Reklama

Reklama

Zodiak

  • USA The Zodiac (více)
všechny plakáty
Trailer

Psychologický thriller Zodiak, natočený podle skutečné události, podrobně líčí hrůzostrašnou sérii vražd, ke které došlo koncem 60. let minulého století v Severní Kalifornii. Pátrání vede policista z malého města, který se musí postarat o bezpečí své rodiny i vzdorovat šílené kampani médií. Protivníkem je mu Zodiak – jeden z nejnebezpečnějších sériových vrahů americké historie, který navíc dosud nebyl dopaden. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu je zmíněna vražda herečky Sharon Tate (9. srpna 1969), manželky slavného režiséra Romana Polanského, která byla ve vysokém stupni těhotenství. Spolu s ní byli na Cielo Drive v Los Angeles zabiti také její přátelé Jay Sebring, Abigail Folger a Wojciech Frykowski, kteří jí dělali společnost. Vraždy provedlo několik členů kultu Charlese Mansona. (noelcoward73)
  • Ve filmu je krátce zachycen televizní přenos z prvního přistání na Měsíci (20. července 1969). Zazní i slavná věta velitele Apolla 11 Neila Armstronga: „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo.“ (noelcoward73)
  • Na začátku filmu zazní krátký úryvek vánoční písně „It's the Most Wonderful Time of the Year“ v podání Andy Williamse. (noelcoward73)
  • Zodiak ve svých dopisech tvrdil, že zabil nejméně 37 lidí. Policie mu dodnes může dokázat jen pět vražd. (Indy_Brabino)

Reklama

Reklama