Reklama

Reklama

Srdce je zrádná děvka

  • USA The Heart Is Deceitful Above All Things (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho život byl drsný. Drogy a násilí - to bylo jeho dětství. I tak (nebo právě proto) se stal jedním z nejvýraznějších umělců své generace. Film vypráví příběh kultovního spisovatele J. T. Leroye. Hvězdné obsazení v čele s Peterem Fondou, Jeremy Rennerem, Asiou Argento a Marilyn Mansonem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Na režii sice Asia úplně levá není, ale její snaha být za každou cenu šokantní dokonale likviduje potenciál filmu, kterým mělo být divákovo soucítění s malým klučinou. To se sice chvílemi dostavuje, ale tyto kapky emocí jsou příliš zkratkovité – podobně jako celé vyprávění. Mezi lajnou otců, otčímů a pěstounů neexistuje vzájemnější propojenost, vše se odbývá povětšinou jednoduchým střihem a tak jsem sledování obsahu během druhé půlky vzdal. Taky mi přijde škoda promarněného castingu, jelikož náboženský fanatik Peter Fonda či buranský Marilyn Manson jsou naprosto fantastičtí. Oproti tomu samotná Asia v hlavní roli nemá na to, aby snímek utáhla – rozhodně ne ve chvílích, kdy se staví dramatický oblouk filmu – vyšpulený zadek na policejní stanici či taneční číslo v baru jí šlo líp. Jako celek tak snímek vyznívá jako laciná provokace, byť je docela možné, že některé osloví. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Výborná vizuálně velice působivá jízda, bláznivá kamera a střih, animované sekvence atd...kolotoč drog, sexu, bití, znásilňování, náboženství, šílenství atd. - opravdu nepěkné dětství. Infarktovému vyznění filmu napomáhají odvázané herecké kreace: Asia jako sfetovaná děvka (matka), Ornella Muti jako náboženská fanatička (babička), Winona Ryder jako úlisná lékařka a mnoho dalších. ()

Reklama

wampilenka 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, lineární vyprávění příběhu o jednom americkém chlapečkovi, jehož dětsví se podobalo peklu. Ve filmu naštěstí nejsou žádné srdcervoucí scény ani explicitní ponaučení a už vůbec nic takového jako katarze. Marilyn Manson jako stárnoucí primitiv popíjející pívo před televizí je až děsivě přesvědčivý. Doporučuji všem, kteří glorifikují vztah mezi matkou a dítětem, jako vyprošťovák. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Nevzpomínám si, kdy naposledy se mi stalo, a jestli vůbec někdy, že jsem měla potřebu vzít dětského filmového hrdinu do náruče a obejmout ho. Tady jsem ten pocit měla skoro pořád. Dětství ode zdi ke zdi. U matky Sáry bitý, zneužívaný, hladový a často zapomenutý na parkovištích, v cizích bytech „Užiješ si se mnou tolik legrace, že si to neumíš představit.“ U babičky a dědečka (náboženských fanatiků) pro změnu týraný a bitý. Jediná láska která mu byla vštěpována, byla láska k Bohu. „Cesta bezbožných je Pánu z duše odporná.“ Po seznámení s nimi jsem začala chápat i tak mizernou matku Sarah, proč se stala tím čím se stala. Chápu i Jeremiáše, proč se opakovaně vydává na další šílenou cestu s ní. Na cestu chvilkových „tatínků“, drog a jídla z popelnic. Ano „Srdce je zrádná děvka“ a film patří k těm na které se nezapomíná a nejenom kvůli hereckým výkonům malého Jimmyho Bennetta a Asie Argento. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Zejména zpočátku nepříjemně syrový a drsný snímek. Týrání žen a dětí je nesnesitelné a mělo by být tvrdě trestáno. Bohužel postava Jeremiášovy matky je odrazem fanatické výchovy jejích rodičů, takže se není čemu divit, že skončila jako šlapka. Oba hlavní představitelé, Asia Argento i Jimmy Bennett podávají vynikající výkony. Jak už tady někdo poznamenal, snad na něm natáčení nezanechalo negativní stopy. Líbí se mi, že Asia Argento si vydělá peníze v některých hoolywoodských sračkách, aby se pak mohla realizovat v nezávislých a nízkorozpočtových snímcích. Velmi rád se podívám na jakýkoli její film. Potěšily mě také malé roličky Winony Ryder, Bena Fostera a Michaela Pitta. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama