Reklama

Reklama

Emma Lloydová má svůj pořad v rádiu, v němž radí posluchačům s láskou. Vypracovala několik bodů, včetně testu kompatibility, a svého vědeckého postupu se striktně drží. Zapomíná však na opravdovou bezhlavou zamilovanost. Sofia, která si má brát hasiče Patricka, Emmu poslouchá a začne mít o svatbě pochybnosti. Zavolá doktorce Emmě do studia a na základě jejich rozhovoru svatbu zruší. Patrick to nechápe, je smutný a na doktorku Lloydovou pěkně naštvaný. Aby se Patrick Emmě pomstil, požádá syna sousedů, aby se naboural do systému úřadu a zadal tam, že Patrick Sullivan a Emma Lloydová jsou manželé...  Emma je zasnoubená s Richardem, který vydal její knihu. Najednou na úřadě zjišťují, že se nemohou vzít, neboť Emma je údajně vdaná. Emma považuje tento údaj za chybu systému, ale napravit to může jedině tak, že musí vyplnit spoustu formulářů, které má podepsat jak ona, tak i její manžel Patrick Sullivan. Emma se hned za Patrickem vydá a chce mu vysvětlit situaci. Patrick pochopitelně ví, oč jde, a dělá nechápavého, přičemž se mu podaří Emmu opít. Emma se ráno probudí v Patrickově bytě, což ji vyděsí a bez formulářů spěchá do práce. Dokumenty jí později přinese Patrick s tím, že už domluvil i schůzku u notáře, a doprovodí ji na ochutnávku dortů. Patrick je příjemný bezprostřední muž, pravý opak Richarda. Ten se chtěl sice Emmě pomstít za zničení života, ale pak se do ní zamiloval. Emma se dál drží striktně svého vědění, ale začíná být zmatená pocity, které dosud nezažila... (TV Prima)

(více)

Recenze (173)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Souboj dvou charismatických herců, ze kterého (k mému překvapení) vychází vítězně Jeffrey Dean Morgan v roli sympatického živla. I když je fakt, že Colin Firth spíše dojel na nepříliš zajímavou roli dobráckého chlapíka, odsunutého milovanou ženou na druhou kolej. Herecké výkony jsou však tím jediným zajímavým na této jinak zcela průměrné romantické komedii. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $22,707,064║ žiadny zázrak, klasická prvoplánová tláchačka, zopár fajn vtípkov a herecky prehrávajúca Uma Thurman pôsobí už mierne prestarnuto /40%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nechte sečtělou, studovanou a citově vyprahlou doktorku rozdávat v rádiu "skvělé" rady posluchačkám a svůj celkem solidní vztah již nemáte šanci zachránit. Paní doktorka totiž řekla, že se k sobě nehodíme a je to. Pomsta však může být sladká a hasič Patrick mě při ní dost bavil. Dokonce mě celkem bavil i praktický Richard, ale jsem kolegiální, takže jsem pro jejich dobro nepřál pomatenou doktorku Lloydovou žádnému z nich. Tak by na mne romantický snímek asi působit neměl, ale stalo se a já mu zklamání vracím svým hodnocením. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Uma Thurman v další romantický komedii a Colin Firth v další ze svých dobráckých rolí, by mě zajímalo, kdy se Firtha dočkám v nějaký záporný roli, vypadá to, že asi nikdy, ale na druhou stranu tu aspoň nějak moc extra nezaclání Morganovi, kterej je tady celkem zábavnej a velkej sympaťák. Co se týká příběhu, tak to neni nic extra zajímavýho, ale pobaví ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Přítelkyně už zase vyhrála lístky (měl bych jí přimět, ať vsadí sportku), takže jsem byl vzpouzeje se dotažen na představení. No a překvapivě to nakonec nebyla tragédie, ale hodina a půl neurážející podívané. Uma na mě vždycky působila studeně až frigidně, ale když přišla zmoklá za Patrickem a sundala si svetr - hrmpf! J. D. Morgan je sympaťák k pohledání, Colin v další roli trochu ňoumovitého dobráka a pravého britského gentlemana. Herecky to tedy funguje, jen občas scénář trochu moc pospíchá a něco vyjeví moc rychle (např. zjištění, že Emma Patricka zajímá). Výsledek - celkem nezávazná zábava na nedělní odpoledne. P. S. Taky máte pocit, že se poslední dobou v US filmech nějak začíná prosazovat fotbal (tedy klasický, 2x45, 11 vs. 11 a tak)? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Utkání s obligátním průběhem, kdy soupeř udělá před koncem gesto fair play, aby pak v nastaveném čase dlouhá hadice forvarda FD New York dokonala obrat. Žánrová otřepanost z toho cáká na všechny strany a roztěkaná postava Nevěsty víc než lásku potřebovala kombinaci lexaurinu a svěrací kazajky, nicméně jsou tam dva detaily, co ta nakonec vytáhnou na tři upocené hvězdy. Vitální Jeffrey Dean Morgan a jedna z mála nápaditých scén, kdy protipožární bezpečnostní prvek vyžene nepotřebné a přiláká žádané. Co na tom, že je to úplně jiný okrsek, v lásce a válce je dovoleno vše.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kde je Uma, tam je veselo:) Pokud zrovna nebojuje v motorkářském oblečku a "krví zbrocená" s "Crazy 88," oddechové pobyty v průměrných, nenáročných romantických komediích jí velmi prospívají:) Klasický, obehraný formát, v němž se setkávají všechny známé postupy, od vznikajícího citu k jinému, vášnivému podlehnutí citům, přes vnitřní rozpory vůči snoubenci, štěstí a harmonie nalomena zdrcujícím zjištěním a pocitem zrady a konče uvědoměním si, komu mé srdce skutečně náleží. Průměrné, ale vtipné a milé. "Právě sem vešla rozhlasová rozvracečka rodinné pohody." ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ani sa mi nechce verit, ze reziser Griffin Dunne natocil skvelu komediu PROPADLI LASCE (1997), pricom tato ma scenaristicky od nej velmi daleko. Vsetko je tu tak strasne nepravdepodobne, ze sa to pomaly neda ani odpustit, ale ignoroval som vsetky negativa scenaru a jednoducho som sa bavil. Bez Umy Thurman by to uz vobec nebolo ono. Je to proste jedna z dalsich slabuckych romantickych komedii, na ktoru mozno rychlo zabudnem, ale na jedno pozretie sa da zvladnut...19.11.2008 ____ Uma Thurman - (Dr. Emma Lloyd) +++ Colin Firth - (Richard Bratton) +++ Jeffrey Dean Morgan - (Patrick Sullivan) +++ Sam Shepard - (Wilder) +++ Producentka: Uma Thurman +++ Hudba: Andrea Guerra +++ Videl v kine 18.11.2008 +++ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná a nenáročná romanťárna s dobrými herci, vtipy a nápadem, který by rád byl originální, ale moc se mu to nedaří. Uma Thurman je kočka, Jeffrey Dean Morgan je sympatický buran, Colin Firth je... prostě Colin Firth. Film je čistý průměr, což ovšem není ostuda. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie, která sice nijak výrazněji nenadchne, ale taky nenudí a dá se na ní v klidu podívat až do konce, aniž bych měl pocit, že to je kravina. Umu Thurman sice moc nemusím a ani ji ve filmech nějak extra nevyhledávám, ale zde měla takovou roli, kde mi naštěstí příliš nevadila. Ale Colina Firtha, toho jako herce mám docela rád už od dob filmu Láska nebeská, kde jeho příběh byl jedním z těch zajímavějších a vtipnějších, a tak jsem jeho přítomnost v této romantické komedii ocenil, škoda jen, že nedostal trochu více prostoru. No, a nakonec Jeffrey Dean Morgan, to pro mě byla velká neznámá, protože jsem ho snad ještě v žádném filmu hrát neviděl, nebo jsem si ho alespoň dosud v žádné roli nevšiml, ale zde docela příjemně překvapil a nakonec i díky jeho přičinění to nebyl tak nudný a klišovitý film, jak jsem se zpočátku obával. Jistě, děj byl předvídatelný a těžko to někdy bude v nějaké romantické komedii jinak, ale ta předvídatelnost mi zde ani v nejmenším nevadila, takže jsem si film docela užil. Tohle je ale přesně takový ten typ filmu na jedno zhlédnutí někdy večer v TV, víckrát ho vidět opravdu nemusím. Abych to zakončil, dostal jsem od filmu přesně to, co jsem očekával, ale nic navíc, a tak ho hodnotím jako průměrný, což v přepočtu znamená tři hvězdy. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Od The Accidental Husband neradno čakať čokoľvek navyše, hoci vyzerá ako zaručená investícia kvôli hercom, ktorým dominuje Uma Thurman a Colin Firth. Čo sa týka Thurman, kým sa nedostane do kalibru, pripomína bezmenné hrdinky sitkomov; ťažko sa dostáva nad prostrednosť svojej postavy. Herečka za to nemôže, pretože sama jej profesia je znázornená ako suchárska nuda. Pritom stačilo si požičať päť minút nápadov z ktoréhokoľvek dielu seriálu Frasier, ktorého hrdina tiež „lieči“ partnerské problémy po telefóne zo štúdia, ale stokrát iskrivejšie. Ostatne režisér The Accidental Husband Griffin Dunne by to mal vedieť, keď niekoľko epizód Frasiera točil. Škoda, takto snímka nedosahuje ani priemerného hodnotenia. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Plytvať Colinom na podobnú rolu je trestuhodné, ale aj tak ju zvláda so šarmom sebe vlastným(ktorého má stále viac než polovica hollywoodskych hercov dohromady), Uma má tiež svoje čaro a spolu so sympáťakom Morganom pozdvihujú túto romantiku ľahko nad priemer. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Spousta zbytečných keců o tom, na co stejně žádný manuál neexistuje, a přesto jsem se do toho zadíval. Nebo spíš do Umy? Jako doktorku bych ji hnal holí, ale jinak si ji u sebe v pokojíčku představit umím... ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tak nebylo to špatný, ale něják mě to neohromilo. Něják jsem zřejmě prošvihla ten fakt, kdy se do sebe zamilovali. 3* ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Film (není to ani komedie a romantika je v něm křečovitá), který je naprosto pod možnosti herecké trojice Thurmanová, Morgan a Firth. Určitě si tihle tři nezasloužili hrát v takovém blábolu. Doktorka (ve filmu nepadne slovo, čeho je vlastně doktorkou) Emma Lloydová je v otázkách lásky odbornice na slovo vzatá. Ve své pravidelné rozhlasové relaci udílí posluchačům praktické rady, jak se k otázkám lásky správně postavit. Je rovněž oblíbená jako spisovatelka a hlavně má před svatbou se snobským vydavatelem, kterého hraje Colin Firth. Na úřadu však oba zjistí, že je Emma provdaná za jakéhosi Patricka Sullivana (Jeffrey Dean Morgan), o kterém nikdy v životě neslyšela. Rozhodne se ho tedy na vlastní pěst vyhledat, a ejhle, on ten cizí chlápek je docela charismatický hasič, do kterého se zamiluje. V sázce tak budou její city k zajištěnému snoubenci, ale ani srdci expertky na lásku se nedá poručit. Netuší však, že hasič jí chtěl dát tak trochu za vyučenou za to, že jeho nastávající manželce udělila špatnou radu a že to byl on, kdo pozměnil údaje na oddacím listě. Film by udělal stokrát líp, kdyby byl o omylech, nedorozuměních a trapasech se záměnou snoubenců. jak se to stane v jediné nápadité scéně filmu, která ovšem nevyužije svůj potenciál ani napůl. Scenáristé to neustáli a neuvědomili si, že postava doktorky je dost nereálná a za normálních okolností by v reálu nefungovala, stejně tak jako většina postav v ději. To bylo vlastně zbožné přání scenáristů, kteří stvořili od první minuty předvídatelný příběh, kterému nepomohly ani známé herecké tváře. Je to naivní blábol bez nosných vtipů a špetky invence, ve kterém postavy z minuty na minutu mění svá rozhodnutí. A pro diváka je to zkouška jeho trpělivosti. Uma Thurman se do podobných rolí vůbec nehodí. 1/10 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Mírně podprůměrná romantická komedie, vhodná tak akorát na zahnání odpolední nudy. Pár vtipných scén se tady sice najde, nic zajímavého ovšem nečekejte. ~(1,9)~ ()

pm 

všechny recenze uživatele

Uvážím-li, že ztřeštěné romantické komedie, které mám tolik ráda, jsou dnes prakticky vyhynulý druh, a jejich zlatá doba se už nikdy nevrátí, neočekávala jsem zhola nic, ale bavila se naopak velmi dobře. Snad jen jedna malilinkatá drobnost: ukažte mi prosím ženu, která by skutečně odmítla pana Dokonalého, s vizáží Colina Fithe navrch. ()

Reklama

Reklama