Bohatý pařížský obchodník Christian Clavier si užívá plnými doušky života jen do chvíle, než si na něj posvítí finanční úřad. Tíživou situaci by mohla vyřešit náhlá smrt jeho otce. Jenže se ukáže, že získat alespoň část dědictví bude velmi těžké... (oficiální text distributora)
Mám pocit, že se autoři snímku hodně inspirovali ve filmu Tetovaný, kde rovněž jeden ukazoval druhému, které jsou ty správné požitky ze života. Celkově mi to moc zábavné nepřipadlo, avšak dívatelné to bylo.(7.9.2008)
Mám slabost pro francouzské komedie. ;) Zápletka ani zpracování není příliš originální, ale Zloduch Albert, který svým živelným buranstvím rozvrací život snobského obchodníka, je kupodivu uvěřitelný, nenucený a veskrze lidský, takže mě si získal a okouzlil.(13.3.2011)
Patrick Lechat je zazobaný majitel lékárny, který bydlí se svou ženou a dcerou v rezidenční čtvrti. Jeho život je spokojený až do té doby, kdy na něho "vlítne finančák" a obviní ho z daňového úniku. Zastavený majetek, zmražené konto a co teď. Jako na zavolanou zemře Patrickův otec - slavný spisovatel. Jenže je tu takový menší problém - všechny peníze má dostat jakýsi Albert Moulinot ze zapadákova... Dvojici hlavních protagonistů si zahráli Christian Clavier a Michel Serrault. Tvůrci pojali film jako poctu jednoho komika druhému, nicméně nijak tím neochudili děj, jehož ústředním tématem je výsměch francouzské střední třídě, která se vzhlédla v americkém životním stylu. Nečekejte zázrak, ale určitě se zasmějete.(3.7.2006)