Reklama

Reklama

Český žurnál - Série 3 (2015) (série)


Matrix AB (S03E02)

(epizoda)
Trailer

Obsahy(1)

Situační portrét jednoho z nejvlivnějších mužů české současnosti, politika a podnikatele Andreje Babiše. Filmový štáb jej několik měsíců sledoval v záři reflektorů i v jejich stínu. Setkává se také s osobnostmi, které o Babišovi vydávají nevšední osobní svědectví. Vzniká tak ojedinělý filmový vhled do světa moci. Dokument představuje Andreje Babiše především jako veřejného činitele, který i v politické praxi používá metody, jimž se naučil při své podnikatelské činnosti. Kamera jej zachycuje v neustálém pohybu, na nejrůznějších akcích, mítincích, při osobním setkávání s občany. Je schopen mluvit s bezdomovci a vzápětí jej vidíme, jak anglicky nebo francouzsky konverzuje se zahraničními diplomaty. Na veřejnosti a před kamerou se projevuje ze své lepší stránky. Nikdo však není dokonalý – Babišovu odvrácenou tvář ve filmu charakterizují jeho bývalí spolustraníci a odpůrci. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju Babišovy projevy, jeho motýle i ty co měli přijít a nepřišli. Nyní jsem okouzlena Babišem tanečníkem. Dokázat udělat během celé písničky Beatles jen dva pohyby, to už vyžaduje notnou dávku sebezapření. Babišův tanec je blíže pohybům paraplegika, než Baryšnikova, ale jeho okolí stejně radostně hýká blahem a dává svému kultu znát, že tančí božsky. O slovenském Caponem zabydlivším se v české politice se mnoho nového nedozvíme, ale naprosto dokonale se můžeme přesvědčit o jeho totální sebestřednosti. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je krásné, jak si v tomhle dokumentu každý najde co chce a jak ho každý vnímá jinak. Jedni se smějou Klusákovi, že navzdory svým trapným snahám natočil Babišovi vlastně parádní PR, a druzí se smějou Babišovi jak ho ten Klusák krásně vydrtil. Velká manipulační partie bez vítěze čí poraženého.. Sem tam je to průhledné, sem tam je to poučné, sem tam je to zábavné, sem tam je to mrazivé.... Jak říkám, každý si v tom najde co chce.. ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Jak jeden pán říká: "Babiš by měl řídit firmu (stát) jako tu původní svou... tak by měl řídit i svůj stát, teda ne svůj, ale tak, jak to dělal ve firmě.." To sedí naprosto přesně. Tento autokrat neposlouchá lidi, oni poslouchají jeho!!! To není demokratické.. ale oligarchistické. Vracíme se někam jinam, je ale třeba přiznat, že dravějšího politika, toli naučeného obchodníka, jsme tu jještě neměli, je to něco nového, s čím se musíme vypořádat... ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Režisér Klusák natočil odpornost nejvyššího kalibru, ze které se vám permanentně zvedá kufr - tohle se jen tak nevidí... Zajímalo by mě, co by na to řekli všichni ti koblihožrouti a lezdoprdeláči - podle mě by to zhnuseně vypnuli - co si to ten zmetek Klusák na Andrejka dovolil, vždyť on to s námi myslí tak dobře... ()

sharky 

všechny recenze uživatele

70 % Příliš mnoho Babiše a příliš málo Krndy:) Objektivita nulová, ale jak jinak než neobjektivně natočit dokument o muži, který si pravdu kupuje, nebo ji tak dlouho a vytrvale popírá, až mu všichni uvěří... Očekávám brzké zrušení České televize na základě vyhlášky ministerstva financí... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama