Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na začátku byl úsvit a v něm několik opic zjistilo, že chodit se dá i po dvou. Pak přišlo první manželství, první homosexuální manželství a 15 božích přikázání. Vize Mela Brookse o historii světa nás zavede do Říma, kde etiopský tanečník, pouliční filozof a palácová panna utíkají před Cézarovými vojáky, aby nakonec skončili jako zaměstnanci hostince, kde v uzavřené společnosti večeří Ježíš. Další část filmu je věnovaná Francouzské revoluci a v upoutávkách na druhý díl uvidíme třeba Hitlera jako krasobruslaře. (hobbitko)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Podobná taškařice jako dělají Pythoni. Lacinější provedení a humor, který nemusí sedět každému (popravdě není to úplně můj šálek čaje). Ale první půlka (neandrtálci, Mojžíš, Řím, Ježíš) mi obsahem i humorem připomínala Life of Brian, který se mi líbil a nejednou se zasmál. Bohužel druhá půle, inkvizice a francouzská revoluce, to byl značný úpadek, trochu mi připomínal Blackův Year One. # příběh 5 | hudba - | humor 4 | akce 3 | napětí 0 | pustil bych si znovu 5 (ale jen první půlku) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Humor Mela Brooksa mi šmakoval odjakživa, možno je to tou židovskou satirou, ktorú môžem v nekonečných obmenách. Navyše má tento film skvelú hustotu rôznorododých gagov, niekedy ide len o chutné detaily a narážky, ktoré však nesmierne potešia milovníka starých komédií i slovného humoru. Už len sledovať herecký výkon fantastickej Madeline Kahn v roli cisárovnej Nympho bola čistá rozkoš :-) "Mám nejaké miesto, ktoré by tento mladý muž mohol vyplniť?" Apropos, neviem, či niekto urobil aj dôstojné titulky, ale tie od Isis z roku 2003 sú paródiou na preklad - aj Google translator má viac inteligencie a citu. Ešteže mám dobrú angličtinu, inak by som z toho českého klenotu dadaizmu nepochopila ani prd. ()

Reklama

kubilov 

všechny recenze uživatele

Svérázný výklad historie lidstva pomocí lehce zjednodušené formy, která diváka provádí od doby kamenné, přes vznik Starého zákona, život ve starověkém Římě, španělskou inkvizici až po Velkou francouzskou revoluci. Je to obrovská škoda, protože film měl dokonalý začátek s parodií na 2001, pokračoval skvělým fórem na téma redukce přikázání a po přesunutí do Říma "marihuanovou" honičkou, druhým Mojžíšovým výstupem a Poslední večeří, ale po odchodu z Římské části už film ztrácí dech a s tím i divákovu pozornost. Kdyby byla kadence vtipů stejná i ve druhé polovině, šlo by o jednu z nejlepších komedií 80. let, ale takhle je to bohužel jen pokažený velmi slibný film. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Měl jsem Mela Brookse za režiséra vynikajících parodií, jenže když jsem se podíval na jeho tvorbu, viděl jsem filmy u kterých jsem se většinou nebavil a mezi nimi i dva slušné. History of the World je úplně stejně nevyrovnaná. Občas třeskutě vtipná a občas skoro trapná. Zamrzí to o to víc, že se nepodařilo vypointovat ani ty nejlepší a nejbizarnější nápady. A spousta pasáží vyznívá úplně do ztracena. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Rádoby vtipné prznění historie a utahování si z kultury starého kontinentu. To samo o sobě není žádný problém a může to být velice vtipné téma, nicméně tady se to prostě nepovedlo. Za celý film jsem se zasmál asi dvěma scénkám, zbytek je trapný a to bohužel ne tím zábavným způsobem. Celý film na mě působí improvizovaně a hloupě, asi to není můj styl humoru. 3/5 ()

Galerie (105)

Reklama

Reklama