Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý voják amerického námořnictva Johnny se seznámí se zajímavou dívkou Morou. Ta pracuje v místním lunaparku jako atrakce - mořská panna. Johnny je k Moře neodolatelně přitahován a pomalu se rozvíjí vztah. Na Moře je ale něco podivného, zjevně má nějaká temná tajemství. Cítí to nejen Johnny, ale i lidé z jeho okolí jej varují, že se řítí do záhuby. (zelvopyr)

(více)

Recenze (8)

Campbell 

všechny recenze uživatele

A sakra těšil jsem po dlouhý době na film od Harringtona. Jeho filmy mě zatím nějak moc nezklamaly, ale tady u mě tvrdě propadl. Víly, námořníci, moře. To všechno vypadalo dobře. Ale nakonec to dopadlo dost špatně, Celý film se strašně táhne a nic moc ne se tam neděje občas, se tam objeví nějaký celkem pěkná potvora(probuzení s chobotnicí), ale to je dost málo. Hopper i když je sympaťák tak moc nepřesvědčil. Škoda mohlo to dopadnout daleko lépe. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Čtvrt hodiny před koncem jsem si říkal: jaká škoda, že příběh s tak podmanivou atmosférou je tak pitomý. "Racionální" závěr pitomosti neubral, spíš naopak. Interiérové sekvence prý snímal Floyd Crosby, představitelka jedubaby od Egejského moře Marjorie Cameronová byla kromě jiného nefalšovaná okultistka z okruhu Aleistera Crowleyho. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si mám sám o sobě myslet... Je možné, že v jiném rozpoložení bych byl zklamán a uspán... nicméně přes pozdní hodinu si mě velmi, velmi pomalé tempo s minimem děje podmanilo, a scénická hudba mě donutila k důkladnému vnímání. Až tak důkladnému, že jsem si všiml literárních citací, zejména důležitá pro pochopení konce je Annabel Lee od Poea. Denis Hopper má citlivou, zakřiknutou, civilní polohu. Řekl bych, že je to pokus o Jamese Deana nebo Marlona Branda -- a hodně mu ho žeru. Linda Lawson ho výborně doplňuje. Těžko bych zařadil téma -- béčkový psychologický mírný thriller o osamělosti, osudu, manipulaci a bezmoci? ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že tento film je dnes už trochu pozapomenutý, aspoň v tuto chvíli má pouhých 32 hodnocení. Pustil jsem se jej kvůli Marjorii Cameronové, která v něm hraje jednu z vedlejších rolí. Škoda, že Marjorii neobsazovali do filmů častěji. Měla přirozený talent hrát démonickou ženu. Vzhledem k době vzniku filmu je to slušné mysteriózní drama. Dnešní divák odkojený různými Star Dreky toto filmové dílo asi příliš neocení. Ale i já uznávám, že konec se právě dvakrát nepovedl. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi mladý Dennis Hopper se zakouká do mořské panny, ale jak mu brzy začne být jasné, koukají z toho na něj fatální problémy. Nicméně hrůzyplné řádění mořských lidí určitě nečekejte, dojde spíše na zádumčivé romantické drama než horor. Pomalu plynoucí děj rozvíjí smrtonosné mystérium a s povedenou hudbou Davida Raksina vytváří téměř hypnotickou romanci, zakončenou verši z pera Edgara Allana Poea. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama