Reklama

Reklama

Čokugeki! Džigoku ken

  • Japonsko 直撃!地獄拳 (více)

Recenze (5)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Už jsem nedoufal, že bych našel film se Sonnym Chibou, který by se nesl v podobném stylu, jako úžasný Street fighter 1 (2 a 3). A nakonec jsem našel Executionera. Je nutno hned na začátku uvést, že koho nebaví staré 70kové japonské karate řezničiny se Sonnym Chibou, nepříjde zřejmě na chuť ani tomuto. Ovšem kdo je zarytý fanda těchto úžasných explotation karate mlátiček, bude víc než spokojen. Děj není vůbec podstatný. Sonny ještě s partou dalších ostrých týpků zaútočí na Yakuzu, aby si vydělali nějaké ty miliony. Sonny Chiba je k tomu spíše přemluven a moc nadšen z celé akce není. Největší sranda je, že i když jeho kolegové jsou opravdu tvrdí hoši, na Sonnyho nikdo nemá. Ten však v tomto filmu ani tak nehraje sebevědomého frajera jako ve Street Fighterovi, který si je vědom svých schopností, ale v podstatě mírně naivní lidský bojový stroj, který těm ostatním, vychcanějším podrazákům vymlátí cestu ke kýženému cíli (no nakonec to zas tak všechno dobře nedopadne ...). Obrovské množství postav nejrůznějších bojovníků, obrovské množství akce, karate, aikido, wrestling, judo ...neuvěřitelné nápady a brutální zákroky v boji, spousta tehdejších mistrů bojových umění v jednom filmu, potěší zejména přítomnost mistra Yasuaki Kuraty (který v bojové průpravě ve filmu jasně převyšuje všechny ostatní včetně Sonnyho), spousta nahých holek, to vše je Executioner. Pod taktovkou klasika explotation béčkového žánru Terua Ishii skvěle natočený film. Jen ta kamera při soubojích prostě japoncům nikdy moc nešla, ale tady je vcelku v pohodě. U některých akcí jsem fakt nechápal, kdo to vymýšlel, jindy jsem se mohl potrhat smíchy. Film je totiž rovněž komedie, má spoustu vtipných míst, ale ne trapně vtipných, jako honkongské "bum-bác dětinskosti", ale spíš opravdu černý humor, přesně podle mého vkusu. Navíc má úžasný spád, valí od začátku do konce, s ničím se nezdržuje. Prostě pro mne osobně neuvěřitelná paráda!! Zaostává snad jedině hudebním doprovodem, ale i tak je to ok. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem ještě větší demolici nepřátel od Sonnyho Chiby, než jen jedno vytržený žebro a čekal jsem ještě větší množství nepřátel, co mu vlezou pod pracky, bylo jich +-30-40 a žádný moc zdatný, ale i tak po úvodní rozehřívací a seznamovací půlhodině, kdy se připravuje půda na akčnější část, to je slušná řežba se spousta rozsekaných nepřítel a nějakým tim odhaleným ňadrem k tomu. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Pekelná komediální akce ve stylu Street Fightera, při jejímž sledování jsem se pohyboval někde mezi odpadem a plným počtem. Politicky naprosto nekorektní zábavné akční béčko, v němž to hláškující Sonny Chiba jako ninja z Kogy nakope zadky cizákům, kteří do Japonska pašujou drogy. Krvavá lahůdka. 80 % ps. Hiroyuki Sanada tam hraje dětskou roli Sonnyho Chiby. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční řež - o akci se nestará jenom Sonny, ale má parťáky různých bojových stylů, takže je akce různorodá. No tetelil sem se blahem. ()

Reklama

Reklama