Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Paige Morganová měla svůj život pevně naplánovaný a byla nezlomně přesvědčena o tom, že neexistuje nic, co by jí mohlo zabránit vystudovat medicínu a stát se doktorkou. Pak ale potkala Eddieho, mladého sympatického podivína z Evropy. Zamilovali se. Ano. A už to vypadalo, že velkému štěstí nic nebrání. Jenže Eddie nebyl jen tak ledajaký student, ale Edvard Valdemar Dangaard, dánský princ a jediný dědic trůnu. Jeho otec leží na smrtelné posteli, takže Eddie musí zanechat rebelského poflakování v Americe a vrátit se domů na korunovaci. Bez Paige ovšem odjet nechce a tak šokovaná Paige odlétá do vzdálené země, aby se stala královnou. Dokáže to vůbec? Film se natáčel i v Česku (především interiéry paláců) a malou rolí se v něm může pochlubit např. modelka Andrea Verešová... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (142)

golfista 

všechny recenze uživatele

Už název vyvolá asociace s pohádkou. A děj filmu tomu odpovídá :) ... Ze začátku jsem uvažoval o tom nejnižším hodnocení - hlavní hrdina je zoufale nevýrazný, rozjezd filmu připomíná rozjezd žáka autoškoly, který šlape na plyn, ale nemá zařazenou rychlost - ale časem zjistíte, že se na to dá koukat. Hlavní zásluhu na tom má především Julia Stiles, která má charisma na rozdávání, je moc pěkná a hlavně - umí hrát ! ... Nebýt toho zbytečně pohádkového konce (byly natočeny dva, ale v Americe by se asi film s "pravdivějším" koncem nechytal) byly to čisté tři hvězdičky. Takhle je ta třetí spíš za Julii a také za české reálie i s herci (velká část filmu se natáčela v ČR). ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Už svým názvem film naznačuje, že by se divák měl připravit na pohádkově laděnou cestu. A daleko od pravdy není. Od zmodernizované a omlazené verze klasického schématu Cesty do Ameriky a propracovanější variace Deníku princezny sice nečekejte nic světoborného, ale při naladění se na tu správnou (pokud možno příjemně romantickou) notu je zde záruka příjemně strávených devadesáti minut. Alespoň já jsem se tak po celou dobu cítil, protože jak jinak si mám vysvětlit fakt, že na vypichování situací „tam bylo špatně to a tamhle zase ono“ nemám chuť. Rozhodně však mám chuť vypíchnout to, co bylo dobře. Nejdůležitějším, nejpůsobivějším a jednoznačně nejlepším prvkem celého filmu je bezpochyby Julia Stiles. Konečně jsem měl možnost vidět i jinde než jako členku týmu „těch zlých“ z (prozatím) obou dílů o ex-agentovi Jasonu Bourneovi. Stiles předvádí naprosto fantastický výkon, ve kterém jsem se spokojeným (a chvílemi téměř až údivným) úsměvem sledoval s jakou lehkostí hraje emoce, pilného studentíka nebo členku dvora. Princ a já je přesně ten typ filmu, který pobaví nenásilnou cestou a pak hezky pomalu vyšumí s dobrým pocitem, že neurazil. Tři hvězdičky nechápejte jako průměrné hodnocení filmu, ale jako nadprůměrné hodnocení filmu reprezentující svůj žánr. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

50%- Paige je cílevědomá Holka na roztrhání a z wisconsinských farmářských bot jí čouhají zbytky slámy. Svůj drahocenný čas dělí mezi přípravku na medicínu a barovou brigádu. Když jí zkříží cestu Pan Božský, lehkomyslný a myšlením těžkopádný dánský princ s falešným jménem a pravým komorníkem (a pražským bydlištěm:), našla by 10 důvodů, proč ho nenávidí, za pár minut. Ale jsme na minovém poli předvídatelné glukózové komedie, takže tyhle Velmi nebezpečné známosti vybuchují podél trati podle pravidel Lásky nebeské. Z Julie Stiles je Moderní Popelka, posléze Nevěsta na útěku a nakonec...možná přijde i titul. Akademický nebo šlechtický?:-) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Dánsko není na královnu jako já zralé." Ach, ta zaostalá Evropa. Je to zvláštní svazek Evropy a Ameriky, na jednu stranu Američané považující se za ty progresivní, na druhou stranu stále pokukují po evropském lesku a kultuře. A Evropa se naopak považuje za kulturně nadřazenou, na druhou stranu dělá Američanům poskoka kdykoli si vzpomenou. No a asi tak podobně bych ohodnotil i ten ústřední pár, nevzhledná Američanka s rozsedlým obličejem a nevýrazný princ z nepohádky. Ale ty české lokace si ocenění zaslouží. Proti romantice jinak nic nemám, naopak, ale tady mi vlastně právě romantika chyběla. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

No jo no ... další emerický film s pubertální zápletkou ... Ale asi to tak mělo být. Každá z nás si jednou přála být princeznou a být mladší, možná by se mi film líbil víc ... ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Příliš sladké a ulepené od medu bez špetky humoru a s absencí nadhledu. Jediným kladem Prince a já je roztomilá Julia Stiles. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rozčarován. Asi tak jsem se cítil po projekci „romantického“ snímku, který se divákovi snažil vnutit, že z modelu chudé dívky a bohatého prince se dá těžit donekonečna. Hlavně abychom doklopýtali ke kýženému happy-endu. Celou dobu se tváří jako intelektuální romantická podívaná pro mladé (tu a tam ten Shakespeare nebo tápání ohledně vladaření), k dobru mu jde snad jen absence hrubozrnného humoru a tělních tekutin. Ono to bylo zhruba takhle. Ambiciózní a přepečlivá Paige je obyčejné americké děvče, které má odhodlání, studijní cíle a na rozdíl od jiných spolužáků také brigádu, aby si své sny mohla plnit. Ve správném okamžiku (problémy s Hamletem) se na scéně objeví i zdánlivě obyčejný mladík, bez horlivých ambicí, se zálibou v rychlých kolech a dívčí společnosti. Navíc s budoucími vladařskými povinnostmi. Ano, Eddie je dánským korunním princem, jen si moc nepřeje, aby se to vědělo. Je přeci v Americe, kde si chce nezávazně užít. Zejména bez společnosti všudypřítomných paparazziů. Prosté. Stejně jako následné seznámení, i postupné seznamování!! Bez špetky invence nebo chemie mezi ústřední dvojicí. Ani nářezák na uzeninu tu příliš nefunguje. I věrohodnost jednotlivých situací je dosti diskutabilní. Postupně se dostaneme do relativně atraktivních prostředí (farma rodičů, závody sekaček), ale ani zde nabízený potenciál nenese ovoce. Těch situací je celá řada, navíc dosti si podkopávajíc stoličku skřípajícími dialogy. Zásadním problémem je ale chvíle prozrazení královské identity, partnerské krize i změny prostředí, která moje hodnocení bohužel nepustí k vyššímu hodnocení. Následné události jsou jedním slovem smutné (smysluplné jednání postav je odsunuto tak nějak na druhou kolej), korunované tím, že tvůrci ani nedali Paige prostor k tomu, abychom si lépe mohli uvědomit její krizi, vedoucí k rozhodnutí, že její sny směřují přece jenom někam jinam. Povinný happy-end už pak jenom podkopává autorčinu vizi, která zřejmě směřovala do jiných, logičtějších sfér. Velká škoda nevyužitých (a nejednou nabízených) šancí. Ptát se po smyslu motivací jednotlivých postav je plýtváním drahocenného času. Film ve výsledné podobě postrádá nejen potřebnou dávku romantiky, ale i komična (násilně našroubované komické scénky příliš nefungují). Jak známo, The Prince & Me zčásti vznikal u nás, všímavější divák postřehne Kláru Issovou, Barboru Kodetovou nebo Andreu Verešovou. To ale nemění nic na faktu, že bez talentované (tentokráte ale rozhodně ne zářivé) Julie Stiles by byl výsledek ještě žalostnější!! 40%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Znáte to, je nudné odpoledne a vy si pustíte jakoukoliv blbost, jen abyste se nenudily. No a já sáhnul po tomto.. řekněme, že mé hodnocení mluví za vše... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Spíše mírně podprůměrná romantická komedie. Jedná se takřka o pohádku, která ze začátku budí dojem, že bude vcelku nudná, ale tak v půlce se rozjede a pak už jen čekáte, jak to nakonec dopadne. Musím říci, že ke konci, když Paige promovala a Edvard nebyl nikde v dohledu, tak jsem se přistihl, jak uvažuji nad tím, že to přece takhle skončit nemůže, to by popíralo žánr romantické komedie. Ale nebyl jsem zklamán, Edvard nakonec za Paige přijel. Film byl docela zajímavý, dá se říci, že se mi i líbil, ale na druhou stranu, ruku na srdce, může se tohle stát v reálu? Já vím, že o tom romantické komedie jsou, že většinou ta zápletka není reálná. Ale přece jen mi zde pár věcí nedávalo smysl. Například jak prince Edvard jednal s vládou a odbora, tak mi nejde na rozum, jak mu mohla Paige rozumět, když neumí dánsky a oni patrně v dánštině mluvili. To jsou takové drobné detaily, ale člověk nad tím musí přemýšlet. A tak dávám dvě hvězdičky, protože už jsem viděl o něco reálnější romantické komedie, než je tato. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Bylo jasné, že to bude pohádka o tom jak chudá dívka k princi přišla, a zhruba první dvě třetiny tento model i docela příjemně funguje. Pak však přichází takové podivné zadrhávání ve scénáři, něco jako "je potřeba ještě něco natočit, tak nastolíme další problém, ale zároveň ho nechceme zas až tak moc rozebírat a dát mu nějaké opodstatnění". A vše korunuje divný a v tomto případě trapně přeslazený konec (zásadní problém, který se poslední půlhodinu řešil a byl jasným důvodem k rozchodu je najednou během vteřiny smazán?). Jo, a představiteli prince zoufale chybí nějaké to charisma a jiskra. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Klasická romantická komedie o někom krásném urozeném, nebo bohatém, nebo slavném, kdo se vydává za obyčejného a zamiluje se do toho na první pohled nejobyčejnějšího z obyčejných (který se ale projevuje značnou dávkou vlatního rozumu), ale také krásného! Jsou šťastní a když vyjde najevo jeho pravá identita, rozejdou se aby se pak za potlesku stovek přihlížejících dali dohromady na nějaké veřejné akci! Stokrát viděno, vyvolává spíše trpký úsměv! Malé bezvýznamné plus tohoto filmu spočívá v poměrně uvěřitelných a nezidealizovaných královských povinnostech budoucího nástupce! ()

Ducharme odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, viděla jsem to. Ne, už to nikdy nechci vidět znova. Jedno klišé střídá druhé, všichni jsou krásní a stále se oslnivě zubí. Pohádková atmosféra na mě fakt nedýchla. Slzu jsem nezamáčkla. Herci jsou nesnesitelní. Shrnula bych to jedním slovem: FUJ! ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Sarkasticky ulhaný sluha, brutální závody zahradních sekaček i směšně naivní lovestory jsou mými šálky kávy, ale uslintaný sentiment závěrečných minut mi zábavu dost pokazil. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Ještě to neí ani 24 hodin a už si z toho nepamatuju vůbec nic.. velmi nudná a nefungující romance, kde mě snad koutky cukly jen u scény s rýčem ("zkrátka, holka s farmy")... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Moderní pohádka, která je naštěstí daleko příjemnější než všelijaké Deníky princezny. Z kanadského Wisconsinu do české Kodaně zavála půvabnou Julii Stiles a i přes prvoplánově přilepený happyend si tři hvězdičky zaslouží. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Srovnávat se s princem často nedopadá pro televizního diváka dobře. Princ a já, zde sice jde o téma žena a muž, romantickou a ujetou komedii, ale pro muže není dobré porovnávat se s princem ať už pohádkovým či tím co tady napáchal trestnou činnost a stát ho pustil na kauci domů a nyní po něm chce, aby sem přijel a odpykal si trest. A státní úředníci se nyní diví, že princ na to nereaguje, k soudu se nedostavuje, a sem už necestuje... A pak že čeští filmaři nemají dost témat. jen je vzít z ulice, jen se s nimi pohrát a šoupnout je pak divákovi pod jeho hledí a smysly. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

X-boxu se nedotknete. Když mi skurvíte mí vysoký skóre, oslepím vás svým laserovým paprskem ... tento film mám celkom rada, až na tých niekoľko trápnych pasáží. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tisíckrát ohrané téma. Už by si mohli dát amíci s tímto druhem komedie pokoj. Thank you so much. Ale abych nebyl úplně tvrdej, tak na druhou stranu Julia Stiles je docela sexy a když člověk leží večer doma v posteli a je unavenej po těžkým dnu, tak tenhle film je to pravé ořechové. Člověk nad tím nemusí přemýšlet, stejně už je dopředu jasné, jak to skončí. Prostě se jenom tak koukat a nic neřešit. To je ten pravý recept na takový typ filmu. :-) ()

Reklama

Reklama