestli to nebude tím, na co koukám). A jak jsem se tak převalovala, hlavou se mi honily různé blbosti. V jednu chvíli jsem se dost intenzivně snažila vybavit si jakousi vzpomínku a ejhle, místo toho se vynořily obrázky z tohoto filmu. Ačkoli mě příběh nijak neuchvátil, střihačovy vzpomínky z dětství se mi zažraly pod kůži. Přiznám se, že bych byla včera ocenila to udělátko v hlavě, které vzpomínky nahrává. Možná bych se taky dozvěděla, jak to tehdy vlastně doopravdy bylo. Ne, nešlo o nic dramatického, nebo si to aspoň myslím. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zajímavý sci-fi námět (implantát nahrávající život od narození, "přikrášlování" vzpomínek po smrti) nachází oporu ve spolehlivém výkonu Robina Williamse, scénář však závažné morální či etické (ani žádné jiné) otázky sotva letmo nahodí (demonstrace), protože namísto jejich prošetření se hlavní postava, střihač, honí za traumatizující událostí svého dětství. Jako by chyběla tak třetina materiálu… 50 % ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama