Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V kouzelném světě může síla lásky svět zachránit... nebo jej úplně zničit! Jack Woods je obchodníkem, který si pronajal chatu v Irsku, aby si konečně odpočinul od práce. Netušil však, že jeho dočasný domov je také domovem malých skřítků. Sen o odpočinku se rázem vypaří jako pára nad hrncem a Jack se snaží urovnat hádku mezi skřítky a čarovnými postavami v jejich kouzelné zemi. Jak to všechno skončí? Samozřejmě svatbou... nebo raději dvěma... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

zmateny 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak ostatní, ale nemůžu si pomoct - já prostě rád pohádky. A Kouzelná země skřítků je jedna z těch, kterých si v programu všimnu a rád si udělám čas na jejich shlédnutí. Irská hudba, nádherná příroda, krásná princezna, zábavní skřítci a v jistých situacích roztržitá postava obchodníka Jacka Woodse. To všechno spolu vytváří pohodovou atmosféru, která jde ruku v ruce se zajímavým příběhem. Nemyslím si, že by někdo shlédnutím této fantasy pohádky prohloupil. Naopak - náladu to rozhodně vylepší. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Pohádkoví Romeo a Julie ze země skřítků a víl osloví zejména dětské publikum. Když jsem byl mladší, tak se mi tento film celkem dost líbil, avšak s odstupem času si člověk všímá, jak hloupoučce a televizně je to celé natočené. Některé postavy mi nyní, po letech, přišly svým chováním a zejména smýšlením nadmíru nesympatické. Na druhé straně musím pochválit pěkné prostředí irského venkova s jeho tradiční atmosférou - tanečky, pivo, veselí - a nápaditě až bizarně pojatou postavu Velké Banshee v podání Whoopi Goldberg. ()

Reklama

MagyG 

všechny recenze uživatele

Z produkcie Hallmark obcas vypadne nejaka perla. A toto je jedna z nich. 5 hviezdiciek z roznych dovodov. Mozno aj preto, ze napriek jednoduchosti irskych ludi, ktora je napokon aj mierne ironicky nacrtnuta vo filme, Irsko mam rad. A mozno aj preto, ze kedysi davno som po zhliadnuti Flatley-ho Lord of the Dance uplne prepadol (az fanaticky) irskym tancom a dotiahol to v tejto oblasti pomerne daleko. A potom siel na par (dlhych) rokov do Irska. Krajina uprsana, slizka, ale krasna. Kto nezazil, nepochopi. Treba si pozriet este filmy ako Ondine, Magdalene Sisters alebo Intermission, potom este irske tanecne show ako Riverdance alebo vyssie spominany LOTD a snad sa vam podari trochu nahliadnut do irskych dusi. Mozno... Kazdopadne musite Magicku krajinu skriatkov brat s rezervou. Je to nizkorozpoctova rozpravka, takze necakajte spickove filmove efekty, triky alebo vypravu. Co ale straca na tejto urovni, bohato vyvazuje pribehom, hereckymi vykonmi, hudbou a atmosferou. Je to film velmi chytlavy, az opojny. Usmevny a prijemny. Necha vo vas trochu tepla. A co je vzacne, uziju si ho nielen dospeli, ale aj deti. A to hocijaky film povedat nemoze. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Pro tyhle milé věci mám v poslední době docela slabost. Už dávno jsou pryč časy těchto rodinných fantasy, obohacené pro dospělého diváka v rámci produkce Hallmarku vždy nějakým tím známým obličejem. Tady se dostáváme do znázornění všemožných Irských tradic a folklóru, takže máme všude spousty zrzavých zelených škřítků, a na druhé straně pak víly. Pochopitelně, rozpočet neumožňuje nějaké velké efekty či výpravu, ale všechno to klasicky vynahrazuje zápal zúčastněných. ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších "Hallmaroviek", a pre mňa osobne aj veľká nostalgia z čias, keď to prvýkrát vysielala STV, so skvelým slovenským dabingom (myslím že to bolo počas Vianočných sviatkov 2000, alebo 2001). Pekný príbeh, fungujúci humor aj romantika, obstojný scenár, sympatické postavy, skvelá hudba a hlavne... neskutočne vydarený kasting a nádherné prostredie írskeho vidieka. No čo viac sme si mohli priať na nedeľné popoludnie ? ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama