Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Michael Carr (Kurt Russell - Věc, Velké nesnáze v Malé číně) a jeho manželka Karen (Madeleine Stoweová - Pomsta, Poslední Mohykán) zjistí, že byli okradeni, zavolají samozřejmě policii. A tak poznají sympatického policistu Davise (Ray Liotta - Něco divokého, Hřiště snů), který se stane jejich dobrým přítelem. Ale jeho přátelství se brzy změní v posedlost. Aby získal to, po čem touží, nezastaví se před ničím - ani před vraždou. A kdo může ochránit manžele Carrovy před policistou? (Guild Home Video)

(více)

Recenze (35)

Antek 

všechny recenze uživatele

Opět poctivé devadesátkové řemeslo, které už se dneska netočí. Jasně, asi nemá cenu pořád vzdychat nad tím, že i ty psychologické thrillery tenkrát působily opravdověji a dokázali vás vtáhnout. Jenomže tomu jaksi nejde odolat. Ústřední trojice herců do toho šlape ve správně vyváženém rytmu, a i když tak nějak tušíte, kam ten příběh směřuje, pořád vás to baví. První polovina je skvělá, druhá už se trochu veze v obnošeném žánrovém stylu, kdy vše musí skončit povinnou krvavou konfrontací. A dojde i na vřískotové „vždycky vstanou“. Určitě, pár klišé by se našlo, ale i tak je ten film ve své škatulce hodně fajn a příjemně uteče. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jednohubka se vším všudy. S předvídatelnými scénami (hlavně závěr), ale co tento film vrhá do nadprůměru, jsou tři hlavní herci. Ray Liotta jako psychicky labilní polda byl hodně dobrej, Kurt Russell, který se postupně zaplétá do nebezpečné hry s Rayem byl taky skvělý a konečně Madeleine Stowe, která byla neskutečně krásná! Takže pokud v tom nebudete hledat něco víc, než to je, tak budete spokojeni, stejně jako já. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Místy mrazivý thriller, který bezpečně funguje i dnes. Návštěva lupiče u mladého manželského páru nevyvrcholí jen běžným sepsáním policejního protokolu, přivolaný policajt si ochranu párečku vezme za osobní povinnost, jenže jeho zápal přeroste ve znepokojivou hru (která je pomyslnou tečkou jeho osobních proher), na jejímž konci je snaha dostat manžílka za mříže a ženušku do postele. Zhoubná vášeň umně těží z motivu, kdy ten, jenž má chránit, odkládá policejní odznak kdykoliv se mu to hodí, ačkoliv má platit za synonymum dobra a práva. Kaplan (Znásilnění, Téměř bez šance) natočil klasický thriller, který má jasně daná pravidla, zároveň se ale pokusil promluvit do systému, který má chránit, přesto se stává nepřítelem (nejen policie, ale i třeba poplašné zařízení, které se dvojice nechá doma nainstalovat). Atmosféra funguje, herci jsou nadprůměrní, napětí má své vrcholy i pády, přesto tvůrci udrží tempo a v očekávaném závěru před příjezdem policejních sirén si divák nemusí až tak klepat na čelo. Jednohubka, která ale zachutná kdykoliv!! ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Musím přesně narosto souhlasit s názorem gouryellyho. Ze začátku, úplně naprosto vyníkající děj, který ale s podstupem času upadá do bezvědomí a člověk na konci bude zcela zklamán z důvodu, jak výborný film to mohl být. Nalákalo mě spíše herecké obsazení, které se zdálo, ale vlastně je výborné. Jen to chtělo více propracovat. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Největším kladem tohoto filmu jsou herecké výkony. Ray Liotta coby psychopatický muž zákona, který si význam slovního spojení chránit a sloužit vysvětluje po svém je celkem přesvědčivý, ale Kurt Russell coby ohrožený a vzorný občan chránící svou manželku přece jen vnáší do své postavy více životnosti. Dohromady je to celkem standartní thriller, který je poměrně předvídatelný a má značné potíže s tempem. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • V televíznej verzii nebolo heslo na alarm "PYRAMID" ale "YOU LOSE". (Real Tom Hardy)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles a jeho okolí. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama