Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Riddick (Vin Diesel) je na útěku před žoldáky. Na jeho hlavu je vypsána vysoká odměna a on se proti své vůli ocitá uprostřed nelítostného souboje. Jedině Riddick totiž dokáže zastavit Necromongerovy bojovníky a zachránit lidstvo. Bude se mu však chtít zachraňovat kromě svého života ještě něco jiného? Riddick: Kronika temna vás díky neuvěřitelným speciálním efektům, akcím nabitým dějem a hvězdným obsazením vezme na parádní jízdu fantastickým světem, na kterou hned tak nezapomenete. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (583)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Vin Dieselův biceps ani triceps ani jinej "ceps" nebude pro mě ten správnej hák a neustále podhledy a nadhledy opěvující jeho figuru otravovaly fest. A když už nemůže zvítězit dobro nad zlem, ať klidně nezvítězí, ale boj zla a jiného zla? Jsem stará škola a tak dávám jednu hvězdičku za výtvarnou složku, ale to je tak všechno, co jsem ochotna tomuto pseudoposlání obětovat. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit dojmu, že spousta peněz zastřela mysl jak Twohymu, tak scénáristům (těm především). Riddick: Kronika temna je film natlakovaný touhou vytvořit starwarsovskou mytologii, ale v důsledku zbyde jen laciná pompa efektů a zatraceně řídký a obnošený nápad s ničiteli světů, navíc vedenými velmi uboze sehraným "Lordem Vůdcem" (český překlad zabíjí i vystihuje). David N. Twohy nedokázal udržet režijní invenci Černočerné tmy a doslova se utápí ve vizuálním obžerství. Film je místy až epilepticky nepřehledný a zmatený. Určité dialogy jsou daleko za hranicí béčkové debility, k níž se první Riddick ani zdaleka nepřiblížil. Atmosféra je řekněme chladně akademická, napětí nepříliš silné. Přesto je tohle scífko koukatelné. Jede na kvalitní Diesel. Nový americký hrdina už sice neudržel tu skvělou morální rozeklanost (scénář mu nedal příležitost), ale přesto je drsný jak křemen a s humorem typicky břitkým. Nejlépe vše odsýpá na planetě Crematoria, kde si skoro člověk říká, proč nezůstalo jen u téhle nápadité variace na Černočernou tmu. Nicméně po zkousnutí všech blbin a neoriginalit hlavní "epické" linie je Riddick: Kronika temna slušnou záležitostí pro nenáročné sledování. Proti prvnímu Riddickovu dobrodružství se ale jedná o pouhý "skoro-úspěšný" pokus. Co mu ale neodpustím je, že Riddick už zřejmě navždy zůstane "mužem na trůnu". Želízka mu slušela víc... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Kdo je naše hvězda..? Ri-ddick, Ri-ddick! Je z odvážného těsta. Ri-ddick, Ri-ddick! Kdo se nikdy nevzdá..? Ri-ddick, Ri-ddick, Riddick, Riddick, Ri-ddick!!!“ Jacísi Nekrofilové, Mentálové a nesmírný vesmír ve vypocené sáze, kde chyběl jen Zakňaktel a mohlo to být jako libovolná epizoda Hvězdné brány okořeněná přítomností galaktického Majora Drsňák v podobě nehořlavého, neprůstřelného a neprobodnutelného Vincenta Nafty v plaveckých brýlích. Twohy alespoň zjistil, že atmosféru a nadhled prvního dílu si za peníze nekoupí.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Černočerná tma byla klasický survival thriller, který jasně kopíroval prvního Vetřelce. Kronika Temna je ale úplně jiná, což určitě tenkrát naštvalo mnoho fanoušků. Pravdou ale je, že Riddick je fantastická postava a teprve v druhém díle ukáže, co vlastně všechno umí. Což je hlavně efektivní zabíjení. Peníze z toho jsou cítit teda extrémně a oproti komornímu prvnímu dílu tohle zkrátka působí velkolepěji a akčněji...85% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ku komentáru kleopatry: boj zla a iného zla je podľa nej svojím spôsobom zvrátený... ale práve o tomto bol Pitch Black a aj keď Riddick už zďaleka nie je taký tvrďas ako v PB, ústredné heslo prvého filmu platí - "fight evil with evil". To bolo oproti ostatným klasickým akčňákom, kde dobro bojuje proti zlu, v PB to svieže, originálne, možno aj bližšie realite... Vybrať si menšie zlo, aj keď obe poskytujú rovnakú hrozbu - smrť. To druhé zlo má však tiež motiváciu - prežitie. Máte aspoň nádej, že sa zveziete s ním. A to už je v danej situácii slušná vyhliadka. Z celkového pohľadu si myslím, že toto psychologické pozadie Pitch Blacku (o ktorom by som asi dokázala ešte dlho diskutovať :-) má oveľa väčšiu silu aj zmysluplnosť, než celá mytológia Kroník. Ale aj tak ich mám rada. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (22)

  • Na palubě vesmírné lodi před přistáním na planetě Crematoria tvrdí členka posádky, že na sluneční straně planety je teplota "700 nad nulou" a na temné straně planety "300 pod nulou". Pokud jde o vyjádření ve stupních Celsia, jde o chybu, neboť nejnižší teplota ve vesmíru, známá prozatím jako Absolutní nula, kdy se teoreticky zastaví tepelný pohyb všech částic, má hodnotu -273,15 °C. Z používaných stupnic by smysl mělo tvrzení jen ve stupnici Farenheita, kde absolutní nula má hodnotu -459,67 °F. (Honzíno)
  • Počas šplhania po skale pri úteku z planéty Crematoria Riddick (Vin Diesel) odtrhne kúsok skaly, ktorá je zjavne umelá. Úlomok peny okamžite nahradia vizuálne efekty a zrazu vidíme padajúce kusy skutočnej skaly. (Gumeny)

Související novinky

Riddicka čeká pokračování

Riddicka čeká pokračování

22.11.2015

Vin Diesel sliboval třetího Riddicka mnoho let. A když jsme ho předloni nakonec dostali, byl z něj téměř stomiliónový hit, u kterého se okamžitě začalo spekulovat o pokračování. Jaká je situace nyní?… (více)

Riddick opět krvavý

Riddick opět krvavý

06.09.2011

Dnes už vlastně kultovní vesmírný hrdlořez se vrací do kategorie „mládeži nepřístupno“. Potvrdil to Vin Diesel na svém facebookovém profilu. Je to potěšující hlavně s ohledem na fakt, že film nazvaný… (více)

Třetí Riddick je konečně na cestě

Třetí Riddick je konečně na cestě

18.02.2010

Už to dobře známe. Řeči o návratu k postavě, která oba proslavila, tasí Diesel a Twohy pokaždé, když chtějí upozornit na nějaký svůj nový film. Protože ale v blízké době žádný jejich snímek premiéru… (více)

Riddick žije... možná

Riddick žije... možná

11.03.2009

Taky vás to už unavuje? Pokaždé, když chtějí David Twohy anebo Vin Diesel na sebe upozornit, začnou roztrubovat obehrané „máme tu postavu rádi a přestože Černočerná tma a Kronika temna na sebe jen… (více)

Reklama

Reklama