Reklama

Reklama

One Tree Hill

(seriál)
Drama / Sportovní
USA, (2003–2012), 139 h 46 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Mark Schwahn

Hrají:

James Lafferty, Chad Michael Murray, Bethany Joy Lenz, Hilarie Burton, Sophia Bush, Moira Kelly, Craig Sheffer, Paul Johansson, Barbara Alyn Woods (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Obsahy(1)

Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové - Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku - basketbal. Na střední škole se setkávají nejdříve jako rivalové nejen co se týče pozice v týmu Tree Hill Ravens, ale i v lásce. Od toho se odvíjí zdánlivě vedlejší linie příběhu, ale nenechte se klamat, v One Tree Hill vše souvisí se vším. (ČSFD)

(více)

Recenze (94)

T2

všechny recenze uživatele

__One Tree Hill: kompletná 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,410,032 //počet predaných kusov 111,340 ║ __One Tree Hill: kompletná 5.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $5,525,234 //počet predaných kusov 141,709 ║ __One Tree Hill: kompletná 6.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $5,870,977 //počet predaných kusov 163,128║ __One Tree Hill: kompletná 7.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,838,833 //počet predaných kusov 130,236 ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Jestli existuje televizní žánr, ke kterému se pojí největší předsudky ohledně (ne)kvalit, je to jednoznačně teen drama. Mezi obvyklé výhrady patří nerealističnost vztahů i situací, strojenost dialogů, věk herců hrajících teenagery… No, proti tomu poslednímu ani Tunteet Pelissä neuspěje, ve zbytku ale směle převyšuje většinu konkurence, a to i navzdory tomu, že taktéž zastupuje žánr, který pro změnu nesnáším já (sportovní). Před nějakými sedmnácti lety proutník a hajzlík Dan Scott zhruba ve stejné době oplodnil dvě dívky, jednu opustil, u druhé zůstal. Dnes jsou jeho synové téměř na prahu dospělosti, z opuštěného Lucase vyrostl správný teen hrdina, z Nathana zlomyslný fracek. Bratrská rivalita (o post basketbalové star, o lásku otce, o nejsmutnější roztleskávačku světa Peyton) je jednoduše nejdůležitějším hnacím motorem děje, seriál nicméně zároveň stejně dobře zvládá veškeré nevyhnutelné romantické linky hlavních postav. Tou nejzajímavější pro mě paradoxně ovšem není ani jeden z bratrů, ani matky, ani otec, dokonce ani ona smutná roztleskávačka, nýbrž její BFF Brooke (skvělá Sophia Bush), správná mrška i holka do nepohody s úžasně sexy chraplákem, která drží seriál nad vodou i ve slabších chvilkách. Těch bohužel přijde hned několik, většinou kvůli až nesnesitelné otravnosti některých vedlejších postav (Jamie, Millie) nebo vyloženě zbytečným linkám (Mouth s09 anyone?). S Brooke, vynikající finálovou řadou, pohodovou muzikou a cool vizuálem navíc to ale i tak TP utáhne na solidní čtyři hvězdy. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Vítejte na dalším prosluněném městečku, další střední škole, kde jsou další populární i nepopulární teenageři, kteří mají další problémy s láskou. Jediné, čím OTH trochu vybočuje z řady je sportovní téma, přestože většinou slouží jen jako výmluva k nějakému sporu. Co mi na seriálu strašně vadí (kromě průměrnosti, která z něj přímo srší) jsou srdceryvné výlevy. Kdyby v každém díle, ale ony jsou tam každých pět minut. Dojemný rozhovor matky se synem, dojemný rozhovor matky se strýcem a tak pořád dokola. Neustálé přehrabování v minulosti, při kterém si musíte klepat na čelo, že na ní někdo tak moc lpí. Podivné a nelogické chování a vývoj postav, to je jen třešničkou na dortu. Chad Murray je i se svýma neustále zamhouřenýma očima (k mému překvapení) snesitelný, ale kdo mi absolutně leze na nervy je neustále ublížená Peyton, která nedělá nic jiného, než že v každém díle bulí. Záchytným bodem, díky kterému jsem se na to ještě nevykašlala, je Brooke. Sexy potvůrka s obrovským charisma, která to tam jako jediná dokáže okořenit a pořádně zamíchat kartami. Baví mě narozdíl od ostatních tak moc, že jsem ochotná sledovat OTH dál. Doufejme, že horší už to nebude. Edit: Škoda, že Lucas naprosto nesmyslně skončil s Peyton místo Brooke proto, že ve skutečnosti se herci zrovna rozcházeli. Ti dva k sobě patřili. A jak bylo v jednom článku: You're either on team Brooke or team Peyton. And nobody wants to be on team Peyton because their captain is a big whore. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"There is only One Tree Hill, and it's your home." Tenhle seriál mi byl doporučený a já jsem se do něj pustila přes prázdniny, protože nemám žádné jiné seriály a no, tenhle má devět sérií, což mi mělo stačit. Navíc je od stanice CW a ať si každý říká, že je to stanice pro teenagery, já jí mám pořád nejradši a to už teenager nejsem. Až jsem byla překvapená, že mě tenhle seriál zas až tolik nenadchnul. Ne, že by se mi nelíbil, líbil a konec jsem obrečela, ale bylo tam na můj vkus až moc nesnesitelných postav. Dan Scott a Marvin McFadden jsou pravděpodobně dva nejodpornější chlapi, i když u Dana Scotta je to spíš osobností a no, trochu si to zachránil tou poslední sérií, ale stejně. Upřímně jsem myslela, že až ze seriálu vypadnou 'dospěláci' tak to bude o něco lepší, ale nakonec se ukázalo, že mi přece jen ty první série později chyběli. Skok mezi čtvrtou a pátou sérií, v čase dopředu, seriálu spíš uškodil než pomohl a asi definitivně ho pohřbil odchod dvou hlavních hvězd CMM (ironie, že jsem se na to chtěla dívat kvůli němu) a Hilarie Burton. Ale zase tam aspoň zůstala Sophia Bush, protože bez Brooke a Juliana bych to snad už ani nedokoukala. Ale tak, dám tomu 4* byly tam epizody, které mě vyloženě nadchnuly a celkově jsem se k tomu seriálu ráda vracela, když jsem si pak vždycky zvykla na změny v obsazení nebo v časové linii. Pokud ale váháte zda se na to podívat a máte rádi seriály ze stanice CW, tak bych vám to i doporučila. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nezkutečně dokonalý seriál v šíleném světě kde se každý zamiluje na první pohled, kde každý s každým musí skončit, kde se neustále děje něco dobrého ale i naopak hodně zlého. Seriál jsem sjel strašně rychle tolik úžasných minut, ale ono to ani jinak nešlo každý díl jsem hltal a chtěl jsem dál a dál a už je nenávratně konec a já se musím smířit že mám tuhle bombu života za sebou ale to nemění nic na tom že přijde den kdy si život v One Tree Hill z opakuji. Spousta dílu byla plná srandy že jsem se popadal za břicho spousta dílu jsem dostal nezkutečně napětí, akce a šíleného dramatu a slz v očích, samozřejmě i nadávky a zlost na seriál přišla. Spousta krásných hereček se objeví ve filmu a taky spousty šíleně dobrých herců, sice mě mrzí že o hodně jsem přišel ale seriál je asi daný a muselo to tak být ale to tak je většinou toho koho si oblíbíte odejde. Samozřejmě se našli postavy co jsem měl rád a pak přestal a obráceně ale nemusel jsem fakt Tlustého ušopleska Marvina byl prostě divný a jeho starou kokain dámu Millicent bohužel ale zbytek jako Peyton, Lucass, Brooke budiž, Nathan, Haley a další banda byla skvělá a uvízla mi v srdci, jejich život plný nečekaných a čekaných momentu byla jedna velká jízda na skvělém místě a to nejlepší co mohl seriál nabídnout je soundtrack, protože moc písniček jsem si oblíbil, prostě basketbalová šílená podívaná o které bych tady mohl napsat knihu, Top seriál zaslouženě i na svoje miniaturní maličkosti je nesmrtelný v dokonalosti. Kresby Peyton jsou prostě nejlepší a ona je prostě bomba. Uzavřel bych to že jsem dostal co jsem hledal a mnohem víc snad někdy najdu podobný seriál. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem pořád na začátku první série, ale musim říct, že tenhle seriál se opravdu povedl. Sportovní drama z prostředí střední školy - to je něco pro mě. A tak sympatický herecký obsazení tomu dodává všechno, co by měl seriál mít. Prozatím dávám 95%. Vzhledem k tomu, že už to má celkově tolik dílů, tak je takový hodnocení opravdu předčasný. Uvidím, jak se to bude vyvíjet dál a případně něco dopíšu. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Pro mě seriál o vztazích jako žádný jiný. Vtáhne mě, vycucá ze mě všechny emoce a po deváté sérii mě vyždímanou vykopne zpátky do reality. ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Seriál jde rozdělit na tři etapy. 1.-4. Série jsou dějově i emočně nabité a OTH nechává všechny ostatní teen seriály daleko za sebou. Konec čtvrté série s sebou přináší i vhodný čas pro ukončení seriálu, CW se ale rozhodlo pokračovat. Děj v 5.-6. sérii se posune o čtyři roky vpřed, tempo zpomalý a hraje se spíše na nostalgickou strunu. Konec šesté série je ještě vhodnějším místem pro uzavření seriálu než tomu bylo na konci té čtvrté, CW rozhodlo: Jede se dál! 7.-8. série probíhá již bez účati ústředního páru a dalších známých vedlejších postav, což se ukáže být katastrofou pro celý seriál. Děj je plytký, patetický a především nudný, staré postavy ztrácí jiskru a nové jsou mdlé a nevýrazné (snad s vyjjímkou Alex Dupré). Z pětihvězdičkové záležitosti OTH odplulo do kalných vod průměru. Máme tu tedy další klasickou oběť nenažranosti amerických studií. 1.-4. Série 90%, 5.-6. Série 80%, 7. Série 60% 8. Série - sledování jsem raději po dvou dílech ukončil. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, štve mě tolik věcí (některé nesmyslné proměny charakterů, přehnaně načančané herečky,atd.), ale přesto jsem stále zvědavá, co bude dál, jak se vztahy zamotají či rozmotají. Každou chvíli miluju jinou postavu a nakonec se může ukázat, že ji další díl budu nenávidět. A je to fajn. První série je průhledným čajíčkem na začátek. Stále jsem si říkala, že už scénáristům musely dojít nápady, že vystříleli všechny zápletky a pak přijde druhá série a já žasnu. Sice mě stále štve několik věcí, ale seriál, ve kterém mě zaujmou snad všechny charaktery (až na Annu a Felixe, ti přestali být po 3 dílech zajímaví) si můj obdiv zaslouží. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Jako jeden z mála seriálů si One Tree Hill i přes úctyhodný počet natočených dílů stále drží poměrně slušnou úroveň. Nicméně čistě „objektivně“ pro mě byly první čtyři série obrovskou srdcovkou a ztělesněním toho, jak jsem si zhruba představoval seriál o své generaci – britští Skins http://www.csfd.cz/film/229075-skins/ jdou v tomto ohledu ještě mnohem dále a zobrazují podobná témata otevřeněji a reálněji (upřímně si ta syrová a místy až drastická líčení osudů teenagerů ani nedovedu v americkém pojetí dost dobře představit). Celkově je z OTH cítit, jak je americké – dějově místy vlažnější, co do otevřenosti sexuálních scén třeba oproti zmíněným Skins dosti přízemní a v NĚKTERÝCH (zdaleka to neplatí u všech postav) okamžicích „osobních proher“ i lehce naivní. Žádné z těchto zmíněných negativ ale nic nemění tom, že je zde několik výborně napsaných postav, které je velmi těžké si nezamilovat a minimálně první čtyři sezony vás opravdu vtáhnou a nepustí. Pátá a šestá série se pak nesou v duchu „skutečnějších“ a „dospělejších“ problémů a zároveň postupně zbavují své hrdiny i těch nejposlednějších ideálů. Ačkoli se od páté série kvalita postupně snižuje (to „reálné“ prostředí dospělého života už zkrátka není tak přitažlivé, velké množství nových postav spíš vadí a i když je to samozřejmě zcela logický vývoj, tak je pro diváka, který si postavy zamiloval, dost těžké některé změny vstřebat – zvyknout si je zkrátka obtížné.), nelze upřít tvůrcům častou snahu o rozvinutí různých motivů z minulých sezón; minimálně v tomhle je One Tree Hill podstatně hodnotnější než jeho žánroví zástupci – psychologie postav zde není plochá a je schopna nabídnout více než jen sentimentální výlevy či typicky afektované archetypy běžných Američanů.)) Sedmá sezóna vinou absence dvou hlavních postav ztrácí v celkovém srovnání ještě více, ale i přesto jde stále o velmi „koukatelnou“ záležitost, i když nepopírám, že svou roli už hraje i notná dávka nostalgie.) Uvidíme, co ta osmá a snad už i poslední série přinese.) 1.řada - 90% 2. řada - 95% 3.řada - 95% 4.řada - 90% 5.řada - 80% 6.řada - 85% 7.řada - 75% ()

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Pocity po zhlédnutí první série: tenhle seriál je prostě naprosto RIDICULOUS. I can't even tell... Některý zápletky jsou prostě vyloženě směšný, nedávají smysl, irl jsou nemožný... Což se asi do jistý míry děje v každým seriálu/filmu, ale tady je to opravdu už přes čáru. Při sledování se popadám za hlavu a mlátím hlavou do zdi... Ale stejně to sleduju dál... Nedokážu vlastně ani vysvětlit proč. Je to vlastně hrozná blbost, ale baví mě, občas :D Podobné pocity přetrvávají i při sledování třetí série. I při sérii páté :D ()

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po shlédnutí zatím 11ti dílů, ovšem během dvou dní... One Tree Hill mě chytil a nechce mě pustit. Je to seriál, který se může ze začátku jevit jako taková ta klasická americká hloupost plná krásných mladých lidí s jediným životním cílem, a tím je sport, roztleskávání a párty. Ale když dáte seriálu šanci a vydržíte díl dva, zjistíte, že to tak jednoduché a hloupoučké vůbec není. Rozjeté je to slibně, ale když si představím, že je přede mnou ještě 8 sérií, tak se trochu obávám kvality. Zatím jsem ale spokojená, chodila jsem okolo seriálu několik let jako kolem horké kaše a pořád nevěděla, jestli do toho jít nebo ne... tak jsem ráda, že jsem to zkusila, stojí to za to. _____ Po týdnu jsem v polovině 3. série. Pořád je to bomba, Haley je úplně blbá a zbožňuju Nathana. ()

GOtoUCSC 

všechny recenze uživatele

Každá holka má seriál z dětství na který nikdy nezapomene. Většinou to neni nic super kvalitního, ale kvůli tomu jsme na to nekoukaly. Ať je to Beverly Hills 90210, Čarodějky nebo Gilorova děvčate. One Tree Hill je srdcovka pro mě,  já se sžila s Brooke a brečela jsem když to celý končilo. Ale musím říct, že prokousat se půlkou první série bylo peklo ! Chad Michael Murray 8 dílů řešící basketball mě málem odradil. Ale jsem ráda, že jsem vydržela ! Protože po těhle 8mi dílech to je jen lepší a lepší až do chvíle, kdy Chad seriál opustí úplně a pak je to nejlepší ! Jinak písnička v úvodních titulkách je geniální stejně jako celý soundtrack. ()

julinkaa10 

všechny recenze uživatele

Na první pohled přeslazené teenage drama jako ostatní americké slátaniny, ale když budete dál sledovat, tak poznáte, že opak je pravdou. Výborné obsazení, scénář, samozřejmě hudba a příběh, který vás donutí plakat, smát se, bát se a k tomu všemu se to ještě točí kolem basketbalu! 5* ()

Reklama

Reklama