Reklama

Reklama

Kung-fu mela

  • Hongkong Gong fu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píší se 40. léta 20. století a předrevoluční Čínu ovládá chaos. Uprostřed tohoto zmatku se odehrává příběh zlodějíčka Singa (STEPHEN CHOW), který se zoufale snaží stát členem rafinovaného a nemilosrdného gangu Sekerníků, pod jehož zločinnou nadvládou se ocitla celá Šanghaj. Když jej osud zavede do přelidněné čtvrti Vepřín, pokusí se Sing pomocí vydírání vylákat peníze z jednoho ze zdejších obyvatel, avšak sousedi jeho oběti jsou někým jiným, než se na první pohled zdálo. Svými komickými zastrašovacími pokusy přivede Sing do této hry neúmyslně i samotný gang Sekerníků, čímž spustí lavinu událostí, vedoucích ke střetu dvou zcela odlišných světů. Během následného souboje obyvatelů Vepřína s krutým gangem se nečekaně objeví na scéně několik legendárních mistrů kung-fu. Sing však - i přes všechny své zoufalé pokusy - postrádá duši zabijáka a musí se smířit se svou vlastní smrtelností, aby odhalil opravdovou podstatu mistrovství v bojových uměních. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná bláznivá komédia od Stephena Chowa. Má celkom dobrý príbeh o bezvýznamnom podvodníkovi, ktorý sa spolu so svojim priateľom snaží stať súčasťou obávaného gangu, aby si konečne získal rešpekt a cesty ho privedú až do na prvý pohľad úplne obyčajnej štvrte. Tu sa kvôli nemu musia obyvatelia postaviť celému gangu a tak sú viacerí z nich nútení odhaliť tajomstvo, že sú prvotriednymi majstrami bojových umení, no gang ich len tak nenechá a najíma si len tých najlepších. A podvodník si uvedomí svoju chybu a tak to chce celé napraviť. Spracovanie sa mi páči, ale k úplnému ideálu tomu ešte trochu chýba. Asi hlavným výraznejším problémom mi príde celková nevyrovnanosť, kvôli čomu sa tu nájde aj viacero skôr priemernejších častí a navyše cítiť, že film chce byť až príliš poctou kung-fu filmom tohto typu, kvôli čomu nechýba tých niekoľko nevyhnutných klišé, ktoré mi ale sem moc nesedeli a tak som mal často pocit, že tvorcovia sa kvôli tomu zbytočne obmedzujú a niektoré prvky by sa dali lepšie využiť, keby na tom až tak netrvali. Ale nad to sa dá celkom povzniesť, aj tak prakticky už od začiatku cítiť, že sa jedná o výnimočnú žánrovku, nájde sa tu plno nezabudnuteľných scén, aj na pomery samotného Stephena Chowa mi to prišlo trochu netradičné a tak som bol celý čas zvedavý, s čím ešte tvorcovia prídu, pričom tých dobrých nápadov a momentov je tu skutočne nespočet. A tak väčšinu času ma to dosť bavilo. Po stránke humoru som dosť spokojný, je ho tu plno a viacero scén, ako naháňačka, hádzanie nožov alebo vyberanie si protivníka sa mi veľmi páčilo. Ale tentoraz treba spomenúť aj akciu, keďže súbojov je tu dosť a síce kvôli inému typu žánru samozrejme nemôžu konkurovať plnohodnotným bojovým filmom, ale aj tak mi viaceré prišli dosť vydarené. Poteší hlavne finále alebo prvé súboje majstrov s gangstrami. Herecké obsadenie je na tom dobre, výborný Stephen Chow, ktorý tu hrá svoj štandard, plno zaujímavých vedľajších postáv, hlavne pani domáca, ale aj jej manžel, legenda Wah Yuen a viacero známych tvárí známych aj z predchádzajúcej režisérovej tvorby. A bavili ma aj záporáci. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, Stephen Chow mi dlhodobo sedí, ale tentoraz to aj na jeho pomery pôsobí až prekvapivo vysokorozpočtovo, takže to má výbornú vizuálnu stránku, kulisy a dokonca aj plno efektov, aj keď to už by som skôr označil za zápor, síce boli pomerne kvalitné, miestami ich už bolo až príliš moc a napríklad taký súboj s hudobníkmi ma už kvôli tomu ani moc nebavil. Takže síce som v priebehu pomerne často pociťoval, že z niekorých prvkov sa dalo získať aj viac, ale aj tak je Kung Fu hustle výrazne nadpriemerná komédia, ktorá ma baví aj po viacerých pozretiach. 77% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Vyberte ty nejlepší momenty z Matrixů, Kill Billa, Divoké bandy, Občana Kanea, Osvícení, Kmotra, Magnólie, Hrdiny a zkuste si je představit jako epizodu Monty Pythonova Létajícího cirkusu za 20 milionů dolarů. Teď to umocněte na druhou a máte přibližnou představu o Kung-Fu Mele. Pět hvězdiček je nepochybně moc, jenže já tak zbožňuju tyhle lunatický věci... . 90% Zajímavé komentáře: tombac, honza-tesa, Hopper, pabelito ()

Reklama

kapsomut 

všechny recenze uživatele

No, nepřišlo mi to tak špatné. Čekal jsem sice trošku víc, ale docela tento film splnil očekávání. Až na ty souboje. Tyto styly, prostě šílenosti kde skáčou bez gravitace, mlátí se hlava nehlava, že by normální člověk byl už dvacetkrát po smrti?! (jasně že jde o komedii) To fakt přímo nesnáším. Nevadí mě takové ty trochu míň realistické boje, ale co je moc toho je příliš! Ale jinak dobrý filmeček, který si dokonce sám hlavní herec Stephen Chow zrežírovat a to se cení. Kung-fu mela si zaslouží okolo 3* až 4*. Já osobně se přikláním ke 4*. Chvalitebný film! ()

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Neskutečný nářez. Stephen Chow tady dává na prdel všem shaolinským i jiným mistrům kung-fu a to pořádně otevřenou dlaní přímo z nebes. Výborné, originální, vtipné, odvážné, skvěle natočené a setříhané. Výborná choreografie a triky namíchané v neuvěřitelně zábavných bojových akcích vás místy nutí k smíchu, místy zatínáte zuby a říkáte si, jak by to asi bolelo dostat pořádnou ránu zvukem hudebního nástroje, nebo ochutnat místo osvědčených technik tygra nebo draka také techniku žáby. Viděl jsem už pár kung-fu parodií, ale tahle je zaručeně ta nejšílenější a nejabsurdnější z nich. Silně pochybuju, že ji v tomto směru může ještě něco trumfnout, proto maximální hodnocení! ()

campix 

všechny recenze uživatele

Docela ztřeštěná kung fu komedie. Tak teda ne docela, ale pořádně ztřeštěná. Čekal jsem dost, ale i tak mě Kung-fu mela překvapila. Některé efekty jsou opravdu efektní a některé zase až příliš bláznivé a nemohu říkat příliš nereálné, protože naprosto vše je v Kung-fu mele nereálné, ale až na bitvu starších u konce se to dá jaksi vtipně zkousnout. Jinak jsem se bavil. Toť vše. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • V USA měl snímek premiéru v roce 2005 na filmovém festivalu Sundance. (Terva)
  • V Maďarsku se film promítal pod názvem Pofonok földje, což znamená něco jako Země šídel. (Terva)
  • V roce 2005 získal snímek na filmovém festivalu v Hong Kongu šest cen. (Nejlepší kamera, nejlepší herec ve vedlejší roli, nejlepší zvukové efekty, nejlepší vizuální efekty, nejlepší choreografie a nejlepší střih). (Terva)

Související novinky

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

22.09.2008

Když jsme naposledy psali o adaptaci legendárního rozhlasového a komiksového seriálu The Green Hornet, která je vysněným projektem komika Setha Rogena, spekulovalo se o tom, kdo si zahraje šikmookého… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

To bude mela!

To bude mela!

01.09.2005

Úspešný režisér, herec, komik a lámač ženských sŕdc Stephen Chow chystá pokračovanie svojho hitu Kung-fu mela! Kritikmi a divákmi veľmi dobre ohodnotený prvý diel zarobil za päť mesiacov svojho… (více)

Reklama

Reklama