Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratr a sestra svedou boj o lásku dívky jejich snů. Mají společné myšlenky, tančí jako Ginger a Fred, všichni si myslí, že jsou dokonalý pár. Gray (Heather Graham) a Sam (Thomas Cavanagh) společně bydlí a jeden by pro druhého udělal cokoli. Nikdo by neřekl, že jsou sourozenci. Co se teprve stane, když oba zjistí, že milují stejnou dívku Charlie (Bridget Moynahan). Něžná romantická komedie o tom, jak se mladá dívka snaží najít sebe sama, vytváří úplně nový pohled na lásku... a osud. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nikterak afektovaná, řvavá či v jakémkoliv slova smyslu psími kusy zajímavou se dělající romantická komedie. Naopak velmi příjemná záležitost výjimečná právě svou určitou umírněností a "dospělostí". A na té příjemnosti mají lví podíl dvě opravdu sourozenecky vypadající hlavní postavy (přičemž Heather Grahamové velice lichotí každý záběr;)), kupodivu méně objekt jejich zájmu zpodobněný důkazem mého stárnutí (protože jsem kdysi Bridget Moynahan považoval za andělskou krasavici a dnes je jen jednou z mnoha pohledných hereček stižených trochu zbytečnou štíhlostí), a nepříliš překvapivě svou osudově ironickou rolí navýsost sympatický pán jménem Alan Cumming. Nedělám to často, ale lituji příliš krátké stopáže. Materiálu tu určitě bylo dost - a netrval bych na tom, aby to byly výhradně záběry na dámy v kalhotkách (byť už ty existující byly velice milým zpestřením všeho toho "kultivovaného" dění:)). Není to samozřejmě nic ze života - tedy aspoň ne tak jak je to podáváno - a leccos se dá odhadnout dopředu, ale rozhodně bych neváhal podívat se znovu. 70% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

V současnosti je většina komedií plná trapných vtípků, které se motají okolo témat jako je sex a nedokáží nic víc, než být nechutnou přehlídku nudné nemohoucnosti scénáristů. Přesto se dá najít malý poklad jako je tento snímek, který příjemně pohlíží na bizarní situaci, kdy se sestra zamiluje do bratrovy manželky (vůbec se jí nedivím a až uvidíte Bridget Moynahan tak se nebudete divit také). Překvapivě jsou postavy velmi milé a ne úplně tupé. Heather Graham společně s Thomasem Cavanaghem vypadají jako pravý bratr a sestra. Opravdu příjemný film, který vás nedokáže urazit jako některé přeceňované komedie o bandě teenagerů, kteří dělají cokoliv možného i nemožného. PS: Bridget Moynahan a Heather Graham při jejich karaoke bych složil k nohám svět:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď ma odstavia od internetu a doma nie je nič stiahnuté, tak som nútený siahnuť aj po takomto filme, ktorý šupla JOJka do prime-timu(!). Celkom príjemný film, ktorý je vo vreci so všetkými priemernými romantickými komédiami predsa len trošku zaujímavejší. O to sa postarali najmä vkusne hrajúci herci, nekonfliktný scenár a celkom rýchle odsýpanie celého príbehu. Po dlhej dobe som si však pripomenul prečo nerád pozerám filmy s dabingom. 60%. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Docela pech zamilovat se do stejné dívky jako svůj bratr, ochutnat její rty den před jejich svatbou, kde vystupuje jako jediný divák, a ještě k tomu zjistit, že je lesba, že ji bratr za to nenávidí, že ji nechce mít ve svém bytu.... no prostě příběh kdy se jednou v životě objeví tolik nečekaných problémů, že je těžké to přejít.... ale když se to přejde,má vyhráno. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Zmíním trochu nerealisticky rychlý začátek, pak zpěv při svatebním obřad, který byl vrcholem nevkusu (proč tímhle Američani neustáe przní filmy?!) a přejdu k tomu, co se mi líbilo... Heather Graham tu hraje výborně, a ať už šlo o tuctovou romantickou komedii nebo něco víc, ona mě hodně bavila. Někdo tu v hodnocení použil výraz "decentní", a přesně to se mi líbí. 70% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Opäť jedna záležitosť, v ktorej vďaka scenáru nefunguje dostatočne ani komediálna ani romantická línia. Všetko sa plocho sústredí na nevinný výraz Heather Graham, ale absentuje tu pravdepodobný príbeh. Na druhej strane tu nechýba predvídateľnosť a nakoniec ostane film väčšine divákov ukradnutý. Nepomôže ani umelá tlačenka lesbo témy. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Na romantickou komedii lehce osvěžující námět, ale zabitý mizerným zpracováním. Spíš než filmový příběh připomíná počítačovou hru, kde se nelogicky vynořují a zase mizí figurky, aby provedly hlavní hrdinku na cestě za jejím sebepoznáním. I ona sama je naprosto plochá. Možná k použití jako instruktážní film pro teenagery, kteří váhají nad svou orientací. Jinak: nuda. /21. 12. 2010/ ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Takto nejako si predstavujem príjemnú inteligentnú komédiu. Režisérka a scenáristka Sue Kramer tu ukázala, že nie každá americká komédia musí byť postavená na záchodovom humore. Základom bol netradičný námet, podporený skvele napísanými dialógmi a kvalitným hereckým obsadením. Aj keď musím priznať, že Tom Cavanagh mi tu veľmi nezapasoval, o to väčšie potešenie som mal z Alana Cumminga a Sissy Spacek v menších úlohách. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

,,Ta záležitost s Gray" je lehce komediální film o nerozlučných sourozencích a postupném si uvědomováním sestry o její orientaci. Film je decentní komedií, ve které není mnoho situací k smíchu. I přesto se snímek vydařil. Ač působí v některých momentech nudně, ve výsledku je to dobrá podívaná. ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Bohové, to jsem si dala. Tak nevtipné a ploché. Mohla bych pokračovat ve výčtu, ale nebudu. Kontrolní otázka: Proč asi zrovna Heather Graham hrála tuto roli? Odpověď: Proto! ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Ta záležitost s Gray je jedním z kulturně-společenských vrcholů humanistického konzumního aktivismu. S poklidnou snahou se pokouší nabourat základy dogmat a předsudků dědictví pokrytecké katolické výchovy. Spořádaně a poslušně v rytmu vzkvétající spotřeby. Uvědomění si vlastní podstaty je důležitý očistný proces, a přesto je představa o hloubce zásadního dramatu přelomu života plochá a nezajímavá. Humanistický aktivismus dokáže být i nebezpečný, neboť vychází ze stejných základů jako protivník a ve jménu společenské spořádanosti páchá podobně bolestivé křivdy. Skutečnost a představa se rozcházejí a příběh o nalezení vlastní identity je zdeformovaný idealistickým pohledem poslušně plnohodnotného člena moderní prosperující společnosti. Hlavní postavou slaboduché představy netradiční romantické komedie je Gray Baldwin (šarmantní Heather Graham) s nejrozporuplnějším zjištěním svého života. Pád do duševního labyrintu se nekoná, pouze slabé dětské vzdorovité kopání ublíženosti a mírumilovné usmíření, nadšení a očekávání. Hlavní mužskou postavou je mladý chirurg Sam Baldwin (sympatický Tom Cavanagh), dobrosrdečný bratr Gray. I z jeho obratu a civilizovaného usmíření zůstává rozum stát v prohlubujícím se odmítání tohoto druhu kulturního humanismu. Důležitou postavou je bezprostřední zooložka Charlie Kelsey (šarmantní Bridget Moynahan), která se stává ohniskem sourozenecké rozmíšky. Z dalších rolí. bezelstně upřímná Grayina asistentka Carrie (Molly Shannon), náročná klientka s novou možností Julia Barlett (šarmantní Rachel Shelley), laskavý platonicky zamilovaný skotský taxikář Gordy (Alan Cumming), svérázná psychiatrička Sydney (Sissy Spacek), či lasvegaská zábavní zpěvačka Gloria Gaynor. Rozumím, že pro konzumní společnost představuje film příklad liberalizace prudérnosti. Ale je to pouhá představa, která netuší, co znamená drama a opravdové psychologické hledání sebe sama. O vtipu si každý může nechat jen zdát. Výsledku nelze tleskat, byť je jeho aktivistická snaha míněna upřímně. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Scenár obsahuje veľa zábavných dialógov. Ale je to vynútená kvalita, vďaka ktorej komická premisa pôsobí umelejšie, než by bolo potrebné. 5/10 ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

A tenhle znáte? Povídá na svatbě ženichovi jeho sestra: „Nebýt tebe, byly bychom ideální pár.“ (smích) Gray a Sam jsou sourozenci tak ideální, že by se dali představit mimozemšťanům jako nejreprezentativnější vzorek homo sapiens. Mají společný byt, společné zájmy, shodnou krevní skupinu Š (= šampóni) a jak se ukáže, i stejnou sexuální orientaci. To je fakt bomba. Popravdě, nebýt toho, že ústřední trojlístek je tak nechutně fešný (homunkulus Cavanagh se z něj jako jediný neobjevil v Sexu ne městě), asi bych tuhle super vzrušující filmovou událost nezvládla mít zapnutou ani jako kulisu k práci. ()

Blackberry 

všechny recenze uživatele

Čo je treba na začiatok spomenúť je fakt, že rukopis ženy ako režisérky je tu ozaj citeľný. A vlastne možno práve tým ma vyviedol tento film z letargie jednoprúdových romantických komédií. Napodiv mal tento film toľko lásky, koľko nemáte ani v tých najdojemnejších "slaďákoch". Od samotného začiatku na vás pôsobí príjemne, nežne, a skutočne vytvára nový pohľad na lásku... No a ako chlap musím poznamenať, že Bridget Moynahan je od filmu k filmu čoraz pôvabnejšia. PS: Určite si tento film pozrite s partnerom. ()

Reklama

Reklama