Reklama

Reklama

Ve stokách pod pařížskou operou žije od narození znetvořený zahořklý muž známý pouze jako „Fantom“. Zamiluje se do neznámé sboristky Christine, soukromě ji vyučuje a zároveň terorizuje zbytek operního domu a požaduje, aby Christine dostávala hlavní role. Vše se ještě zhorší, když se sopranistka znovu setká se svým známým z dětství Raoulem a oba se do sebe zamilují. Fantom se rozhodne ji unést a uvěznit u sebe, ve svých tajemných kobkách. Raoul je nyní jediný, kdo Fantoma může zastavit a zachránit svou lásku… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (412)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nie som sklamaný. Problém je iba v tom, že ja opere nerozumiem a tak jej ani neholdujem. A Fantóm opery je opery plný, pričom ja som z nej vnímal pozitívne najviac ak dve melódie. Pravdepodobne by ma film nenadchol ani keby sa jeho réžie ujal niekto, kto je v tom žánri viac doma, ako Joel Schumacher. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Vraví sa, že každý génius je vlastne magor. No a to Fantom opery je. Jeho srdce sa premenilo na kameň. Zatrpknutý hľadá svoju princeznú do svojho podzemného kráľovstva. Hudba ktorá nás sprevádza celým filmom je proste dokonalá. ( teda až na tú speváčku ktorú fantom nazval ropuchov, tie jej výšky mi vadili a bolela ma hlava ). Bravo! Fantázia v pohybe ;) ... túto pesničku si budem pamätať dokonca života https://www.youtube.com/watch?v=pgz6PnHkmpY ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Obrovský spektakulární načančaný nařachaný nazdobený bombastický velkofilm. Tak obrovský, že se v něm skoro ztrácí komorní příběh milostného trojúhelníku. Pod těmi všemi šminkami je chlad (přestože musím uznat, že pád lustru podbarvený varhanami mi přivodil slušný mráz na zádech). Závěr filmu mě ne a ne dojmout, i když jsem chtěl, aby dojmul. Základní problém je, že vlastně ani nevím, komu fandit. Christine bych nepřál ani slizkému dlouhovlasému blonďákovi, ani paranoidnímu zabijákovi fantomovi. O hudbě a hercích se zmiňovat nebudu, protože souhlasím se zdejší většinou. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Doslova prekrasna, dechberouci hudba, stejne uzasne kostymy. K tomu na filmove pomery vynikajici hlasovy vykon Emily Rossum jako Christine Daae. A pak je tu Minnie Driver, ktera se ve sve roli namyslene primadony 100% vyzila a je skvela. Tak, a tady slova chvaly konci. Tak, jako je hlas hlavni predstavitelky vabivy a kvalitni, tak hlasy ostatnich, zejmena muzskych postav naprosto zaostavaji. Zatimco hlas Fantoma by mel byt v nekterych chvilkovych nuancich jemny, omamujici, lakavy, tak je spis tezky a dusivy. A ve chvilich, kdy ma nahanet hruzu, je to spis rev a ne zpev. Na druhou stranu to ale zachranuje demonickym hereckym vykonem (ono kdyz jsem si precetl, ze Fantoma hraje Gerard Butler - vynikajici Leonidas v 300 - ani me neprekvapil pevecky -ne-vykon, a tohle nemyslim negativne, tohle je problem castingu). Patrik Wilson je misty az chlapecky jemny, coz se na chlapa, ktery se ma postavit Fantomovi, vubec nehodi. Proste chlapi tento filmovy muzikal prohrali :). Misty je pak tragicka vyprava, Fantomovo doupe je kycovite, samotny Operni dum je barevnosti spise blize cirkusu nez hudebnimu svatostanku. I presto, jakmile uslysite prvni hrimave tony varhan, probehne vam po zadech husi kuze a naladite se na Fantomovu notu. A jestli se tak behem prvnich 10minut nestane, vypnete to a nedivejte se dal. Byla by to zbytecnost a ztrata casu. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Opulentní a načančaná..nuda! Zhruba po prvních deseti minutách jsem se začal modlit aby film skončil, takže shlédnout celý film bez pomoci přetáčení asi umřu. Film nemá prakticky jedinou zajímavou muzikálovou scénu a z toho krákání mě začala bolet hlava. Jediná pozitiva snímku jsou krásná (ale dost přeplácaná) výprava a docela ucházející herci- Emma je sympatická a Butler umí nejen dobře hrát ale i zpívat. Jejich výkony se ale stejně jako příběh většinou ztratí v záplavě napudrovaných kostýmů a kýče. Pro mě osobně nuda k posrání. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (35)

  • Snímek získal tři nominace na Oscara 2005, mezi jinými za Nejlepší píseň. V této kategorii bojovali tvůrci i na Zlatých glóbech - ale vyšli naprázdno. (imro)

Související novinky

John Travolta je žena!

John Travolta je žena!

10.09.2006

Tak to tedy alespoň bude v připravovaném remaku muzikálu Hairspray, kde ztvární postavu Edny Turnblad, jejíž dcera Tracy (začínající Nikki Blonsky) se zaplete do rasových nepokojů v Baltimore… (více)

Reklama

Reklama