Reklama

Reklama

Kung-fu mela

  • Hongkong Gong fu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píší se 40. léta 20. století a předrevoluční Čínu ovládá chaos. Uprostřed tohoto zmatku se odehrává příběh zlodějíčka Singa (STEPHEN CHOW), který se zoufale snaží stát členem rafinovaného a nemilosrdného gangu Sekerníků, pod jehož zločinnou nadvládou se ocitla celá Šanghaj. Když jej osud zavede do přelidněné čtvrti Vepřín, pokusí se Sing pomocí vydírání vylákat peníze z jednoho ze zdejších obyvatel, avšak sousedi jeho oběti jsou někým jiným, než se na první pohled zdálo. Svými komickými zastrašovacími pokusy přivede Sing do této hry neúmyslně i samotný gang Sekerníků, čímž spustí lavinu událostí, vedoucích ke střetu dvou zcela odlišných světů. Během následného souboje obyvatelů Vepřína s krutým gangem se nečekaně objeví na scéně několik legendárních mistrů kung-fu. Sing však - i přes všechny své zoufalé pokusy - postrádá duši zabijáka a musí se smířit se svou vlastní smrtelností, aby odhalil opravdovou podstatu mistrovství v bojových uměních. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (323)

Cival 

všechny recenze uživatele

Zklamání větší než dobře mířená rána digitální pěstí přímo do tlamy. Předchozí Shaolin Soccer má u mě cejch geniality a spolus Jayem a Tichým Bobem i předplacenou pozici skvělého rozesmívače do jakékoliv nálady. Jenže s větším rozpočtem, krásnou výpravou a elegantnějšími vizuálními efekty došla Chowovi komediální míza, takže zatímco Shaolin Soccer vypouští jeden mistrovský fórek za druhým, v Kung-fu Hustle jsem se zasmál více méně třikrát (nože, klacík a na třetí si nevzpomenu). Což je na kung-fu komedii tak výtečného tvůrce opravdu velmi málo. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Dost často křečovitý humor, přepjaté emoce (jak je u asiatů zvykem) a pár letmých pousmání, ale ten technický a trikový kabátek ja v rámci hong-kongské produkce natolik luxusní, že tahle taškařice stojí za vidění. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Vyberte ty nejlepší momenty z Matrixů, Kill Billa, Divoké bandy, Občana Kanea, Osvícení, Kmotra, Magnólie, Hrdiny a zkuste si je představit jako epizodu Monty Pythonova Létajícího cirkusu za 20 milionů dolarů. Teď to umocněte na druhou a máte přibližnou představu o Kung-Fu Mele. Pět hvězdiček je nepochybně moc, jenže já tak zbožňuju tyhle lunatický věci... . 90% Zajímavé komentáře: tombac, honza-tesa, Hopper, pabelito ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $17,108,591Tržby Celosvetovo $100,914,445║ Stephen Chow sa nezaprel a ponúka bombastický akčný dych vyrážajúci nárez, ktorý nemá obdoby, zopár hlúpych scén by som odtiaľ vyškrtol a bolo by to dokonalé, zábavnosť miestami enormná. Plus za tie peniaze fakt niečo, skvelá choreografia súbojov a trikovo na úrovni. /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Super záležitost, která mě suverénně dokázala pobavit. Nečekal jsem totální kravinu, ale dočkal jsem se jí a dokonce jsem se smál častěji než jsem čekal. Pár vykradených scén(Osvícení, Mlčení jehnátek, nejen příběh z Matrixu apod.)je použito vcelku vtipně. Počítačové efekty mě totálně dostali, protože místo abych nadával na jejich "kvalitu" musím se jim smát. Celý film je plný odlehčené atmosféry, která je nakonci ještě více posilněna nejlepším zabijákem na svěťe. Musím uznat, že jsem Stephenovi Chow nevěřil, ale musím smeknout. Choreografii měl na triku slavný Yuen Woo Ping. Ani tentokrát nezklamal a jeho kreacím se nedá opřít totální ujetost, která se do filmu perfektně hodí. Kde jsou doby kdy neexistovali dráty? Koho to zajímá, ted začla zábava :-)))Např. tu pěst, kterou vytáhl Stephen Chow z například Evil cultu jsem nikdy neviděl použitu vtipnějším způsobem a myslím si, že i Jet Li se musel smát... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zase skvělý snímek od Chowa a opět se nemůžu zbavit pocitu, že to mohlo být o dost lepší. Zatímco Shaolin Soccer jsou pro mě dvě nesourodé části - první která slouží jen jako výplň mezi jednotlivými tréninky a zápasy a je dosti průměrná a druhá část což jsou samotné tréninky a zápasy a ty jsou naprosto dokonalé a vždy mě dostanou do kolen. Tady je to více vyvážené, ale zase tu chybí opravdu vtipné scény. Spíše je to tentokrát takové "milé". Poznáváte jednotlivé odkazy na jiné snímky, koukáte jak si pěkně utahují z žánrových klišé, sledujete nádhernou choreografii soubojů od Woo - pinga, který tentokrát nebyl držen v nějakým mantinelech pravidel jako u Tygra a draka či Matrixu a dokázal toho maximálně využít, žasnete nad kvalitou technické stránky od vynikajicích efektů po kameru, hudbu, atd. Jenže krom pár scén (ano scéna s noži mezi ně jasně patří :o) to spíše než záchvaty smíchu vyvolává culení v koutcích. Krom toho prvních cca 20 minut je dosti rozvleklých, ne špatných, ale nějak mi tam nepasují. Narozdíl od zbytku filmu v nich je málo humoru, téměř žádné tempo a i z hlediska vyprávění jsou dosti zbytečné. Což je docela málo a pro mě promarněná příležitost. Zatímco na své oblíbené scény z Shaolin Socceru když se podívám vím, že mě zase dostanou, tak tady krom opravdu ani ne scén, ale momentů nic moc na znovuzkouknutí není. Aby to nevyznělo, že je to špatný film, to ani náhodou, je zábavný, je dobrý, ale dost z něj "trčí", že mohl být o dost lepší. Takže ode mě za slabší 4*. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Stephen Chow je masér, protože podat takovejhle... něco (to už ani nelze nazvat hardcorem) aby to nebyla sračka ale bavilo to, tak to chce mít víc jak trochu režijního umu. Představte si ty nejšílenější věci a stále jste vedle, mě se ovšem asi nejvíc líbil začátek. "Neboj." "Ženy nezabíjím." Vše podpořeno na kung fu film dost netradiční hudbou a výsledek fakt stojí za to jen v případě, že máte chowův styl rádi (což já jo). Ale přece jenom Šaolinskej fotbal byl lepší. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem se shodl např. s Adrianem nebo Civalem, protože když jsem Gimpovi po projekci oznámil, že jdu na 3*, tak mě chtěl zmlátit a pronásledoval mě celou cestu z Velkého sálu až do TipSport baru...-- Neskutečný nášup gagů a akce, ale velmi nevyrovnané kvality. Něco je GENIÁLNÍ ( opravdu ), něco je nadprůměrné, pak tu jsou průměrné fóry a pak i ty, co vás nechají absolutně chladnými. Děj vám začne být za chvíli ukradený. Celkově to neoznačím za nic víc než příjemnou blbůstku s vynikajicími triky ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem narazila těsně před tim, než jsem chtěla někdy po jedný v noci vypnout telku a jít spát. Ani ne minuta děje stačila k tomu, abych si to rozmyslela, odložila ovladač a jen čuměla a bavila se. Začátek (viděla jsem to od toho, jak manžel pani domácí nemusí platit za nákup) je TAK laskavý, jednoduchý děj nenudí, vtipy jsou převážně fakt vtipný (a ty špatný se daj snadno přejít) a patosu je minimum. Fakt jsem ráda, že jsem to nevypla - i za cenu toho, že se mi ráno bude nehezky vstávat do práce. (a taky že jo, zaspala sem, olol) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

policajti! nástup na úklid! a když se jedná o nejstrašlivější gang sekerníků, určitě nepůjde o úklid obyčejnýho ,,bordelu" na ulici. tradičně na mě číňani působí svým chováním jako ,,magoři". tento názor si prostě nenechám vyvrátit, ale zde míra jejich ,,debilních" momentů nepřekročí povolenou mez. vlastně odezní, když se v chudinské čtvrti, v prasečí uličce, utkají sekerníci s drsnou paní domácí a strhne se mela, která se opravdu může vidět jenom v číně. a protože chudí rolníci jsou fakt dobří, musí nestrašlivějšímu gangu pomoci ti nejlepší zabijáci. a zde přichází na řadu velmi dobrá choreografie kung - fu soubojů, která musí každého, kdo má tyto věci rád, přinejmenším zaujmout. ovšem to nejlepší nás čeká, když se na scéně objeví ,,zvíře". a kdo si libuje v černým humoru (vysící kůže za nechty, atd..) musí být spokojen. ano, ten humor je takovej... neřechtáte se na plný pecky, ale většinou se bavíte. prostě sřeštěná komedie s dobrým kung - fu. za mnohem lepší 3 hvězdy! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hang Yi,Stephen Chow, Xian Luo Zong a Ying-Wah Wong :1. Kung Fu 1 ,2. Nothing Ventured, Nothing Gained ,3. Fisherman's Song of the East China Sea ,4. Ambush from All Sides ,5. Allego Molto Vivace ,6. Moderato ,7. Decree of the Sichuan General ,8. Midnight Assassin ,9. The Blade of Gu Gin ,10. Night Club Band ,11. Sabre Dance ,12. Daring General ,13. Casino Fight ,14. Realization ,15. Ying Xiong Men Zhan Sheng Le Da Du He ,16. Dagger Society Suite ,17. Fisherman's Song of the East China Sea ,18. Buddhist Palm ,19. Nothing Ventured, Nothing Gained , ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kung-Fu klasika a parodie na Kung-Fu filmy je relativně fajn, ale po letech už docela zestárla. Vyloženě scény k zasmání jsem našel asi jen 3 a souboje ujdou, byť lan je tu až až. Zábavný film ano, ale Shaolinský fotbal je k mému srdci blíže. 6/10. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak nevim, ale pro me to je spis zklamani. Podle traileru kterej je nabusenej jako svine jsem cekal nejakou nepretrzitou "kug-fu melu", jenze ta se nejak nedostavila. Ano souboje jsou opravdu nabusene a nektere gagy jsou velmi vtipne, jenze jako celek to tak nejak nefunguje jak bych cekal. Pribeh nijak zvlast propracovanej neni, ale jako zaminka pro efektni souboje staci. Problem je, ze tu nejsou jen souboje. Vypustit ostatni kecy a ponechat jen souboje tak by to bylo za pet s odrenejma usima, protoze hudba, i kdyz je docela dobra a celkem libiva, tak se k soubojum nehodi, protoze neni spravne drsna. Uz od zacatku filmu jsem cekal kdy se to poradne rozjede a ono se to vlastne nerozjelo vubec. Jiste, je tu postupne zlepsovani souboju od "klasickejch" kopu a uderu az po vychytavky jako je "pest padajici z nebes" jenze tenhle film nevi co je vlastne zac. Jesli komedie nebo akcni film. A tak tu je chvily komedie, na kterou tu je ale malo gagu u kterejch byste se vylozene rehtali, ale spis se jen tak sem tam pousmejete a chvily akcni film plny spousty efektnich a uzasnych souboju, ktery mistama predci i matrix. Neda se rict, ze by me film nejak vyrazne zklamal, ale oproti nabusenemu traileru a ocekavanim to zklamani je a nemuzu se zbavit pocitu, ze to mohlo byt opravdu o dost lepsi, protoze Stephen Chow na to prostredky urcite mel. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Poznáte ten pocit, keď sa Vám svokra rúti do priepasti vo Vašom novom Ferrari ? Taký zmiešaný .... no tak taký mám z tohto filmu. Niektoré gagy tejto westernovo gangsterskej paródie v easternovom háve sú geniálne a niektoré totálne trápne. Zdá sa, že Číňania nevedia kedy prestať s počítačovými trikmi, ktoré sú na temer televíznej úrovni, ale pozerať sa na to dá. Filmu ale najmä škodí (ne)scenár. Intelektuálne menej náročné publikum nech si pripočíta aspoň jednu hviezdičku. 6/10 ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Z největšího packala vyvoleným, nenáviděná domovnice a její ušlápnutý manžel mistry kung-fu, naprosto nechutné záběry stříkající krve, šílené gagy, zcela nečekaná úmrtí a dějové zvraty, to umí natočit jen asiaté. Jak ty akční mlátičky nemusím, u tohohle jsem se upřímně bavila. Za ty nádherné nápady jako byli třeba orlové, si Kung-fu mela zaslouží čtyři poctivé hvězdičky. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Šílená komedie plná fórů různé kvality, šílených vizuálních nápadů, tun (překvapivě) kvalitních triků, překrásné výpravy a spousty energie. Shaolin Soccer jsem zatím neviděl a nemůžu tedy srovnávat, ale takhle jsem si hong-kongskou komedii opravdu nepředstavoval! :o) Moc fajn! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zajímavý kousek, který jakýmsi vážným způsobem paroduje kung-fu filmy. Woo-ping Yuen nám předhazuje svou předimenzovanou choreografii, jenž má v reálném světě pouze malé základy, jakoby byla naprosto normální - žabí forma, technika ruky, či pouze masivní šlápnutí na nohu? Je to absurdní, místy úsměvné a vesměs zábavné, ale nemůžu se zbavit pocitu, že jde pouze o efektně natočenou kravinu :) 6/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nic extra vtipného, ale na tu hoďku a půl to docela dobře zabaví. Člověk na to koukne, občas nevěří svým očím a pak to vypne a asi o pět minut potom zjistí, že vlastně ani neví, o co tam šlo. Ale je docela zajímavé sledovat, co všechno si to vypůjčilo odjinud (hudbu, hlášky). Slabé 3*. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí na počítačovém monitoru se mi Kung Fu Hustle již nejeví jako nářez. V kině jsem byl ohromen, předdimenzované triky se mi zdály minimálně o třídu lepší oproti skutečnosti a slabé fóry mi připadaly k popukání. To nic nemění na faktu, že i tentokráte mne tato hongkongská taškařice velmi pobavila. Když smícháte grotesku, Matrix, kung-fu, wire-fu a triky kolísavé kvality, vyjde vám zhruba toto. Hvězdou filmu není podle předpokladů Stephen Chow, ale držkatá a bleskurychlá správcová Vepřína, věčně s natáčkami ve vlasech a cigaretou v puse. Skutečně ženská od rány, která má veškeré dění ve Vepříně pevně v rukou. Vepřín je zabydlen spoustou dalších legračních figurek. Jejich vzájemné konfrontace a trable se Sekerníky mají šťávu a spolehlivě vám vyloudí úsměv na tváři. Kupodivu než třeskuté bitky a situační humor mne na Kung Fu Hustle nejvíce zaujala kratičká romance mezi Stephenem a hluchoněmou prodavačkou zmrzliny. Nemůžu si pomoct, jejich poslední scéna mne okouzlila :) ()

Související novinky

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

22.09.2008

Když jsme naposledy psali o adaptaci legendárního rozhlasového a komiksového seriálu The Green Hornet, která je vysněným projektem komika Setha Rogena, spekulovalo se o tom, kdo si zahraje šikmookého… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

To bude mela!

To bude mela!

01.09.2005

Úspešný režisér, herec, komik a lámač ženských sŕdc Stephen Chow chystá pokračovanie svojho hitu Kung-fu mela! Kritikmi a divákmi veľmi dobre ohodnotený prvý diel zarobil za päť mesiacov svojho… (více)

Reklama

Reklama