Reklama

Reklama

Batman: Záhada Batwoman

  • USA Batman: Mystery of the Batwoman
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V Gotham City se objeví nová kočičí žena, bezcitná a krutá a Batman je přinucen ji odhalit. Když zjistí, že se mýlil, protože kočičí žena si za svůj cíl vybrala odhalení zločinné asociace Penguin, která obchoduje s vysoce moderními zbraněmi, je již pozdě. Nezbývá mu, než Penguin porazit a kočičí ženu zachránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

OughJay 

všechny recenze uživatele

Batmana jsem měl vždycky rád a vždycky taky budu. I když tohle neni zrovna světovej animák, potěšil mě. Zavzpomínal jsem na časy, kdy jsem Batmana sledoval každej víkend v ranní várce pohádek a pokochal se tou devadesátkovou animací. Co mě pak ale zaujalo ze všeho nejvíc bylo, že tenhle Batman vůbec nedodržuje zásady Temnýho rytíře a klidně nechává zloduchy zemřít. Jako dítě jsem to ani nevnímal, ale teď mě tahle ztráta hodnot doslova bila do očí... :D Nicméně na zábavě to vůbec neubralo a tak se těšim, až se ke mě dostane další Batman... :) ()

Bounded 

všechny recenze uživatele

Tento animák oplývá slušnými dialogy se správně odlehčeným humorem, správnou záhadou, která není hned jasná, a potom tím Batmanem. Nejhůře to odnesl bohužel Batman. Animace z The New Batman Adventures jako by tu snad ještě poklesla. Nedokážu pochopit, že ačkoliv je snímek o pět let mladší než SubZero, vypadá hůř. Třeba s Disneyem o dekádu starším se to vůbec nemůže měřit. Starý look slušel Gothamu víc, a třeba že se i tento film snaží těžit z nestárnoucího Art Deco universa, už to samo o sobě nestačí. Na druhou stranu filmu velmi pomáhá dobrý scénář (na komiks) a již zmíněný humor. Postřehli jste taky Robinovu narážku na Scooby-Doo crossover s Batmanem ("Může nám pomoct hledat stopy")? Mimo film je ale nejvtipnější to, že si ostatní stěžují, že Batmanovské filmy jsou hrozně pro děti. Nevím, jestli jste někdy viděli původní hraný seriál nebo starý komiks, ale na tyto výroky nemá nikdo u komiksového animáku do videopůjčoven nárok. Každý autor ctí pro sebe nejpříjemnější polohu. Samozřejmě můžeme mít každý jinou chuť, ale jak to tak vypadá, hemží se čsfd mladými emo-ufňukánky, kteří se brodí černočernou tmou mysli a sní o tom, jak se jednou říznou do malíčku, zatímco do školy nosí nezávisle na pohlaví kabelku z Noční můry před Vánocemi. ()

Reklama

Liznic 

všechny recenze uživatele

Devadesátkový styl je jedině plus a to nemyslím jen animaci, ale styl a pojetí celkově. Znovu se na to asi nepodívám, ale jako jednohubka to funguje výborně. Ta 4* navíc je sexy Batwoma(e)n (přítelkyně odjela na dlouho pryč... asi mi už hrabe) a za to, jak jsem se stejně jako Batman, nechal dlouho vodit za nos. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Tri zeny, tri lumpove, Batman a Robin....a jeden Bane. Docela povedeny koktejl ve starem havu "Animated Series" (Conroy jako Batman) a jednoduchym, ale povedenym soundtrackem s vyrazne zenskym motivem a peknou ustredni skladbou "Betcha Neva" od Cherie. Tri zeny...ale ktera z nich je tajemna Batwoman, ktera leze "Netopyrovi" do rajonu? Na to musi prijit Batman vcas, protoze jeji zakerne akce citelne narusuji Tucnakuv byznys, a tak se rozhodne najmout silaka Banea jako reseni svych problemu. Romantika ala "Batman a fantom" (1993) se tentokrat nekona, coz je zde plus - i tak je zensky prvek znatelny. Animacne uz sice neprilis moderni kousek, ale celkovou atmosferou a pomerne zajimavym pribehem si u me nakonec vyslouzil ctyri hvezdy. [da se sehnat v BR verzi 16:9, ale i v TV/DVD formatu 4:3] ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Ano, animace působí poněkud jednoduše (devadesátkově), ale to není žádný argument, který by mohl výrazně ovlivnit hodnocení. Na filmech od DC Animation si cením dobrého příběhu (jako u většiny filmů) a komiksové atmosféry. Příběhem se sice Záhada Batwoman poněkud podobá o deset let staršímu a taktéž podhodnocenému snímku Batman a Fantom, protože se jedná v podstatě o prostý whodunit - kdo je Fantom, respektive kdo je Batwoman? V celém filmu vystupuje neobyčejné množství ženských postav, což film dává jasně najevo už v úvodních titulcích, přičemž jedna z nich je pravděpodobně Batwoman, ale nikdo, ani Batman, nedokáže přijít na to, kdo. Přes určitou podobnost s Batman a Fantom jde o zajímavou, svébytnou zápletku. Atmosféra není nijak pochmurná, spíše odlehčená a rozhodně cílící na mladší diváky, této přístupnosti však není dosahováno například infantilností Robinovy postavy. Ten je naopak naprosto v pohodě, žádné hloupé hlášky. Batman ale proti sobě nemá dostatečně mocného protivníka, takže divák podvědomě celou dobu ví, že mu nic nehrozí. Je zde sice Pinguin, ale nic moc velkého nepředvede, divák ho po pár minutách přijme coby téměř neškodný charakter. A to je docela závažná "chyba". Přesto film v pohodě zabaví - 75%. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu zazní píseň „Betcha Never“ od francouzské zpěvačky Cherie (Cyndi Almouzni). (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama