Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává bezprostředně po druhé světové válce. Britský major Giles Burnside (David Niven) je přidělen do uprchlického tábora v okupovaném Rakousku, kde je jeho posláním poslat skupiny vysídlených civilistů buď do ruské nebo americké zóny. Burnside je samostatný důstojník, ale dostane se do problémů s překladem mnoha různých jazyků. Jeden z uprchlíků, Janovic (Chaim Topol), však umí mnoho jazyků a je ochoten pomoci. Tím ale problémy v táboře nekončí, naopak teprve začínají. (sator)

(více)

Recenze (4)

Flego 

všechny recenze uživatele

Akoby ten film nevedel, čím chce byť. Na dramatické okamihy je to slabé, na komédiu ešte slabšie. Film len tak pozvoľne plynie, jedinou jeho pridanou hodnotou sú herecké výkony a predovšetkým zaujímavá téma. Deviate hodnotenie a štvrtá recenzia. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Taký smutno-veselý pohľad na povojnové obdobie, kedy sa už prejavovali sovietske maniere a utečenci mali jasno, na ktorú stranu chcú ísť. Zaujme originálna téma aj neopozerané obdobie, no aj skvelí herci, hlavne Topol tu kraľuje. ()

Reklama

sator

všechny recenze uživatele

Příběh se odehrává bezprostředně po druhé světové válce. Britský major Giles Burnside (David Niven) je přidělen do uprchlického tábora v okupovaném Rakousku kde je jeho posláním je poslat skupiny vysídlených civilistů buď do ruské nebo americké zóny. Burnside je samostatný důstojník, ale dostane se do problémů s překladem mnoha různých jazyků. Jeden z uprchlíků, Janovic (Chaim Topol), však umí mnoho jazyků a je ochoten pomoci. Tím ale problémy v táboře nekončí ale teprve začínají. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Komedie, odehrávající se v uprchlickém táboře v okupovaném Rakousku po druhé světové válce. Mazaný multilinguální tlumočník Janovič (pozoruhodný Topol), který zprostředkovává styky mezi ruskými a britskými vojáky, se dostane do přátelského soupeření s britským majorem Burnsidem  (D.Niven), který má na starosti přidělování vysídlených osob buď do americké nebo do ruské zóny. Natáčeno v lokacích poblíž rakouského Salcburku (Burnside: "A jak to, že umíte čínsky?"- Janovič: "Jen tak, pro všechny případy...") ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama