Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V kouzelném světě může síla lásky svět zachránit... nebo jej úplně zničit! Jack Woods je obchodníkem, který si pronajal chatu v Irsku, aby si konečně odpočinul od práce. Netušil však, že jeho dočasný domov je také domovem malých skřítků. Sen o odpočinku se rázem vypaří jako pára nad hrncem a Jack se snaží urovnat hádku mezi skřítky a čarovnými postavami v jejich kouzelné zemi. Jak to všechno skončí? Samozřejmě svatbou... nebo raději dvěma... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

Ivetak 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si pustila na doporučení mé kolegyně. Byla jsem doma sama a říkala jsem si, že to bude fajn pohádka před spaním. No vzhledem k tomu že se mi chtělo spát už před tím, tak tohle mě dorazilo úplně. Asi v polovině filmu jsem si říkala, sakra, vždyť už musí být konec, co tam chtějí ještě vymýšlet. A oni vymýšleli a vymýšleli…. Všem doporučuji, před jakýmkoli filmem se podívejte kolik má minut. Tato nekonečná pohádka měla bez mála 3 hodiny! Ale abych jen nehanila, 2 hvězdy jsem přeci jen kvůli něčemu dala. Na tu dobu byla vážně hezky natočená a proto se na to dalo celkem bez větších problémů dívat. Ve filmu jsou některé krásné záběry Irska a dokonce zazní i irská muzika. A kdo má rád příběhy o vílách a skřítcích, určitě si přijde na své:-) ()

Darik 

všechny recenze uživatele

Jako malej sem to viděl v telce a pak na VHSce a i po těch letech to je příjemná odpočinková pohádka. Navíc je tam ten folklor a stepování, což k Irským filmům prostě patří. Takže za mě 60%. 5.2.2011 - Po dalším shlédnutí musím uznat, že je to opravdu moc pěkný film a byla by škoda nezvednout mu hodnocení. Takže zvedam na 80%. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Báječný svět magie, fantazie a krásy v kombinaci s milostným příběhem v nejfantastičtějším televizní zpracování rozděleného do dvou celovečerních dílů. Nádherná pohádka v naprosto ohromujícím zpracování. Takovéto pojetí o veliké lásce bylo trefou do černého, které bylo povýšeno hlavně vizuální stránkou obrazu. Pomalejší plynulost vývoje děje dává šanci odpočinkovému sledování pro dospělé a jednoduchému pro děti. Byť se v rámci příběhu nešlo vyhnout válečným scénám, netlačilo se v nich tolik na pilu, takže nevypadají tak hrozivě. Spíše naopak, vyznívá to tu jako jedna velká legrace. Že láska hory přenáší nešlo lépe dokázat. ()

Predator77 

všechny recenze uživatele

75 Procent, Pro mě je tenhle film celkem srdcovka protože jsem ho viděl ještě jako malí a jo v dnešní době asi moc neobstojí přeci jenom co se týče efektů tak ty jsou na tom místy dost špatné a herecké výkony taky moc neoslní ale pokud se od tohohle oprostíte tak dostanete krásnou pohádku na kterou jen tak nezapomenete ;) a co se týče hudby a prostředí tak tenhle snímek je nezapomenutelný !!! ()

CyriC 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch nejkrásnějších pohádek, které jsem jako dítě skutečně zbožňoval. Fantastické prostředí Irska, leprechauni jak z pověstí. Ani Whoopi Goldberg jako Velká Banshee mi nevadila, ačkoliv afroamerická banshee je trošičku WTF, každopádně její mateřský pohled se k postavě hrozně hodí. Hudba, tanec a kouzla... ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama