Reklama

Reklama

Fricasse

  • USA Fricasse (festivalový název)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Jenom idiot může ochutit frikase z králíka něčím tak vulgárním, jako je bazalka... Krátký film o jídle, ješitnosti a o všem, co se může stát, když opravdový gurmán musí mít poslední slovo za každou cenu. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (23)

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Panebože, bazalka do zaječího fricasse....vždyť to je stejně vulgární a nemyslitelné, jako dát do guláše kuřecí...nebo dát méně než 4*!! ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Něco tak vulgárního, jako nezhlédnout tento brilantní filmeček, může udělat jen idiot (zasvěcení vědí, že neurážím uživatele CSFD, ale cituji Martiha Hubu). Památný a přitom nenápadný český kousek s Klárkou Nemravovou z Tata bojs ve vedlejší roli:-) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Velmi atmosférický kraťas, který je o několik řádů nad něčím tak vulgárním, jako je režisérům o rovnou dekádu mladší Strach. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ideální krátkometřížní záležitost, mající všechny ctnosti, které jsou žádány, zábavnou technickou stránku se zábavnou kamerou (obé díky délce nemůže stačit nudit, ani se stát otravným), navíc všemu vládne mocným knírem Martin Huba z pozice herecké, kterému se dostalo scénáře zábavného s výtečným koncem. Jen kdyby tu nebyli samí dementi, kteří si zřejmě holí palce u chodidel, vypisující zde hlavní pointu. Jak rád bych jim pouštěl nekonečnou smyčku nahrávky rozhovoru Michala Davida pro Blesk. Takové praktiky by nemohl vydržet ani elitní člen Hisballahu. A to i s vědomím, že neumí česky. Sledovati možno zde. ()

Flakotaso

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že výborný krátký snímek, který má všechny propriety kvalitního světového filmu, občas v našich končinách umíme natočit. Do celovečerního formátu to však až na několik výjimek převést neumíme... ()

Mgb21 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem na IFFKV a strašně jsem se bavil. Výborný nápad, skvělé natočení. Co si víc přát? Snad jen nedávat do zaječího fricasse něco tak vůlgárního, jako je bazalka :-))) ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Mně se to moc nelíbilo. Arogantní a egoističtí byli oba...... hra na to, kdo má navrch za cenu násilí a dokonce lidského života, jak dětinské a nevyzrálé.... ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Originální nápad, brilantní zpracování a přesný Martin Huba Krejčí je velký příslib do budoucna, pokud však u nás vůbec někdy dostane příležitost... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Někdy opravdu stačí jednoduchý námět originálně a precizně zpracovat s kvalitními herci a vznikne stylový a vypointovaný český kraťas - tentokrát o rozdílu mezi kvantitou a kvalitou. Sice v nevalné kvalitě, ale možno shlédnout tady [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Úvodní minuty v autě a vyprávění Martina Huby, které bych klidně poslouchal i delší dobu, mě zaujalo a vyhlížel jsem, co se bude dít dál. Jenže následně přišlo uklidnění a konverzace, která byla místy napínavá, ale výjimečná mi nepřišla. Ten pravý trumf si však film ještě schovával a k mojí spokojenosti ho vytáhl ve výrazný, zapamatovatelný a zároveň poslední moment. ()

Hugo01 

všechny recenze uživatele

Na doporučení moviezoňáků jsem to zkusil a rozhodně zklamaný nejsem, velmi humorné a hlavně dobře zahrané. ()

agass 

všechny recenze uživatele

No podle toho, jak se René Lacroix tvářil při pojídání fricasse z králíka, soudím, že to musel být pěkný humus, ovšem nebýt té zpropadené bazalky. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý krátkometrážní klenot. Artovka říznutá absurdnem se skvělým Martinem Hubou. A z technického hlediska jde o světovou úroveň. ()

Reklama

Reklama