Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Celá britská královská rodina zahyne při nehodě. Britské impérium však nemůže zůstat bez panovníka, a tak se rozbíhá horečné pátrání po příbuzném královské rodiny, který by mohl nastoupit na trůn. Bohužel jediným nejbližším následníkem je Američan Ralph Jones, rockový pianista a zpěvák. Udělat z tohoto naprosto nevhodného chlapíka nového anglického krále je úkol téměř nesplnitelný, a to i pro tak zkušeného muže, jakým je královský sekretář Cedric Willingham. Nový vladař se totiž jen velmi neochotně zbavuje svých značně neanglických a poněkud buranských zvyků. Kupodivu se ale ukáže, že právě tyto jeho nectnosti pomohou k uzavření výhodných smluv při jednání s králem jedné africké země. Při jednom tajném výletě se Ralph seznámí se začínající striptérkou Mirandou, která se stane jeho milenkou. Tuto informaci se pokusí zneužít ke svým intrikám lord Graves... (TV Nova)

(více)

Recenze (63)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Barovej pianista se stane díky jedný bizarní nehodě dědicem anglickýho trůnu. Je to taková nenáročná komedie s nějakym tim očekávanym moralizovánim na konci. Původně jsem si to zapnul jako kulisu k obědu a nakonec jsem to dokoukal. Sledovat ten kontrast upjatejch anglickejch snobů versus živelnost a buranství v podání mýho oblíbence Johna Goodmana bylo celkem zábavný. Jinak největší stupeň buranství tu předvedli tvůrci, protože snad jen totálního burana z USA může napadnout něco tak debilního jako návštěva královský rodiny z Finska, aniž by si předem zjistil, že Finsko je parlamentní republika. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hráte pólo? Je to hra džentlmenov.“ – „Hral by som. Keby som bol džentlmen.“ K 75. výročiu štúdia Universal preňho (v produkcii Sydneyho Pollacka) nakrútil scenárista a režisér Davis S. Ward uchádzajúcu komédiu o KRÁĽOVI RALPHOVI. Je vystrihnutá podľa klasického (ale obľúbeného) vzorca o zatvrdnutom, ale dobrým srdcom obdarovanom Američanovi, ktorý sa dostáva do preňho nepochopiteľného prostredia (Anglicko). Vďakabohu za talent sympatického zabávača Johna Goodmana, ktorý nám umožňuje (po)zabudnúť na tuctový scenár, ktorého vrcholnou scénou je jednoznačne tá, v ktorej okrem hrania na klavír aj tancuje a spieva, to všetko so zápalom sebe vlastným. Vždy som mal živelného Johna Goodmana veľmi rád. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Strašně dobrej a originální nápad, navíc s výbornou hlavní postavou. Už to vzájemné vnímání Američanů a Britů je dost vtipné. Mělo to potenciál stát se kultovním filmem. Bohužel to splnilo jen zčásti a hlavně v poslední čtvrtině mě tvůrci dost zklamalo, když místo chytré komedie začali dělat frašku. Škoda. Ale nenudil jsem se. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Poněkud potřeštěný námět, ale nakonec proč ne? Potenciál na rozjetí kvalitní zábavy určitě měl, nemohu zbavit pocitu, že ale nebyl využit naplno. Ve výsledku standardní komedie dle ověřené šablony, kterak se člověk z chudých poměrů ve vyšší společnosti ocitne - tentokrát americký křupan a hned v anglické královské loži. Světlé chvilky jsou střídány slabšími, romantická linka ničemu neškodí, ba naopak. Obrovským štěstím bylo kvalitní herecké obsazení v čele s užívajícím si Johnem Goodmanem. ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

Tohle je typ komedií, na kterých jsem vyrůstal v těsně porevolučním období. A nutno říci, že ve srovnání s těmi prostoduchými amatérskými taškařicemi, které u nás na počátku 90. let vznikaly, byl tenhle film o několik příček výše. Dneska s odstupem času musím uznat, že se jedná jen o obyčejnou grotesku s triviální zápletkou, často neuvěřitelnými až absurdními situacemi a místy dost neskutečnými dialogy. Navíc kromě Goodmana a možná O´Toola se film hemží samými neherci. Nicméně nápad je to geniální, zpracování komické a celkové vyznění je víc než zábavné. Tady nejde o žádné velké umění, ale o grotesku. Možná mi tam trochu chybí klasický anglický suchý humor a možná je tam až moc amerického prvku ztřeštěnosti. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se od 17. dubna do 13. července 1990. (rafix)
  • Společnost Universal Pictures společně s uvedení filmu do kin zájila marketingovou kampaň, na které spolupracovala se společností Burger King. (morgos)
  • V tomto filmu se objeví sídlo Highclere Castle v Berkshire. Sídlo rodiny Crawleyů ze seriálu Downton Abbey (od r. 2010). (morgos)

Reklama

Reklama