Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V kouzelném světě může síla lásky svět zachránit... nebo jej úplně zničit! Jack Woods je obchodníkem, který si pronajal chatu v Irsku, aby si konečně odpočinul od práce. Netušil však, že jeho dočasný domov je také domovem malých skřítků. Sen o odpočinku se rázem vypaří jako pára nad hrncem a Jack se snaží urovnat hádku mezi skřítky a čarovnými postavami v jejich kouzelné zemi. Jak to všechno skončí? Samozřejmě svatbou... nebo raději dvěma... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

jafuska 

všechny recenze uživatele

pohádka která prostě musí nadchnout každého, nejen malého diváka,úžasná podmanivá Irská hudba, nádherné kostými, děj který nás zavede do pžasného místa skřítkůp, elfů, Petra Pana, a vše co do kouzelného příběhu patří, pro mě film, který nemá chybu, který může něčím i diváka oslovit, prostě super, víc k tomu nemám co dodat ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Pro tyhle milé věci mám v poslední době docela slabost. Už dávno jsou pryč časy těchto rodinných fantasy, obohacené pro dospělého diváka v rámci produkce Hallmarku vždy nějakým tím známým obličejem. Tady se dostáváme do znázornění všemožných Irských tradic a folklóru, takže máme všude spousty zrzavých zelených škřítků, a na druhé straně pak víly. Pochopitelně, rozpočet neumožňuje nějaké velké efekty či výpravu, ale všechno to klasicky vynahrazuje zápal zúčastněných. ()

Reklama

Colour 

všechny recenze uživatele

Príjemná atmosféra írskeho vidieku, dobrá hudba, sympatickí leprikóni a letúšikovia, no prílišná rozvláčnosť. Ústredná dejová línia sa podobá na príbeh Rómea a Júlie. Zaujímavé, ako sa tvorcovia pohrali so Shakespearovym dielom. Efekty sú slabé, no na tv budiš. Vidieť sa to dá i viackrát. Troška skresať, vymeniť pár hercov a bolo by to super. 71% ()

Darik 

všechny recenze uživatele

Jako malej sem to viděl v telce a pak na VHSce a i po těch letech to je příjemná odpočinková pohádka. Navíc je tam ten folklor a stepování, což k Irským filmům prostě patří. Takže za mě 60%. 5.2.2011 - Po dalším shlédnutí musím uznat, že je to opravdu moc pěkný film a byla by škoda nezvednout mu hodnocení. Takže zvedam na 80%. ()

Brusinka 

všechny recenze uživatele

Ojé, tak už víme, kde se vzala ta střelená estetika irských tanečních šatů! :D Na jeden zátah je to strašlivě dlouhé, místy zbytečně roztahané - ty scény, ve kterých se "něco zásadního děje" přitom se tam vlastně nic moc neděje, místy zbytečně klišovité. Na druhou stranu to má poměrně dost opravdu vtipných a trefných momentů, herecké výkony jsou přiměřené a když člověk přihlédne k tomu, že je to pohádka, překousne i tu šílenou výpravu. Navíc: sledovat to s partou lehounce ovíněných irských tanečníků je opravdu příjemný způsob, jak strávit večer :) ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama