Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byl Edward Carnby malé dítě, tak na něm doktor Lionel Hudgens prováděl, podobně jako na dalších 19 dětech z malého sirotčince, své pokusy, při kterých chtěl spojit člověka z pradávným netvorem, který měl na svědomí vyhubení tehdejší civilizace - Abkaniů. Carnbymu se však podařilo uprchnout, takže pokus nebyl dokončen. Pracoval ve vládní jednotce 713, která měla na starost výzkum paranormálních jevů. Jednotka však byla zrušena a Carnby dostal vyhazov. Nyní se však na světě začínají objevovat pradávné artefakty, které vyrobila abkanská civilizace, a které dokáží přitahovat pozornost nestvůr. Carnby tuší nebezpečí a začíná, za pomoci odbornice na artefakty Aline Cedrac, jednat. Proti nim se však staví jak nestvůry, které dokáže Hudgens částečně ovládat, tak i jednotka 713, která nyní pracuje pod vedením samolibého kapitána Richardse. Bitva o přežití naší civilizace začíná. (Isherwood)

(více)

Recenze (311)

kOCOUR odpad!

všechny recenze uživatele

Nekoukatelná a totálně chaotická arkáda bez koulí, která svou tupostí aspiruje na usazení na tom nejhlubším kinematografickém dně. Uwe Boll si zadělává na titul hovado století a pokud ho někdo hodně rychle nezakope six feet under, pravděpodobně mu samotnému nikdy nedocvakne, že točí ty největší sračky pod sluncem. Přesto vidím pokrok! AitD je režijně i scenáristicky zhruba o 2% lepší než House of the Dead. Ale bohužel to stále nestačí ani na půl hvězdičky. Uf. ()

Tom Hardy odpad!

všechny recenze uživatele

V podstatě Uwemu závidím. Má k dispozici slušné herce, solidní rozpočet a nemalé kvantum technických hračiček, ke kterým se většinou člověk dostane akorát tak, že pracuje pro armádu (případně jí něčím hodně vytočil). A je až k neuvěření, jak to Uwe neumí využít. Ano, scénář je béčko nejbéčkovější, ale z podobných hovadin už vzešel nejeden slušný snímek (pokud mluvíme o atmosférickém běsnění). Sám v temnotě je však neuvěřitelně nudný, nezáživný a roztahaný film. Co taky čekat od filmu, ve kterém paradoxně nikdy nikdo neuvízne „sám v temnotě“… ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se k tomuto filmu dostal. Uwe Boll totiž v té době, co tenhle film vznikl začínal dostávat post režiséra sračkáře a trvalo nějakou chvíli než se probil alespoň na místo, kdy točí už vcelku schopné filmy. Pamatuju si z dřívějších, že za hovno stála hlavně ta jeho stylová kamera, ale kupodivu jsem se divil, když jsem jí tady vůbec neobjevil, ba naopak, vcelku jsem se na ten film zadíval a zase mi to tak strašný nepřišlo. Je to teda píčovina jak Brno, ale tahle píčovina má alespoň štýl..nemůžete jí upřít, že by se nedržela hry, i když jediný co tomu filmu chybí je ten strach, a to je co se týče série Alone in the Dark docela zásadní problém. ()

Djkoma odpad!

všechny recenze uživatele

Já si netroufnu na světě moc věcí, ale vim, že jsem lepší režisér než tady pan Uwe Boll. Proč tomuhle z-etkovému režisérovi někdo dává peníze na filmy? To můžou dát rovnou mě a já si za to něco pořádnýho koupím a nebo natočím s partou kamaradů taky film. Kvalitou možná i lepší. PS: když už má někdo ve filmu Taru Reid proč ji pořádně neukáže? :D vtip ;-) ()

Adrian odpad!

všechny recenze uživatele

Nie je to čistý odpad, skor 0,5* a to z nasledujúcich dôvodov: 1) pozitívum je to, že Uwe režisérsky "dozrieva", i keď oproti House of Dead ide sotva o promilový progres, žiaľ neuveriteľne nudný 2) začínam sa vážne zamýšlať nad tým, že to čo pre našu generáciu filmových maniakov znamená Ed Wood, tak možno pre generácie nasledujúce bude znamenať Uwe ... :-) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll se vrací a v trochu jiném kabátě. Čekal jsem hypertrapnou amatérskou a hlavně nekonečeně debilní akční řežbu ve stylu House of the Dead a dostal jsem nudnej hybrid s hercema na který se aspoň dá koukat. Přece jenom Christian Slater už má něco za sebou Tara Reid je hezká a Stephen Dorff je po Bladeovi prostě hustej. Uwe Boll nám trochu dospěl takže film je chudší o bullet time (stejně se tam ale jednoho dočkáme). Hlavní chyba je ale v tom, že Uwe Boll neumí navodit strach, nebo nedejbože napětí ani kdyby se posral. Znáte ty momenty ze všech filmů když někdo jde 20 sekund ve tmě vyšokovaně se rozhlíží a pak ho něco sežere? No tak těhle 20 sekund roztáhněte na celovečerák, může to dopadnout dobře? Nemůže. Občas se sice objeví akční scéna ale je buď celá ve tmě takže z ní nic není anebo se nese v duchu že stojí dinosaurus a nechá do sebe kosit dokud nechcípne. Jediná zábava je ze začátku při bitce s nabouchanym plešounem kterej sice rozchodí tři kulky ale jakmile ho nabodnete je po něm. Dále jsou tu nějací herci z House of the Dead potom námořník v debilní žlutý kombinéze (aby ne) a "otevřenej konec." Boll je prostě Boll a nic s tím nenaděláme, už se těším na Bloodrayne. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Chvílemi trochu nudná, ale celkově normálně koukatelná směšná blbina - přestaňte se při těch ohraných pózách tak prsit. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejsem ten typ diváka, který obdivuje béčko pro jeho béčkovitost, ale zároveň nejsem tím, který by film odstřelil do odpadu jen z toho důvodu, že ho natočil někdo, o kom se svého času mluvilo jako o nejhorším režisérovi současnosti. I já jsem čekal nekoukatelnou ztrátu času, ale v rámci nenáročné jednohubky jsem byl snad i spokojen. I přesto, že jsem nehrál herní předlohu, mě stále zaráží průměrné hodnocení v hluboce černých hodnotách. Opravdu je film pro většinu diváků horší než paskvily subžánru "akce, archeologie, digitální monstra" jakým byl nedlouho předtím druhý Tomb Raider? Těžko říct. U mě ale z celého kritického období, kdy se Uwe do herního světa ponořil takřka s rozkoší, zůstává dobrodružství Edwarda Carnbyho tím jasně nejmenším zlem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nebudu tu jako ostatni mavat odpadem ze dvou duvodu. Hru sem nehral, ani poradne nevim, o cem je, tudiz jestli to je verna adaptace nebo to hru kurvi fakt netusim. A ze tu je jako reziser Boll sice znamena jistou ostrazitost, ale nemam vymyslenej desne vtipnej komentar, jak to zase Uwe zmrdal uz pred zacatkem filmu, jako nejspis vetsina lidi tady. Me to proste prislo jako docela solidni akcne-hororovy becko, kde se akce rozjede prakticky ze zacatku a i kdyz to nejdriv neni nic moc, postupne se z toho stane docela solidni rezba. Urcita atmosfera se tomu neda uprit, na becko v pohode pribeh, triky na uchazejici urovni a herci sice nic moc nehrajici, ale Slater docela sympatickej frajer. Proste tech 90 minut jsem se vcelku bavil a o spouste scen bych rek, ze jsou natoceny dost dobre. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Alone in the Dark je prumernej dobrodruznej horror, ale je hrozne in smat se Bollovi, takze kazdej da co nejnizsi hodnoceni a napise pekne urazlivej a "vtipnej" komentar. No co. Ja se celkem bavil, jen skoda ze Boll se nesoustredil na akci, protoze akcnejsi House of Dead byl mnohem vetsi sranda. Rozhodne by filmu prospelo zkraceni tak o 40 minut a vice hmatatelny scenar, ale na druhou stranu to nevypadalo zle a Slater je vylozene sympatak, neco jako mladej Henriksen. ()

Lateef odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jo, v komentáři k Bloodrayne jsem se snažil být ještě smířlivý, ale s tím je konec. Uvažuju o tom, že Uweho Bolla zažaluju za úmyslné narušení mé osobnosti tímhle příšerným výplodem jeho zdrogované mysli. Kdybyste na režisérskou židli posadili jakéhokoliv fandu gamesky Alone in the Dark, natočil by to stoprocentně líp, než tenhle magor s mozkem kolibříka. Sám jsem hru na Playstationu hrál a při pasážích, kdy Carnby prochází nočním panstvím a jediné, co slyšíte, jsou jeho kroky a vaše tlukoucí srdce, se mi vysmekával zpocený ovladač z rukou...oproti tomu film nemá absolutně žádnou atmosféru a orientujete se v něm asi jako v městských katakombách...neexistuje vůbec žádná dějová posloupnost, je to prachsprostá zmuchlanina několika náhodným scén...Herecké výkony jsou z céčkových luhů a hájů a dialogy prý vymýšlel Bollův pes. Takhle ubohé digitální triky jsem snad neviděl, oproti tomu je šavlozubý tygr v Mutantovi naprosto dokonalý...Přestávám prostě věřit, že Uwe je normální člověk, podle mě je vyslancem nějaké demetní vesmírné civilizace a zkouší na nás, co všechno jsme ochotni snést. Ale třeba by jen potřeboval dostat pořádně přes držku, aby se mu srovnaly hemisféry a natočil něco lepšího. Hůř už snad být nemůže. Uvidíme, jak naložil s Dungeon Siege a jestli i tohle podělal, měl by být poslán do karantény na oběžnou dráhu...20 miliónů dolarů(rozpočet)/8 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Bylo to moje první setkání s Mistrem a Uwe Boll opravdu nezklamal. Začíná mě fascinovat - jak na takovou kravinu dokáže někdo sehnat prostředky a ještě má tu odvahu, uvést svoje "dílo" do kin? Slibuju, že si seženu i další majstrštyky páně Bolla... :o) ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll vo vrcholnej forme - čo má tento film spoločné s Alone in the dark? Suverénne najviac ma však rozosmial nehodiaci sa Nightwish znejúci počas záverečných titulkov. Rád by som vedel, koľko dostala skupina zaplatené za to, že dovolila použiť svoju skladbu v tomto paškvile. Samostatne tá skladba pritom funguje na výbornú a ak by Uwe vystrihol to, čo jej predchádzalo, mohol to byť slušný klip. Ale aj napriek všetkému nie až tak strašný film. Bohužial však ani dobrý. ()

Související novinky

Trošku sám v temnotě

Trošku sám v temnotě

26.07.2007

Na pokračování úspěšných filmů jsme si tak nějak zvykli, ale točit pokračování filmu, který se stal opravdovým propadákem, který má auru jednoho z nejhorších filmů desetiletí a který natočil režisér… (více)

Ďalšia hra v rukách Bolla

Ďalšia hra v rukách Bolla

02.07.2005

Zázračný Nemec Uwe Boll si nedá pokoj. Jeho 20-miliónový Alone in the Dark nielenže (už tradične) pozbieral len tie najhoršie ohlasy a recenzie, ale, vďakabohu, v amerických kinách aj celkom slušne… (více)

Reklama

Reklama