Reklama

Reklama

Rychlý Stripes

  • Jihoafrická republika Racing Stripes (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Podobně jako prasátko Babe, které se chtělo stát pasteveckým psem, má sen i Proužek, mládě Zebry omylem opuštěné v bouři potulným cirkusem. Proužek má sen vyhrát dostihy. A to ne ledajaké, ale rovnou nejslavnější dostihový závod světa: Kentucky Derby Open. Pruháček je zachráněn panem Walschem, trenérem koní a majitelem malé farmy. Na farmě se brzy seznámí i s ostatními zvířátky: poníkem Tuckerem, moudrou kozou Franny, potrhlým kohoutem Reggiem a dalšími. Také se spřátelí s Channing, dcerou pane Walsche, která má stejný tajný sen jako on. Oba dva, s pomocí svých zvířecích přátel, pak musí bojovat s předsudky a posměchem ostatních (Nejsi kůň!, Jsi jenom holka!), aby naplnili svůj velký sen: Vyhrát prestižní závod a porazit všechny ty ušlehtilé čistokrevné koně a namyšlené žokeje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (162)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $49,772,522Tržby Celosvetovo $90,754,475║ Klasická podpriemerná rodinná komédia. /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

kyslík, kyslík, jsem slepý, křičí kohout poté, co se mu strašný zabiják převlečený za idiota - husa, vykadí na hlavu. moje děti by určitě dali hvězdy čtyři. bohužel všemu nerozuměly a něco je nezajímalo. ale stím máme kolikrát problémy všichni. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. Taking the Inside Rail (for the film Racing Stripes) - Mark Isham ,2. It Was a Dark and Stormy Night - Mark Isham ,3. At Home On Walsh Farm - Mark Isham ,4. I'm a Racehorse! ,5. The Blue Moon Races ,6,. A Pelican Named Goose ,7. Tucker Lays It Out! ,8. Goose Makes a Hit On the Iron Horse ,9. Run Like the Wind ,10. Twilight Run ,11. Upstaged By a Zebra ,12. A Brave Decision ,13. Glory Days ,14. If You Build It, They Will Come ,15. Out of Africa ,16. Spring Training ,17. Ambushed! ,18. Filly In Distress ,19. Race Day ,20. They're All In ,21. The Big Race ,22. In the Winner's Circle ,23. It Ain't Over Yet [From Racing Stripes] ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ty si ale čudný čierny kôň, načo sú ti biele pruhy?“ – „Čo to trepeš, čo nevidíš, že je to biely kôň s čiernymi pruhmi?“ Po austrálskej podmanivej rodinnej komédii PRASIATKO BABE si zrejme každý najbližší rutinér myslel, že dokáže nakrútiť niečo podobné: vtipný ale stále rodinnými hodnotami predchnutý komerčný hit o zlatých rozprávajúcich zvieratkách, prostredníctvom ktorých nám povie silnú pravdu o nás samých, pričom titulné zvieratko verí, že nie je prasiatkom/zebrou, ale ovčiarskym psíkom/pretekárskym koňom. VEĽKÝ SEN MALEJ ZEBRY dieru do sveta neurobil oprávnene. Jedná sa o slabý film, ktorý nie je ani „zlatý“, ani príliš kvalitný, ľudský herci nemajú šancu (pamätáte na farmára Jamesa Cromwella? Ten šancu mal.) a zvieratá sú nudné. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Koukám do tv programu čtu tam nějaký Snipes-Stripes, čekám tedy pochopitelně akčí Snipesovo-Stripesovo béčko a po pár minutách k mému zklamání na mě z tývý obrazovky civí nějaký kohout , posléze dvě mouchy (kterém zas na druhou stranu nebyli tak nejhorší ne-li přímo nejlepší). Ne, tohle nemůžu brát vážně ani za předpokladu že bych byl mluvící zvířátko...Ha, ha, ha hemerická rodinná zábava aneb nekončící srandy kopec. Ani nápad v tomto případě nelze ocenit, ten tu byl už dávno předtím a těžko říct co nato děti, jestli se líbilo, nebo do do jejich hlaviček přineslo tak akorát chaos..Děj zase ale byl lehce k pochopení a pro děti víceméně tedy i srozumitelný. S rodinkou bych ale i tak nejspíš až dokonce nevydržel, hodně by se o to postaral samotný český dabing v čele s mistry Suchánkem, Genzerem, Žilkovou, Hezuckým, Cardou apod kteří mi pod kůži už delší dobu nejdou...Naopak Prágr nebo Vašut ušli..Opravdu Tele-Tele zavřít do Bohnic nebo lépe do ZOO zahrady a nepouštět..Při vypnutí mozku a odpočinku tedy nakonec za 2*, film svůj účel jistě splnil. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Už jsem vyhrál Velkou liverpoolskou steeplechase v sedle velblouda, mořského koníka i splašeného ježka, takže závodní zebru za žádný zázrak nepovažuji. Zkrátka jsem tento snímek lehce odzívnul a jelikož mé děti na tom nebyly o moc lépe, tak za těch pár hlášek víc než dvě hvězdy na noční obloze rozsvítit nedokážu. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Možná to mělo být rozkošné, možná jen adresované dětem. Jasné však je, že tvůrcům se variace na stále omílané téma nezdařila. Snad jen ty dvě mouchy... ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Ale jo, přiznám se, že v první půli jsem se bavil více než jsem očekával a zejména plameňák u mne vyvolal nejednu salvu smíchu. Bohužel ve druhé půli již humor prakticky totálně absentuje a děj se ubírá tím nejběžnějším(nejpředvídatelnějším) způsobem, což vzhledem ke stopáži(která je na primárně dětský film poměrně velká) začíná být ke konci nepříjemně nudné. Být malé dítě, tak se asi tento titul objeví v mém dopisu Ježíškovi, ale já malé dítě nejsem a tak je to jen za trošku silnější dvě. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Mám-li být upřímný, tak na tenhle snímek jsem původně hleděl s velkým despektem. Ale mé obavy byly téměř ihned se začátkem filmu rozptýleny. Tohle je totiž naprosto úžasný film, který se mi dost líbil, ač už dítětem opravdu nejsem. Děj sice není originální a film je předvídatelný už od samého začátku a není těžké uhodnout, jak asi dopadne. Ale tohle všechno jde v mém hodnocení stranou, protože tenhle film je především pro pobavení a pro dobrou náladu. A toho pobavení se mi dostalo měrou přímo vrchovatou. A to také z velké části díky naprosto bravurnímu českému dabingu. Bez debat nejlepší je Patrick Hezucký jako pelikán, těsně za ním jsou pak mouchy v podání Genzera a Suchánka, ale potěší i např. Veronika Žilková jako koza nebo Josef Carda jako kohout. Zkrátka český dabing v tomto případě velice zapůsobil a mé nadšení je částečně i díky němu. Už chyběl opravdu jen Leoš Mareš, jako plnokrevný hřebec by se vyjímal v dabingu naprosto dokonale. Jinak filmu nic moc nechybí, zvířata hrají dobře a úžasná zebra si velice brzy získala mé sympatie, ale naprosto úžasný byl zcela lenivý a neustále unavený pes. Zkrátka tenhle film je hodně povedený a nezáleží na tom, zda jste dítě či dospělý. Navíc tenhle film mě dokázal na konci i rozbrečet (samozřejmě to byly slzy radosti), a to se mi už nějaký ten měsíc u filmu nestalo, aby ze mě vymáčkl slzy, takže celkově hodnotím příznivými čtyřmi hvězdičkami. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na to že je to určený dětem (na nic jinýho si to ani nehraje) je to překvapivě dost vtipné a opravdu se mi to líbilo. A to se mi u filmů, kde zvířata mluví a zebra je rychlejší než kůň, jen tak nestává ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době ´sem vytáhl do kina i děti a volba palda právě na Racing Stripes. Nebyl ´sem zrovna nadšený tím, že ve filmu vystupují mluvící zvířata, ale do kina se nešlo kvůli mně, tak ať se baví hlavně děti. A když už film začal, obavy byly ty tam. Tolik vtipů a hlášek ´sem nečekal. Přestože jde o film pro děti (a místy je to bohužel znát až moc), bavil ´sem se skvěle. Kde jinde uvidíte pelikána, který si říká Husa a oslovuje slepici McChicken a dvě šílené mouchy v podání Genzera a Suchánka? A to už ´sem se dostal k dabingu, který se taky mimořádně skvěle vyvedl. Kohout Carda utíkající před "kyselým deštěm" je nezapomenutelný. Další, co mě mile překvapilo je Ishamova hudba. Hlavně pak ta vokalní část, která sice není toliko výrazná, kolik by zasloužila, přesto mi uvízla v hlavě a sem tam si ji hvízdnu. A co se příběhu týče, ´sem si jist, že ´sem pro děti lépe vybrat nemohl. Jak jinak jim ukázat, že pokud si za něcím pevně stojí, jejich odhodlání a pevná víra je vždy přivede k červené pásce na konci závodu, kterému se říká Život. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Fajnová rodinná pohádka s ukecanými zvířaty a s mladou krásnou herečkou Hayden Penettiere. Příběh o tom, jak zebra nakope prdele všem dostihovým koňům. Trochu úlet říkate si? To je sice pravda, ale vydařený český dabing a spousta vtipných vtipů vás dostatečně zabaví. Je třeba to sledovat s určitým nadhledem. Film je určený především pro děti, ale myslím si, že se může bavit každý. 55% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

No nevím jestli to byl film určený pro mě, každopádně nejsem si jist zda bude mít nějakou hodnotu v kinematografii a jestli si naň někdo vzpomene za pár let třeba jako na ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Genzera a nemám rád Suchánka. Nemám je rád celkově a už vůbec nemám rád jejich fekální buranský humor. Bohužel jsem nucen konstatovat, že jediné co se mi na tomto snímku líbilo, byly dvě mouchy dabované výše uvedenými pány...a plaměňák.... Víc nemám co dodat. Méně pruhů je někdy více. * ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Větší blbost jsem dlouho neviděla. Tak odhadnutelných filmů je bezpočet a tenhle patří někam mezi Můj pes Buddy a Zachraňte Williho. Dabing je ale podařený a mouchy si zaslouží nejméně dvě hvězdičky. ()

Reklama

Reklama