Reklama

Reklama

Anakonda: Honba za krvavou orchidejí

  • USA Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid (více)
Trailer 2

Skupina vědců se vydává do džungle za vzácnou orchidejí, která je údajně klíčem k věčnému mládí. V močálech však číhá nebezpečný had. K výrobě revolučního regeneračního a omlazovacího přípravku je zapotřebí látky, kterou obsahuje jeden druh orchideje. Potíž je v tom, že kvete jen jednou za sedm let, a to pouze na jediném místě na světě, kdesi na Borneu. Majitelé velké farmaceutické firmy se rozhodnou vyslat do oblasti malou výpravu pod vedením ctižádostivého přírodovědce Jacka Byrona. Je období dešťů a výprava jen s obtížemi sežene loď, která by se vypravila do džungle. Cesta neprobíhá příliš hladce. Nejprve jednu členku výpravy po pádu do vody málem sežere krokodýl. Potom dojde k poruše kormidla a loď se zřítí do vodopádu. Kapitán lodi Bill se mobilem domluví s kolegou, aby pro ně přijel, nikdo si však nevšimne obrovské anakondy, která kolem nich už nějaký čas krouží... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (259)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Možná nepochopím hodnocení ale ve mě tenhle film vyvolává mnoho. Co se týče hercu super, humor na každém kroku napětí akce vůbec nechybí, strach je na svém místě, a co se týče samotné anakondy pro mě obrovská spokojenost, příběh se mi strašně líbí, zápletka filmu taky a samotny závěr ještě víc. O největší zábavu se stará cely film Eugene Byrd o tom není pochyb. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Od prvního dílu uběhlo mnoho vody, atraktivita hereckého obsazení se poněkud ztenčila (vzpomeňme na Jona Voighta nebo J.Lo), koneckonců hlavní hvězdou je tu digitální anakonda. Ale ejhle. Zápletka se točí kolem největšího objevu v historii medicíny, aneb vědecká expedice se vydává kamsi na Borneo po farmaceutické bombě, tedy abych byl přesný, tentokráte si zfetovaní scénáristé usmysleli, že jakási „krvavá orchidej“ může zaručit delší životnost lidské populace. Za vidinou kupy dolarů, až by je musely přehazovat vidlema a u někoho i velkorysým vědeckým snem se tak banda vědátorů vydává na nespolehlivé kocábce do nitra tropického pralesa, kde už na ně čeká enormně velká bestie – a nebude jen jedna. Triviální scénář nabízí za přítomnosti neuvěřitelně tupých dialogů nezáživné požírání jednoho člena expedice za druhým, přičemž nápady jako by si tvůrci nechávali v rukávu. Jenže oni vlastně žádné nemají. Druhá Anakonda je jen nicotným výkřikem do daného žánru, kdy se občas vynoří nějaká ta rvačka s aligátorem (která nechtěně pobaví) nebo otřepané situace s pijavicemi. Na hercích není nic, co by stálo za zmínku, casting očividně trval pár minut a sešly se na něm jen hezké tvářičky z přehlídkových mol. Hlavní pozornost se oprávněně soustředila na obří anakondy, ale ani tady nějaké haló nečekejte. Právě ony by si zasloužily mnohem působivější ztvárnění, ale to by se alespoň někdo z tvůrců musel probrat z kocoviny (i když pozor, Dwight H. Little kdysi dělal na velice slušném béčku Rychlý jako blesk nebo na povedeném Seagalovi Muž s cejchem smrti). Ale jinak jo – tu a tam mě baví tyhle kraviny, ve kterých pobíhají spoře oděné ženštiny a parta nabušených samců, aby si to řádně rozdali s divákovou trpělivostí!! ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Děsná nuda a děsná kravina. Triky se od prvního dílu prakticky nepohnuly kupředu, což je docela smutný a herci jsou vesměs trapný a nebo dementně namachrovaný, což pak vyústí v sraní na to co se našim "hrdinům" stane. Krom toho to postrádá, ne snad kvalitnější, jako spíš vůbec nějakej příběh. Prostě kravina na entou ()

jondzavid odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozne trapné pokračovanie, ktoré je miestami tak debilné, že sa dá na ňom zasmiať, ale aj napriek mojim béčkoidným očakávaniam ma tu nič a nikto (ten casting bol fakt príšerný - už tam tuším len Eskimák pardon Inuit chýbal a bolo by to correct) nezaujal. A tú jednu * by som nedal, ani keby to išlo priamo na videotrh, kde sa podobne kvalitné snímky (aj keď aj taký Pytón sa mi páčil viac) lepšie uplatnia. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Já si ti dvě hvězdičky dovolím dát. Sice to bylo neuvěřitelné kýčovité a typický céčkový horror, ale třeba se mi líbilo, že fakt se ten had dal zabít lehce a nemuseli do něj vystřílet celej zásobník thompsonu, narvat mu do huby granát, pobodat nožem a ještě umlátit vlastníma rukama, aby chcípl. Jinak je to opravdu jen laciná blbost, která moc dojem neudělá. 35% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Slušných 12,8 mil. dolarů si během úvodního víkendu (27.-29.8. 2004) odnesl 25 milionový sequel filmu Anakonda z roku 1997. Po víc jak měsíci promítání si na konto připsal téměř 33 milionů. (imro)
  • Anakondy jsou v drtivé většině scén vytvořeny za pomoci CGI – během scény kopulace hadů ovšem byla využita i animatronická loutka. Využívány také byly dvě zelené loutky anakondy, jedno modré hadí tělo a maketa hlavy – záběry s témito loutkami pak byly upraveny v postprodukci. Jedná se tak o poslední díl z tetralogie Anaconda, který využívá praktické efekty. (fiLLthe3DD)
  • Jeden z názvů, nad kterým se původně uvažovalo, byl "Venom". Studio ho však nakonec změnilo, protože evokoval jed, kterým anakondy nedisponují. Venom je také jméno jednoho z nejzajímavějších Spider-manových protivníků. (imro)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama